Gündem / 22 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 22 Ağustos 2016

Gündem / 22 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

22.08.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek, ardından Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius'u kabul edecek.

(ANKARA/10.00/13.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, temmuz ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya'nın Ventotene adasındaki üçlü zirvede bir araya gelecek, İtalyan donanmasına ait Garibaldi uçak gemisinde ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ventotene) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftası, Türk Telekom Arena'daki Galatasaray- Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk hafta mücadelesi, Balıkesirspor- Eskişehirspor maçıyla sona erecek.

(Balıkesir/21.45) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- " Karadeniz'e açılmak isteyen teröre millet prim vermeyecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Terör örgütünün Karadeniz'e açılma planı yeni değil. Her fırsatta Kars'ı da Ardahan'ı da kullanarak açılmak istiyor. Giresun'u, Ordu'yu kullanarak o bölgelere terörü götürmek, oralara açılmak istiyor. Ama ben inanıyorum ki bu bölge insanları, vatanını seven, milletini seven insanlar, asla ve asla onlara bu pirimi vermeyecekler"

"(FETÖ ile mücadele) Elbetteki biz iktidar olarak bu mücadeleyi intikam hırsı içerisinde yapmayacağız. Biz bu mücadeleyi hukuk çerçevesinde yapacağız. Bu mücadeleyi yaparken kurunun yanında yaşın yanmasına da müsaade etmeyeceğiz"

(Günay Nuh/Ardahan)

2- "Konut hesabı"na başvurular başlıyor

Devlet katkısıyla konut almak isteyenler, 26 Ağustos Cuma gününden itibaren bankalarda konut hesabı açtırabilecek

Konut hesabı açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara, konut edinim tarihinde, birikimin yüzde 20'sine varan oranda devlet katkısı sunulacak. Söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemeyecek

Konut hesabı ödemeleri aylık ya da 3 aylık olarak yapılabilecek. Aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 lira, üst sınır ise 2 bin 500 lira olarak olarak belirlendi

Hesaba, bir defaya mahsus olmak üzere açılışta 30 bin lirayı aşmayacak bir tutar yatırılabilecek

(Murat Birinci/İstanbul)

3- FETÖ'nün şifreleri iddianamede

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün kuruluşu, amacı, stratejisi, yapılanması ve faaliyetlerine yer verildi

Örgütün çekirdek kadrosunun 1970'lı yıllarda oluşturulduğuna işaret edilen iddianamede, örgütün amacının Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek, aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük-etkili bir siyasi ve ekonomik güç haline gelmek olduğu belirtilirken, FETÖ'nün son derece tehlikeli bağlantıları, ekonomik kaynakları ve eğitim kurumları ile Türkiye'nin yüz yüze olduğu en sinsi, en tehlikeli ve en işlevsel tehdit odağı olduğuna vurgu yapıldı

FETÖ'nün elebaşı Gülen'in, "devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağı" düşüncesiyle hareket ederek mevcut sistemi yıkmak yerine, devlet modeline uygun bir örgütlenme ile devlete alternatif bir sistem kurmayı hedeflediği ifade edilen iddianamede, örgüt yöneticilerinin sistemli ve programlı biçimde çocuk yaştan seçilerek ileriye dönük hedeflere göre yetiştirildikleri ve daha sonra önemli noktalara yerleştirildikleri kaydedildi

(Soner Kılınç/Uşak)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement