TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Konseri, 6 Nisan'da müzikseverlerle buluşuyor.
TSK Armoni Mızıkası 190 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin çok sesli müzik toplulukları içerisinde geleneğini aralıksız sürdüren en eski müzik kuruluşu ve tek senfonik bandosudur. 1826 yılında II. Mahmut tarafından "Musika-i Humayun" adıyla İstanbul 'da kurulmuştur. Türkiye'de çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkıları bulunan bu topluluk 1923 yılında cumhuriyetin kurulması sonrası Atatürk 'ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara 'ya getirilmiş.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Musiki Muallim Mektebi bünyesindeki gelişimin temelini oluşturmuştur.
TSK Armoni Mızıkası yurt içinde verdiği konserler ile çağdaş ve çok sesli müziğin sevilmesi ve yayılması yolundaki çalışmalarını bugünde artan bir heyecan ve gayretle sürdürmektedir. Yurt dışında verdiği konserlerde ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ülkemizi ve çok sesli müziği başarı ile temsil etmiştir. Sevilen eserler, Türk Marşları, 2002 Yılı Geleneksel Konseri, Cumhuriyet Konseri, Uluslararası Bellapais Müzik Festivali Konseri ve 2006 yılı Geleneksel Konseri ( Atatürk 'ün 125. Doğum Yılı ), Sevilen Klasikler ve Yabancı Marşlar adlı sekiz adet CD'si bulunmaktadır.
Özgür Ünaldı
Avusturya'da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması'nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve "en iyi Brahms yorumuyla" uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti. Ülkemizin önde gelen piyanistlerinden biri olan Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak'tan özel piyano ve teori dersleri alarak müzik eğitimine başladı. Ailesi, özellikle de babası klasik müzik tutkunu olduğu için çocukluğundan beri evde devamlı olarak klasik müzik plakları çaldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerini izleyebilmek için günü birlik Konya'dan Ankara'ya gidip gelen ailesi sayesinde ilk sahne tozunu yutan Ünaldı yine bu gezilerde Ankara'daki müzik okullarını görme şansını buldu. Yetenek sınavları için geç kabul edilen bir yaşta olmasına rağmen hem Hacettepe Devlet Konservatuvarı'nın hem de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin sınavlarını rahatlıkla kazanmayı başardı. Giriş sınavından çıktıktan sonra bazı profesörlerin "hazır piyanist" diye nitelediği üstün yetenek, büyük piyano pedagogu Prof. Gülnara Aziz'in sınıfına kabul edildiğinde ondört yaşındaydı. Çok hızlı gelişen öğrenci, giriş sınavından bir kaç ay sonra ulusal bir yarışmanın finalinde Grieg'in la minör piyano konçertosunu çalarak üçüncü oldu. Derin tutkusu, aşkı ve kendini müziğe adaması yetenek ve çalışkanlıkla birleşince muazzam bir ilerleme kaydeden genç piyanist sekiz yılda Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'nden Bölüm ve Fakülte Birincisi olarak mezun oldu.
Eğitimi boyunca solist olarak yetiştirilirken bazı Teori-Kompozisyon Bölümü profesörleri beste yapmaya da hevesli olan öğrenciyi piyanonun yanında kompozisyon bölümünde de okuması gerektiği konusunda cesaretlendirdiler. Çift diploma uygulaması bulunmadığı için genç piyanist o bölüme ait bazı dersleri tamamlamakla yetindi, başarıyla verdiği kompozisyon bölümü sınavları ise övgüler aldı. Üniversitedeki son senesinde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olan Özgür Ünaldı, Lisans mezuniyetinin ardından 2006 yılında Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nın aspirantura (Rusya'da yorumculuk dalındaki en yüksek derece) sınavlarını kazanarak Moskova'da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı'nın eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova'da Rus piyano okulunun önemli temsilcilerinden piyanist Prof. İrina Plotnikova'nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edindi. Moskova'daki solo resitallerde ve sınıf konserlerinde birçok dinleyiciye ve hocasına ilham kaynağı olan Özgür Ünaldı 2010 yılında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı'ndaki doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı. Doktora çalışmalarından sonra vatanının kültürel ve sanatsal gelişimi için elinden geleni yapmak amacıyla Türkiye'ye döndü. Konserler vererek, dünya çapında solistleri davet ederek ve birçok öğrenci yetiştirerek bu amacında ilerleyen Özgür Ünaldı, Türkiye'de farklı şehirlerde birçok konser salonunda, yurtdışında ise Varna, Kiev, Bükreş, Orlando, Roma, Sanginesio, Poertschach, Saraybosna, Bişkek, Espoo, Helsinki ve Moskova gibi çok sayıda şehirde sahneye çıktı.
Espoo'da Kamarihelmi, Saraybosna'da Uluslararası Saraybosna Kış Festivali, Kapadokya'da Klasikkeyifler gibi festivallerde yer aldı, resitaller ve çalıştaylar verdi. Solist olarak birçok orkestrayla Doğu, Sobolev, Buşkov, Tura, Tüzün, Şensoy, Osmonaliyev ve Goetzel gibi şeflerle sahneye çıktı. 2016 Mart ayında Bişkek'te yaptığı débute büyük ses getirdi. Konserde Rahmaninov'un iki numaralı ve Çaykovski'nin bir numaralı piyano konçertolarını yorumlayan Ünaldı için "zamanımızın en iyi piyanistlerinden biri" gibi değerlendirmeler yapıldı. Kırgız Ulusal Filarmoni Salonu'nda seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan piyanistin üstün performansı ise basında "zafer" diye nitelendirildi.
Özgür Ünaldı besteciliğe de ilgi duymakta, solo piyano için yazdığı Prelüd, Tokkata gibi bestelerine konserlerde yer vermekte, çeşitli çalgılar için yaptığı düzenlemeleri ise festivallerde çalınmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye'nin önde gelen konservatuvarlarından Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda genç yaşında hak kazandığı Doçent ünvanıyla Piyano Anasanat Dalı'ndaki görevine devam etmektedir.
Iva Ionova ( Soprano)
Iva Ionova Bulgaristan'ın Veliko Tarnovo şehrinde doğmuştur. 1991- 2003 yılları arasında Sofya'da "University of Music" de, Viyana'da "University for Music and Art" da ve Prof. KS Siegfried Jerusalem ile Nürnberg'de "University of Music" de eğitim görmüştür. 2007 yılında İtalya'nın Vignola şehrinde CUBEC "Centro Universale del Belcanto" da iki yıl M. Mirella Freni ile çalışmış ardından Sofya, "National Conservatory" de opera şarkıcılığı ve pedogoji alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
İlk performansını,1995 yılında, W.A. Mozart'ın "Bastien und Bastienne" operasından Bastienne rolünü "Münchner Philharmoniker" ile Münih'te yapmıştır. Birçok yarışmaya katılmış; Viyana, Sofya, Slovenya ve Almanya'da sayısız ödül almıştır. Fransa, Finlandiya, Italya, Belçika, İsveç, Kanada, Japonya ve Çin'de düzenlenen uluslararası festivallerde performans göstermiştir. "Münchner Symphoniker", "Rheinland- Pfalz-Philharmonie" ve "Niederösterreichische Tonkünstler" gibi önemli orkestralarda, Zubin Metha, Alexander Briger, Rinaldo Alessandrini, Peter Falk, Fabrizio Ventura, Michele Brescia gibi ünlü şeflerle ve Christine Mielitz, Philiph Stölzl, Sebastian Baumgarten, Andrea Moses gibi rejisörler ile çalışmıştır.
Repertuarında; "Saraydan Kız Kaçırma", "Sihirli Flüt ", "Cosi fan tutte", "Don Giovanni", "La Bohème", "Albert Herring", "The Telephone", "The cunning little vixen", "La Calisto", "Il Trovatore", "Der Freischutz", "The Fairy Queen", "La Bohème", "Arminio", "Madama Butterfly", "Tosca", "La Traviata", "Graf Ory", "Falstaff", "Hoffmanns Erzählungen", "Idomeneo", "Der Graf von Luxemburg", "Die lustige Witwe Wiener Blut" operaları ve operetleri bulunmaktadır.
Çin, Avusturya ve Bulgaristan'da çeşitli üniversitelerde şan hocalığı yapmıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı'nda şan hocalığı yapmakta olup, aynı zamanda Bulgaristan'da "Veliko Tarnovo" Universitesinde doktorasına devam etmektedir.
Detaylar :
İl : Ankara
İlce : Çankaya
Mekan : ODTÜ KKM
Mekan Adresi : ODTÜ Kampüsü
Başlangıç Saati : 06.04.2017 20: 00: 00
Bitiş Saati : 06.04.2017 22: 00: 00
Kategori : TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Konseri
Tür : Konser
Ücretlimi? : Hayır
Son Dakika › Kültür Sanat › TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Konseri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?