Kadına ve Sanata Adanmış Bir Ay Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Kadına ve Sanata Adanmış Bir Ay Yaşanacak

Kadına ve Sanata Adanmış Bir Ay Yaşanacak

Konak Belediyesi Mart ayında da kültür sanat etkinlikleriyle İzmirlileri sanatın aydınlığına davet ediyor.

03.03.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi Mart ayında da kültür sanat etkinlikleriyle İzmirlileri sanatın aydınlığına davet ediyor.

Konak'ta Mart ayı, Türkiye'nin Renkleri Buluşması'yla başlıyor. Daha önce Erzurum, Şanlıurfa, Konya, Manisa, Sivas, Aydın, Kars, Eskişehir ve Gaziantep illerini bir araya getiren buluşmanın yeni rengi Balkanlar olacak. Mart ayının ilk günü boyunca Mersinli Mahallesi, Balkan göçmenlerinin buluşma adresi olacak.

Konak Belediyesi'nin vefa etkinliği Ustaya Saygı bu ay da iki ustayı sevenleriyle buluşturacak. Kıbatek Başkanı Mevlüt Kaplan 5 Mart'ta, İzmirspor'un unutulmaz orta saha oyuncusu, futbol yorumcusu ve yazarı Bülent Buda ise 20 Mart'ta Ustaya Saygı'nın konuğu olacak. Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşa Mayda 11 Mart tarihinde gençlerle söyleşide buluşurken, 12 Martta Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ve Toplumsal Siyasal Araştırmalar Vakfı Başkanı Erol Tuncer 'Hukuk ve Demokrasi! Nereye Kadar?' adlı panelde düşüncelerini paylaşacak. 'Yazarlar İzmir için okuyor' etkinliğinin bu ayki konuğu 'Bir Cihan Kafes' kitabıyla İclal Aydın olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir'in sesini dünyaya duyuran isimlerden Dario Moreno'nun doğum günü unutulmayacak ve Moreno şarkıları eşliğinde anılacak. 19 Martta düzenlenecek Usta ve Çırak Atışmaları da halk ozanı geleneğini İzmir'de yaşatacak.

KADINLARA ÖZEL

Kadınlar Günü'nü Martın ilk günlerinden itibaren kutlamaya başlayan Konak Belediyesi, 4 Mart'ta Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Türk Ceza Hukuku Profesörü Metin Feyzioğlu'nu konuk edecek. Kadın derneklerinin yoğun katılım göstereceği söyleşinin konusu 'Kadın ve Hukuk' olacak. 6 Mart tarihinde ise Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi' açılacak. Konak Belediyesi ve Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 'Yurdum Kadını' Fotoğraf yarışması ödülleri de 7 Mart'ta İzmir Kadın Müzesi'nde gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise Konak Belediyesi Tiyatro Çocuk kursiyerleri sahneleyecekleri '8 Kadın 8 Hayat' adlı kolaj çalışmayla annelerine Kadınlar Günü sürprizi yapacak.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

Konak Belediyesi Dünya Tiyatrolar Günü'nün kutlanacağı Mart ayında 30'a yakın tiyatro oyununu İzmirlilerle buluşturarak hemen her gün tiyatro keyfi yaşatacak. Bu yıl ilk kez düzenlenen 'İzmir Doğaçlama Tiyatro Şampiyonlar Ligi'nde ise doğaçlama gösteriler seyirciyle buluşacak. 8.İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında yedi gösteri Konak Belediyesi sahnelerinde gerçekleşecek. Ünal Gürel Kısa Oyun Yazma Yarışması ile Şenel Aksu Tek Perdelik Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması ödülleri de sahiplerini bulacak.

DAĞ FİLMLERİNİN EV SAHİBİ KONAK

Dağ Filmleri Festivali'nin İzmir ayağında ev sahibi yine Konak Belediyesi. 13-14-15 Mart tarihlerinde Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek festival ile ilgili program bilgisine Konak Belediyesi Mart ayı kültür ajandalarından; www.konak.bel.tr ve www.dagfilmfest.org adreslerinden ulaşılabilir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadına ve Sanata Adanmış Bir Ay Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement