Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi

Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi

Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi, 23 Aralık'ta Nesibe Aydın Sanat Akademisi Konser Salonu'nda.

23.12.2016 18:34

Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi, 23 Aralık'ta Nesibe Aydın Sanat Akademisi Konser Salonu'nda...

Todo Tango Orquesta

Dünyanın farklı ülkelerinde birçok konsere imza atmış ve çeşitli ödüllere sahip usta müzisyenleri bir araya getirerek Todo Tango Orquesta'yı kuran gitarist Veysel Özgür Sağlam; Orkestra düzenlemelerini A. Mekaev'in yaptığı iki gitar, bandoneon, piyano ve yaylı orkestra için klasik Arjantin Tango eserlerini 2012 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile, 2013 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestraları ile seslendirme yaptılar. Gruba iki üye daha ekleyerek Altılı Tango Orkestrası olarak yollarına devam eden sanatçılar Ulusal Uluslararası ortamlarda çok sayıda konser yaptılar ; "Bandoneon Gustavo Battistessa – Arjantin" "gitar Veysel Özgür Sağlam – Türkiye" "keman Lora Lipova – Bulgaristan" "gitar Ricardo Moyano – Arjantin" "arr.– piyano Alexandr Mekaev – Rusya" "Kontrabass Mehmet Sönmez – Türkiye"; ile projelerin"e devam etmektedirler. Bir süredir orkestra ikili olarak devam etmektedir. Repertuvarlarında klasik tango eserlerinin vazgeçilmez ve tutkulu eserlerine yer vererek seyirciye güzel bir program sunmayı hedeflemişlerdir.

Gustavo Battistessa Bandoneon

1971 yılında Arjantin Buenos Aires'te doğdu. 14 yaşından itibaren Domingo Mattio ve Jorge Rutman ile çalışarak bandoneon öğrendi. Müzik çalışmalarına profesyonel olarak Buenos Aires'te tango müziği ile başladı. Tango müziği yapan gruplarla Brezilya, Peru, Ekvador Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Norveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Japonya,Çin, Senegal, ABD gibi ülkelerde bulundu. 2001 yılında konser için bulunduğu İstanbul'a daha sonra Özdener Koyutürk'ün davetiyle tekrar geldi. 2007 yılından itibaren İstanbul'da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca tango müziği için en özel enstrüman olan bandoneonu yeni yeteneklere öğretmekte ve tango müziğinin ülkemizde yaşatılmasına katkı sağlamaktadır.

Veysel Özgür Sağlam Gitar

2006 yılından itibaren büyük tutku ve şevk ile yaşamını Arjantin folklorik müziği ve dansına adayan gitarist, çeşitli dans ve müzik festivallerinde bulundu.

2012 yılında Türkiye Dans Sporları Federasyonunun düzenlediği, Kulüpler Arası Arjantin Tango Dans yarışmasında büyükler Türkiye şampiyonu, 2013 T.D.S.F A. Tango Antrenörü oldu. Dansın, Arjantin müziği ile buluştuğu bu noktada yeni düzenlemeler ve yeni gruplar kurarak ulusal ve uluslararası ortamlarda bu çalışmaları sergiledi;

Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde resitaller verdi. Katıldığı konserlerde solo seslendiriciliğin yanı sıra oda müziği ve senfoni orkestraları ile eserlerin seslendirilmesine de önem verdi. Bu amaçla keman sanatçısı ve eğitimcisi Beyazıt AKHUNDOV ile kurmuş oldukları keman ve gitar ikilisi olarak III. Uluslararası Ordu Gitar Festivali, VIII. Uluslararası ODTÜ Klasik Gitar Festivali ve 3. Türkiye Gitar Buluşması "Mersin"de "İkili" olarak resitaller verdi. Ayrıca 2008 – 2009 sanat yılı içinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile şef; Orhan ŞALLIEL yönetiminde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile şef; Cem i Can Deliorman 2011-2012 Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile şef; Kıvanç TEPE yönetiminde düzenlenen eserlerin ilk seslendirilişlerini yaptı. 2012-2013 Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Nezih Seçkin yönetiminde solist olarak seslendirme yaptı. 2015 Senesinde Türkiye'de ilk kez gerçekleşe bilen uluslararası klasik gitar yarışmasını düzenledi "Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması"28 ülkeden katılım ile gitar virtüözlerini Bursa'da ağırladı.

A. Mekaev, A. Sağlam ve N. Başeğmezler gibi bestecilerin, "Keman-Gitar" düo – Senfoni Orkestraları ve kendi adına ithaf edilen çok sayıda bestenin ya da düzenlemenin ilk seslendirilişlerini yaparak, gitar repertuvarına yeni eserler kazandırmış olan sanatçı aynı zamanda A. Mekaev'in Cd kayıtlarının seslendirmesini gerçekleştirdi.

Veysel Özgür Sağlam, halen Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi G. S. E. B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalında Öğretim Elemanı olarak Gitar Eğitimciliği görevini sürdürmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Yeni Yıl Todo Tango Konser ve Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement