Kutlama bu kez onlar için! - Son Dakika
Magazin

Kutlama bu kez onlar için!

Kutlama bu kez onlar için!

Balonlar, konfetiler, sevdiği oyuncaklar, en sevdiği arkadaşları... Belki neler 'döndüğünü' anlamıyor, bu kalabalığın kendisi için toplandığını bilmiyor ama olsun...

14.08.2021 08:16  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balonlar, konfetiler, sevdiği oyuncaklar, en sevdiği arkadaşları... Belki neler 'döndüğünü' anlamıyor, bu kalabalığın kendisi için toplandığını bilmiyor ama olsun... Pasta varsa ve o gün her zamankinden daha çok oyun oynayabiliyorsa değmeyin keyfine! Veteriner hekim Haluk Çepoğlu'na pasta seçimi yaparken içerikte nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk, veteriner hekim Volkan Alaşlı ise ideal bir doğum günü için yapılabilecekleri anlattı.

VETERİNER ONAYLI MENÜ

Pati Chef, İstanbul

Kutlama bu kez onlar için!

Fenerbahçe'deki pet pastanesi Pati Chef'te cupcake, jelibon, macaron, ödül bisküvisi ve dondurma gibi ürünlerin yanı sıra mama üretimi de yapılıyor. Ürünleri doğal ve koruyucu madde içermiyor, şekersiz hazırlanıyor. Reçeteler veteriner onaylı. Pasta fiyatları 170-230 lira arasında değişiyor. Bursa'da da şubeleri var.

Instagram: @patichef.tr; 0553 063 86 41

ARKADAŞLARI DA KATILSIN

Jack's Dog Cafe, İstanbul

Kutlama bu kez onlar için!

Burada tüm köpekler serbestçe dolaşıp oynayabiliyor. Bunun için 3 ayrı alanları var, böylece küçük ve büyük ırklar veya birbiriyle anlaşamayanlar için güvenli bir ortam sağlanabiliyor. Hafta sonları aynı ırklar birbirleriyle tanışsın diye poodle, maltese, golden köpek buluşmaları yapılıyor. Her yılbaşında geleneksel bir parti de cabası... Patili dostunuzun doğum gününü arkadaşlarıyla birlikte burada kutlayabilirsiniz. Ona özel bir doğum günü pastası hazırlanıyor, süslemeler müşteriye ait. Doğum günü pasta fiyatı 180 lira.

Instagram: @cafejacksdog; 0533 490 90 11

BAKIM ÜRÜNLERİ DE VAR

Skati Coffee House Cafe & Pet Store, İstanbul

Kutlama bu kez onlar için!

Suadiye'deki mekanda minik dostlarımız için ev yapımı ve sağlıklı yiyecekler, doğum günü partileri, arkadaş buluşmaları, pet kuaförü, pet store (kıyafet, aksesuar, mama, bakım ürünleri vb.) hizmetleri var. Pastaların fiyatı 200 liradan başlıyor, 350 liraya kadar çıkıyor.

Instagram: @skaticoffeehouse; 0531 273 91 18

ÇEŞİT ÇEŞİT PASTALAR

Alice Pet Bakery, İstanbul

Kutlama bu kez onlar için!

Hayvanlar için pancarlı, naneli-tavuklu, fıstıklı, yabanmersinli, peynirli, havuçlu, ciğerli, tavuklu, balkabaklı, brokolili, elmalı, çilekli ve muzlu mama çeşitleri yapıyorlar. Ürünlerde organik yoğurt, organik yumurta, zeytinyağı, un (buğday veya çavdar) oluyor. Doğum günü pastası da hazırlanıyor. İster etli, ister sebzeli, ister meyveli bir pasta seçebilirsiniz. Fiyatlar 200-350 lira arasında... Özel kuryeyle evinize de gönderebiliyorlar.

Instagram: @alice_pet_bakery; 0533 276 24 66

PARTİLER ÜCRETSİZ

Happy Pets Ankara Otel, Ankara

Kutlama bu kez onlar için!

Çayyolu'nda kedi ve köpeklere konaklama ve kreş hizmeti veren otel, ayrıca bir sosyalleşme mekanı... Özel doğum günü kutlamaları yapılıyor ama pasta ve süslemeleri ailelerin getirmesi gerekiyor. Partilerden herhangi bir ücret alınmıyor.

Instagram: @happypetsankaraotel; 0553 304 53 44

KEDİLER NE İSTEDİKLERİNİ SÖYLER, SİZ SADECE TALİMATLARI İZLEYİN

Serhat Demirel, Hürriyet gazetesi 'Mekanın Sahibi' köşesi yazarı

Dünyanın en zeki canlıları olsalar da uzmanlar köpeklerde bizdeki gibi zaman mefhumu olmadığını söylüyor, yani doğum günü heyecanını bizim gibi yaşamıyorlar. Ama onları doğum günlerinde şımartmanın nesi kötü olabilir ki? Parkta koşturmayı seviyorsa oraya gitmek, sevdiği kurabiyelerden yedirmek, oynamayı sevdiği oyuncaktan almak gibi jestler, yapılabilecek en güzel şeyler arasında... Peki, kediler için ne yapabiliriz? Onlar size ne yaptıracaklarını bilirler. Siz talimatları izleyin, yeter.

BALKABAĞI VE EV YAPIMI YOĞURT KULLANABİLİRSİNİZ

Dr. Veteriner hekim Haluk Çepoğlu, Vetmemorial Veteriner Kliniği

Kedi ve köpeklerdeki sindirim sistemi insanlarınki gibi değil. Onların yiyeceği pastalarda bitter çikolata olmamalı, bitter çikolata içerdiği 'teobromin' nedeniyle riskli bir üründür. Vanilya özütü de alkol içermesi sebebiyle kullanılmaması gereken bir diğer madde. Yağ olarak Hindistan cevizi yağı veya saf zeytinyağı kullanılabilir, avokado yağından kaçınılmalı. Kızılcık, elma, muz, ahududu ya da yabanmersini tercih edebilirsiniz ama meyveler bol miktarda şeker içerdiğinden dozunu minimumda tutmakta fayda var. Un olarak yulaf unu veya nohut unu tercih edilebilir. Ev yapımı yoğurt ve şekersiz hazırlanmış balkabağı püresi de köpeklere hazırlanacak pastalar için uygun malzemeler.

HEDİYESİNİ KENDİ SEÇSİN

Veteriner hekim Volkan Alaşlı, Veticana Veteriner Kliniği

Kutlama bu kez onlar için!

Doğum günü için bazı arkadaşlarınızı, arkadaş canlısı köpekleriyle birlikte kutlamaya davet edin. Partinizi dışarıda yapacaksanız, dostlarınızın taze suya ve gölgeye erişebildiğinden emin olun.

Köpeğinize doğum günü için ekstra özel bir hediye almak istiyorsanız, onu bir evcil hayvan dükkanına götürün, kendi hediyelerini seçmelerini sağlayın.

Köpeğiniz günlük yürüyüşlerini ne kadar seviyor? Birlikte yeni bir yürüyüş parkuru keşfedebilir veya onu yeni bir parka götürebilirsiniz. Etraftaki yeni ve heyecan verici kokuları almaları için onlara zaman vermeyi unutmayın.

Köpeklerimiz oyun oynamayı sever ve doğum günlerinde ekstra oyunlara katılmak onlar için eğlenceli bir gün geçirmenin basit bir yoludur. Mesela frizbi, saklambaç, halat çekme gibi....

Kedinizin doğum gününü kutlayacaksanız, yeni oyuncaklarla ve bire bir oyun oynayarak onu şımartın. Çeşitli çiğneme bisküvileri ve gevrek ikramlar da için iyi olacaktır. Mamayla kolay bir kedi pastası yapabilirsiniz.

EVE SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Rafet İnce, PetChef kurucusu & şef

Kutlama bu kez onlar için!

Yaklaşık 5 yıldır, minik dostlarımın beslenmesiyle ilgili araştırmalar yapıyorum. Şeflik deneyimim ve evcil hayvanların beslenmesiyle ilgili bu bilgileri bir araya getirip PetChef'i kurduk.

Pendik'teki 800 metrekarelik üretim tesisimizde 60 çeşit sağlıklı ürün hazırlıyoruz. Yiyeceklerimiz koruyucu veya diğer tat arttırıcı maddeleri içermiyor. Yemeklerimizdeki protein, tahıl veya soyadan değil, gerçek etten yapılıyor.

Vegan, vejetaryen ve etçil olmak üzere farklı çeşitlerde pastalarımız var. Şeker hamuru, gıda boyası, şanti gibi ürünlerle hazırlanan pastalar minik dostlarımıza zarar veriyor. Biz et, sebze, yoğurt, kefir ve keten tohumu gibi doğal ürünlerle sağlıklı yaş pastalar yapıyoruz. Ürünlerimizi petchef.com.tr adresinden sipariş edebilirsiniz. Dostlarımızın ihtiyaçlarına göre hazırlanmış raw (çiğ) ve doğal mamalar ve sağlıklı atıştırmalıkları donmuş şekilde ve vakumlu ambalajda evinize getiriyoruz.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Kutlama bu kez onlar için! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor
    12:27 Kadir İnanır'ın durumu iyileşiyor

    Sanatçı Kadir İnanır, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi görüyor. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın durumunun daha iyiye gittiğini ve bilincinin açık olduğunu belirtti. İnanır'ın diğer rahatsızlıkları da kontrol altında ve tıbbi tedavilere olumlu yanıt veriyor. Yakın zamanda yoğun bakımdan çıkarılması planlanıyor.

  • Tamer Karadağlı'nın
    11:46 Tamer Karadağlı'nın "Rezalet, utanç kaynağı" diyerek şikayet ettiği bina bakanlığın çıktı

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini görünce "Belediye görmüyor mu? Rezalet" diyerek sitem etti. Karadağlı'nın şikayet ettiği bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait çıktı.

  • Seren Serengil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu
    11:10 Seren Serengil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu

    Son yıllarda yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Seren Serengil, yayınladığı videoda "Sanatçı arkadaşlarımı menfaatlerini bir kenara bırakıp omurgalı olmaya davet ediyorum. Oyum Ekrem İmamoğlu'na. Rakibi yok, kazanacak" dedi.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aleyna, Aysu ve Berna arasında yapılan eleme mücadelesinin kaybedeni Aysu oldu. Oyunu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinde kaybettiği arkadaşına ithaf eden Aysu, gözyaşlarına boğuldu.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    08:20 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Erkan Petekkaya'nın hayatını kaybeden babası Akın Petekkaya, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Saruhan Hünel ise aracığıyla kalabalık içindeki bir kişiye çarptı.

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı
    22:49 Banu Parlak hakkında yurt dışı yasağı

    Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlüğü'ne giderek hacizli bir aracın satışıyla ilgili işlem yaparken görevli bir memurla tartıştı. Memurun şikayeti üzerine Parlak gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı Parlak'ın ifadesini aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.


Advertisement