Şahinbey'in Şehitleri Anma Gecesine Binlerce Kişi Katıldı - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'in Şehitleri Anma Gecesine Binlerce Kişi Katıldı

Şahinbey\'in Şehitleri Anma Gecesine Binlerce Kişi Katıldı

Şahinbey Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Şehitleri Anma Gecesi’ne binlerce kişi katıldı.

20.03.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Şehitleri Anma Gecesi'ne binlerce kişi katıldı. Geceye katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu sorunları aşarız ve bu güzel ülkemizi daha ileriye taşıya biliriz" dedi.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen geceye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Kocer, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ve binlerce vatandaş katıldı.

Tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen, 'İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin İstiklal Marşı okumasıyla devam etti.

"BU TEHDİTLERİ ÇANAKKALE RUHU İLE AŞA BİLİRİZ"

Gecede konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyleyerek, "Bundan 101 yıl önce dünya tarihinde büyük bir desten yazan şehitlerimizi anmak için bir aradayız. Bu tür gecelerde önemli olan en önemli husus Çanakkale ruhunu anlamaktır. Bugünde ülkemiz gerek yakın coğrafyadan, gerekse içerideki terörden çok önemli tehditlerle karşı karşıyadır. Bu tehditleri Çanakkale ruhu ile aşa biliriz. Ancak milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu sorunları aşarız ve bu güzel ülkemizi daha ileriye taşıya biliriz. Ben bu organizasyonu düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu ve tüm ekibini canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

TAHMAZOĞLU: "FİTNE AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da vatana korumak adına canlarını veren şehitleri unutmayacaklarını ifade ederek, "101 yıl önce ecdadımız yedi düvele karşı, sadece Çanakkaleliler değil Gaziantep'ten 517 şehidimiz var. Kahramanmaraş'tan, Van'dan, Diyarbakır'dan, Samsun'dan, Çanakkale'den, İstanbul'dan, İzmir'den, Bağdat'tan, Kerkük'ten, Musul'dan Osmanlı coğrafyasının her yerinden Çanakkale'de 253 bin şehit var. Sadece Çanakkale'deki şehitler bir Anadolu'nun yansıması. Dört bir taraftan gelerek bu vatan topraklarını yedi düvele karşı müdafaa etmişler. Bunların içerisinde kadınlar ve daha 15 yaşında çocuklar orada vatan için bayrak için millet için canlarını seve seve feda etmişler. Allah şehitlerimizden razı olsun. O günden bugüne kadar şehitler vermeye devam ediyoruz. O zaman düşmanlar bizzat askerleriyle savaşıyordu. Şimdi ajanlarını gönderip buradaki taşeron örgütler üzerinden, yine ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Ancak milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde bunlar hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

"20 BİN ÖĞRENCİYİ DAHA ÇANAKKALE GÖTÜRÜYORUZ"

Başkan Tahmazoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencileri Çanakkale'ye götüreceklerini belirterek, şöyle devam etti. "Geçen yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle 22 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürdük. Öğrencilerimiz ne dedi biliyor musunuz? Çanakkale'de her metre karesine bir şehidin, 5 litre kanın düştüğü, her metre karesinde 6100 mermi çekirdeğinin bulunduğu, mermilerin havada çarpıştığı bir mekan. Gençlerimiz Çanakkale'yi gördükten sonra bu vatan için daha çok çalışacağız. Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize daha çok sahip çıkacağız dediler. Bu talep doğrultusunda bu yılda 20 bin öğrencimizi daha 1 Nisan'dan itibaren Çanakkale'ye götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİZDE İMAN GÜCÜ VAR"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye'nin Suriye'ye benzemeyeceğini belirterek, "Bu geceyi her yıl bize yaşatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Geçmişini unutmadı ve sürekli geleceğe ışık tuttu. Tüm sıkıntılarımızda hemen yanımızda oldu. Allah kendisinden razı olsun. Hiç kimse bizi Suriye'ye, Irak'a çeviremez. Çünkü bizde iman gücü var" dedi.

MEHTERAN COŞTURDU

Konuşmaların ardından sahneye mehteran takımı çıktı. Şahinbey Belediyesi'nde çalışan gönüllülerin kurduğu mehteran takımı geceye damgasını vurdu. 1 ay gibi kısa bir sürede bir araya gelerek hazırlanan mehteran takımı Osmanlı Marşları ile salondakilere coşkulu anlar yaşattı. Çanakkale Platosu, Şehitleri Anma Gecesi için, Şahinbey Kapalı Spor Salonu içine kuruldu. Bir annenin şehit oğlunun ardından yaptığı yakarışı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum sözü ve Çanakkale cephesindeki Türk askerlerinin zorlu mücadelesi, yaşanan şiddetli çatışmaların canlandırılması geceye katılanları duygulandırdı.

Son olarak sahneye çıkan ünlü radyocu ve sanatçı Talha Bora Öge Türkiye'nin birçok şehrine gittiğini, Gaziantep'e ise ilk kez geldiğini belirterek, "Allah'ın izniyle Çanakkale zaferinin nasıl 100 yılını geride bıraktık. Gönderdeki Bayrağımızla, Ezanı Muhammediyle, daha nice 100 yılları geride bırakacağız. Tek vatan, tek bayrak, tek millet olarak ilelebet payidarız inşallah" dedi. Gece Öge'nin seslendirdiği şiirlerle son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'in Şehitleri Anma Gecesine Binlerce Kişi Katıldı - Son Dakika


Advertisement