Hakkari'de "Mutasavvıf Seyyid Taha-İ Hakkari" Paneli - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de "Mutasavvıf Seyyid Taha-İ Hakkari" Paneli

"Mutasavvıf Seyyid Taha-i Hakkari" paneli düzenlendi.

02.11.2012 17:20

Valilik ve Hakkari Üniversitesi işbirliğiyle,

"Mutasavvıf Seyyid Taha-i Hakkari" paneli düzenlendi.

Hakkari Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla devam etti.

Panelin açılışında yapan Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Mutasavvıf Seyyid Taha-i Hakkari'nin, bölgenin yetiştirmiş olduğu çok önemli değerlerden biri olduğunu söyledi.

Şen, şöyle konuştu:

"Seyyid Taha-i hazretleri, yaklaşık 150 ile 200 yıl önce ortaya koyduğu değerlerle, başta Hakkari ve yakın coğrafyasına, ilim, irfan dağıtarak tarihimize, kültürümüze ve manevi hayatımıza önemli katkılar sunmuştur. Hayatı ve hizmetleri, değerli ilim insanlarımız tarafından ele alınacak. Bu panelle Hakkari'nin kültürel ve tarihi zenginliklerinin, kamuoyuna tanıtılması, bölge kültürünün gelişmesi, milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması, geliştirilmesi, çağımız ve gelecek nesillere aktarılması, ülkemizin ve dünyada tanıtılması hedefleniyor. Mutasavvıf Seyyid Taha-i Hakkari paneline katılanlara teşekkür ediyorum."

Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın başkanlık yaptığı panele, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz, Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulcebbar Kavak ve Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esma Sayın konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Seyyit Taha-i Hakkari'nin eğitime etkileri, Seyyit Fehim Arvasi ve Seyyit Sıbgatullah Arvasi, Seyyit Taha ve toplum ilişkisi, Mevlana, Halid-i Bağdadi hakkında bilgiler verildi.

Panele, Vali Vekili Cevdet Uyanık, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Muhammet Önder, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, YYÜ Rektör Vekili Hikmet Yaşar, Hakkari Müftüsü M. Faysal Geylani, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu/ Necat Hasar/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 'Mutasavvıf Seyyid Taha-İ Hakkari' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement