Gündem Özeti / 5 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 5 Eylül 2016

Gündem Özeti / 5 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde, "Daha Etkin ve Etkili Küresel İktisadi ve Mali Yönetişim" ve "Güçlü Uluslararası Ticaret ve Yatırım" başlıklı çalışma oturumlarına katılacak.

05.09.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde, "Daha Etkin ve Etkili Küresel İktisadi ve Mali Yönetişim" ve "Güçlü Uluslararası Ticaret ve Yatırım" başlıklı çalışma oturumlarına katılacak.

G20 liderleri onuruna verilecek resepsiyona iştirak edecek Erdoğan, "Kapsayıcı ve Karşılıklı Olarak Bağlantılı Kalkınma" konulu yemekli çalışma oturumuna da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapacağı basın toplantısının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

(Hangcou)?

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanlığında, Çankaya Belediyesi şirketleri ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılacak toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Malazgirt ve Bulanık ilçe binaları önünde vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Muş/12.00/13.30)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Muğla İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(Muğla/14.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Ailesi tarafından, Can Yayınları'nın katkılarıyla Erdal Öz anısına her yıl bir şaire ya da yazara verilen 9. Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Cezayir Restaurant'da açıklanacak.

(İstanbul/11.30)

2- Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneğinin, Suriyeli çocuklarla yaptığı ilk çalışmanın ürünlerinden oluşan sergi Cezayir Restaurant'da açılacak.

(İstanbul/15.00)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde D, G ve I gruplarında ilk maçlar yapılacak.

I Grubu'nda yer alan Türkiye, deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

(Zagreb/21.45)

2- Voleybolda Efeler ve Sultanlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi Ankara Green Park Otel'de yapılacak.

(Ankara/15.00)

3- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 5 Eylül 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement