Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısına ilişkin, "İsrail'in yaptığı katliamdır" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum; BM'yi daha etkin olmaya zorlayacak girişimleri derhal başlat" ifadelerini kullandı.

10.05.2021 23:47  Güncelleme: 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye yaptığı saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Dünyanın tepkisine neden olan gerilime CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet liderleri yaptıkları açıklamalarla sert tepki gösterdiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BM ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a dikkat çeken bir çağrıda bulundu. "İsrail'in yaptığı katliamdır" değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum; BM'yi daha etkin olmaya zorlayacak girişimleri derhal başlat!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat

KARAMOLLAOĞLU'NDA FİLİSTİN'E ASKERİ DESTEK ÇAĞRISI

Saadet lideri Karamollaoğlu, İsrail'in ancak güçten anladığını ve bu gücü harekete geçirmenin zamanının geldiğini ifade ederek, "Türkiye olarak nasıl ki Azerbaycan için askerî destek sağladıysak, Filistin için de en az aynı desteği sağlamamız gerektiği kanaatindeyiz. Şimdi buradan iktidarı bu konularda adım atmaya davet ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat

DAVUTOĞLU: GÜN İCRAAT GÜNÜDÜR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İsrail'in saldırıları sonrası "Gün icraat günüdür. Mesele Kudüs'se, mesele Mescid-i Aksa ise gerisi teferruattır." dedi.

BABACAN: İSRAİL'İ BU SALDIRILARA DERHAL SON VERMEYE DAVET EDİYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Gazze'ye yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu vefat eden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İsrail hükûmetini bu saldırılara derhal son vermeye davet ediyorum." tepkisini gösterdi.

NE YAŞANDI?

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda, 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Mescid-i Aksa etrafındaki saldırıların ardından Hamas'ın İsrail'e roketlerle saldırı düzenlemesine İsrail savaş uçaklarıyla karşılık vermiş ve 9'u çocuk 20 sivil hayatını kaybetmişti.

Kılıçdaroğlu\'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail çağrısı: BM girişimlerini derhal başlat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement