Özel Hüseyin Aslan Anaokulu'ndan 4.eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu'ndan 4.eğitim Semineri

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu\'ndan 4.eğitim Semineri

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, devletin zaman zaman dünyadaki gelişmelere ve siyasi konjöktüre göre politika değişikliği yapmasının olağan olduğunu ancak eğitimin milli ve değişmez bir politika...

05.11.2013 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, devletin zaman zaman dünyadaki gelişmelere ve siyasi konjöktüre göre politika değişikliği yapmasının olağan olduğunu ancak eğitimin milli ve değişmez bir politika olarak benimsenmesi gerekitğini vurguladı. Bine yakın okul öncesi eğitimcinin katıldığı seminerde konuşan Aslan, "Her an değişebilecek siyasal iktidarların eğitim politikası olmaz, olmamalıdır da. Eğitim politikası süreklilik arzetmelidir" dedi. Seminerde ünlü Pediatrist Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in kendine has sunumu da büyük ilgi gördü.

Edirne, Muğla, Antalya, Kütahya, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Ankara ve daha birçok kentten yoğun katılımın olduğu seminer Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Geleneksel hale getirilen seminere Aslan'ın yanı sıra Milli Eğitimden Sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan da katıldı. Erdoğan okul öncesi kurumlar yönetmeliğinin amaçlarını anlatırken Aslan da, eğitim sistemindeki aksaklıklara dikkat çekti, eğitimin yap boz tahtasına dönüştürülmesini eleştirdi. Okul öncesi eğitimin genel eğitim sürecine atılan ilk, önemli, belirleyici adım olduğunu, bireyin yaşamının tüm kesitlerini etkilediğini belirten Aslan, " Bu nedenle Özel Hüseyin Aslan Anaokulu olarak, eğitim programımızda yeniliklere açık olmaya, bilimsel ve toplumsal gelişmeleri doğru okumaya ve öğretmenlerimizin meslek içi eğitimlerine ağırlıklı yer vermekteyiz" dedi.

ASLAN: EĞİTİM SİSTEMİ MİLLİ OLMALIDIR…

Benzerleri ücretli olmasına rağmen dördüncü kez düzenlenen bu semineri yine ücretsiz olarak düzenlediklerine vurgu yapan Aslan, " Çünkü kuvvetle inanıyorum ki eğitime yapılan yatırım geri dönüşümü olan ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitim yatırımının karı, kaliteli, üretken, geniş vizyonlu, Cumhuriyet'in niteliklerini özümsemiş insan varlığıdır. Bu nedenledir ki eğitim politikası, seçimden seçime, her hükümet değişikliğinde, hatta her bakan değişikliğinde sil baştan değiştirilmemelidir. Eğitim sistemi, güvensizliği, belirsizliği ve her an değişiklik beklentisini asla kaldırmaz. Her an değişebilecek siyasal iktidarların eğitim politikası olmaz, olmamalıdır da" diye konuştu.

"DEVLET OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DESTEKLEMELİ…"

Devletin özellikle okul öncesi eğitime de gereken desteği vermesi gerektiğini kaydeden Aslan, " Devlet, okul öncesi eğitim alanında yeni yatırımlar yapmalı, mevcut okullara yeni derslikler ilave etmelidir. Bu arada özel anaokulları teşvik edilmeli, bu alanda yatırım yapmak isteyenlere uzun vadeli, düşük faizli yatırım ve donanım kredisi vermelidir. Ayrıca velilerin özel anaokullarına ödedikleri ücretlerin bir bölümü vergiden düşürülmelidir. Böylece hem veliler hem de girişimciler özendirilecek, bunun sonucunda, okul öncesinde okullaşma oranı artarak Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükselecektir" dedi.

KESKİN'DEN SIRADIŞI VE ETKİLEYİCİ SUNUM…

Seminerde Türkiye'nin ünlü Pediatristi Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin de, 'Çocuklarla Doğru İletişim' başlığı altında çarpıcı bir sunum gerçekleştirdi. Hiperaktif ve Dürtüsel Çocuklar konularını ele alan Keskin, kendine has tavır ve diyalogları ile de büyük ilgi uyandırdı. Keskin'in ardından İzmir'in müzik amcası olarak da bilinen Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya da, 'Okul Öncesi Müzik Eğitiminde Oyunla Öğretim ve Şarkılı Oyunlar' konusunu işledi. Seminer Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifika töreninin ardından son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Hüseyin Aslan Anaokulu'ndan 4.eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement