PR Ajansı Nedir? Ne İş Yapar? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

PR Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

PR Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

PR ajansı ya da diğer bilinen adıyla halkla ilişkiler; itibar ve güven inşa eden çalışmalar bütününü idare eden alanında uzman kişileri temsil eder. Kurumsal hizmet veren ajanslar, iş dünyasının temelini oluşturan güven ve itibar yönetimini profesyonel düzeyde gerçekleştirir. Etkili bir PR çalışması ile marka bilinirliği artırılabilir, zedelenen güven yeniden inşa edilebilir, itibar kazanılabilir.

30.12.2022 10:50  Güncelleme: 11:55
İlandır

Markanın, işletmenin, kuruluşun ya da şahsiyetlerin hedef kitlenin zihnindeki yerini sağlamlaştırmanın en etkili yolu içinde bulunduğumuz çağda dijital PR ajansı ile hareket etmektir.

PR Çalışması Nedir? Neden Yapılır?

PR, "Public Relations" kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Halkla ilişkiler anlamına gelen bu kısaltma, geçmişten bugüne aslında hep uygulanan, bilinen bir yöntemdi. Ancak modern çağda, internetin ve sosyal medyanın hâkim olduğu yaşamda her şey profesyonel düzeyde PR ajansları ile gerçekleştiriliyor. Dijital PR ya da online itibar yönetimi konusunda hizmet veren ajanslar, hedef kitlenin zihnindeki kötü imajı yıkıp olumlu düşünceler yaratır. PR çalışması önemli ve gereklidir çünkü bazen haksızlık, iftira, yanlış anlaşılma ya da sadece bir viral sonucu imaj zedelenmesi yaşanabiliyor. İşte böyle anlarda ajanslar basın bülteni, sosyal sorumluluk projeleri, gönüllülük çalışmaları gibi çeşitli programlarla iade-i itibar yapılmasını sağlıyor.

Dijital PR Nedir?

Online itibar yönetimi olarak da bilinen kavramı, sosyal medya gibi çeşitli dijital kanallar aracılığıyla gerçek ve tüzel kişilerle ilgili olumlu imaj çalışması yapılmasını ifade ediyor. Bir markanın ya da gerçek bir kişinin hakkında dijital platformlarda yer alan olumsuz haberler, imaj ve güven zedeleyen veriler sistemli şekilde PR ajansı uzmanları tarafından yeni, olumlu haberler ile ortadan kaldırılıyor. Böylece;

  • Marka ve kişi değeri korunur.
  • Marka güveni sağlanır.
  • Güven zemini oluşturulur.
  • Arama motorlarında iyi bir imaj ortaya çıkarılır.
  • Hedef kitle ile iletişim güçlendirilir.
  • Sosyal medya platformlarında bilinirlik artırılır.
  • Yeni ürün ve hizmetlere güven sağlanır.
  • Daha güçlü ve kalıcı bir itibar kazandırılır.

Dijital PR Neden Önemlidir?

Dijital itibar yönetimi yapılmasını sağlayan PR çalışmalarının hepsi hem kişiler hem de markalar için ciddi önem taşıyor. Zira modern çağda küçükten büyüğe herkes interneti kullanabiliyor; bir kişi ya da marka hakkındaki yargılara saniyeler içerisinde arama motoru sayesinde erişebiliyor. Arama motorunda yer alan olumsuz haberler ya da veriler güven duygusunu zedeliyor. Özellikle e-ticaret yapan markalar için bu haberler satışları düşürmede baskın rol oynuyor. Dijital PR olumsuz ve yanlış bilgi kirliliğini gidermeye yaradığı için önemli olduğu kadar gerekli de kabul ediliyor. Tüm dünyada ünlü isimler ve markalar online itibar yönetimi ve PR çalışmasıyla dijitaldeki yerini koruyor, hedef kitlenin zihninde iyi bir imajla yer edinmeyi başarıyor.

Dijital PR ajanslarının basınla ilişkisi profesyonel düzeyde olduğundan herhangi bir haberin ya da metnin yayınlanması için basın listesi aracılığıyla kısa sürede etki alanı yaratabiliyorlar. Ajansların yadsınamaz gücünü sosyal medyada ve basın ayağında görmek mümkün. İşte bu nedenle olumsuz yargıları yıkmak, yerine yeni ve olumlu duygulara zemin hazırlayan içerikleri yaymak, inşa etmek için profesyonel PR ajansının desteğini almak önemlidir.

PR Ajansı Sizin için Neler Yapar? Neler Beklemelisiniz?

Dijital PR ve online itibar yönetimi için bir ajans desteği almak istediğinizde birtakım temel şeyler beklemelisiniz. Profesyonel ve işinin ehli her zaten bu konuda size kusursuz bir çalışma planı sunar. Peki, itibar yönetimi yapan PR ajansları sizin için neler yapar? İşte detaylar.

Hedef kitlenizi belirler

Hedef kitleyi belirlemek yol haritasını kolay oluşturmanın formülüdür. PR ajansının uzmanları hedef kitleyi belirleyerek işe koyulur ve bu yönde kampanyalar ya da itibar yönetimi içerikleri oluşturur.

Basınla ilişkileri düzenler

gerçeğini unutmak itibar yönetiminde büyük hata olur. Ajansların etkili basın iletişimi sayesinde bir metni, haberi, ürün ve hizmeti yaymak her zaman daha kolaydır. Ajansların bu konudaki kusursuz iş anlayışı daima olumlu sonuçlar verir.

Profesyonel basın bültenleri hazırlar

Basınla ilişkilerde sıklıkla öne çıkan bültenler ajansların profesyonel metin yazarları tarafından hazırlanır. Metin yazarlarının hazırladığı bültenler, hedef kitleye daha etkili ulaşır. Basın bülteni dağıtımı temel hizmetlerden biri olduğu için profesyonel kişiler tarafından yapılır.

Doğru kanallarla harekete geçer

Hedef kitleniz nerelerde geziniyor? İnternet sınırsız bir derya ancak sosyal medya platformları belli. Online itibar çalışması yapılıyorsa hedef kitlenin gezdiği yerlerde dolaşmak şart. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, TikTok, sözlük ve daha birçok platformda PR çalışması yürütülmelidir. Geleneksel değil modern düşünen ajanslar sıradanlıktan uzak yenilikçi ve dikkat çekici içerikler oluşturur, bu içerikleri doğru platformların doğru kişileriyle aktarır.

Son Dakika Advertorial Sondakika PR Ajansı Nedir? Ne İş Yapar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement