Kütahya'da "6. Ulusal Korolar Şenliği" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya'da "6. Ulusal Korolar Şenliği"

Kütahya Belediyesi ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğinde düzenlenen "6. Ulusal Korolar Şenliği" yapıldı.

13.04.2019 15:02

Kütahya Belediyesi ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğinde düzenlenen "6. Ulusal Korolar Şenliği" yapıldı.

Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki şenlikte, Kütahya'nın yanı sıra Afyonkarahisar, Aydın, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Manisa ve Muğla'dan ana sınıfı, ilkokul ve ortaokullardan bin 100 öğrenci yeteneklerini sergiledi.

Şenliğe katılan ana sınıfı öğrencilerinden oluşan korolar, diğer öğrenci ve katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinlikte konuşan Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Demir, araştırmalara göre, koro disiplini edinen çocukların günlük hayatlarında daha ilkeli ve çalışkan olduğunu söyledi.

Koronun eğitim için oldukça önemli olduğunu belirten Demir, "Öğrencilerimizi yarışma stresi olmadan eğlendirerek yeteneklerini sergilemelerine imkan sağlamak amacıyla düzenliyoruz. Onlara toplum önünde yeteneklerini sergileme fırsatı sunarak medeni cesaret kazandırmayı, öz güvenlerini de geliştirerek sanat eğitimlerine destek vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Etkinliğe, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı üniversitelerin müzik ve konservatuvar bölümlerinden akademisyenler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya'da '6. Ulusal Korolar Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement