Türkiye'nin İlk ve Tek Blues Festivalinin Dokuzuncu Durağı Gaziantep Oldu - Son Dakika
Magazin

Türkiye'nin İlk ve Tek Blues Festivalinin Dokuzuncu Durağı Gaziantep Oldu

Türkiye\'nin İlk ve Tek Blues Festivalinin Dokuzuncu Durağı Gaziantep Oldu

22 yıldır Türkiye'nin dört bir yanına blues müziğini taşıyan ve bu yıl 23.kez düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali 'Efes Pilsen Blues Festival'in dokuzuncu durağı, Gaziantep oldu.

15.11.2012 11:12

22 yıldır Türkiye'nin dört bir yanına blues müziğini taşıyan ve bu yıl 23. kez düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali 'Efes Pilsen Blues Festival'in dokuzuncu durağı, Gaziantep oldu.

Blues'un Grammy ve Emmy ödüllü isimlerini, 14 Kasım Çarşamba akşamı Kalender Plaza'da buluşturan festival konseri, Gaziantepli müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali 'Efes Pilsen Blues Festival 23', bu yıl 23'üncü kez Türkiye'yi turluyor. 20 ilde, 24 konserin verileceği festival kapsamında, dokuzuncu konser Kalender Plaza'da gerçekleştirildi. Blues'un dev isimlerini buluşturan konsere, Gaziantepli müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

Konserde sahneye ilk olarak, Efes Pilsen Blues Festival 23'ün en büyük sürprizlerinden ve keyifli dinletilerinden biri de olan Cedric Burnside çıktı. 2009 Blues Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Yeni Sanatçı' ödülü, 2010 ve 2011'de 'En İyi Baterist' ödülüne layık görülen, Legendary R.L. Burnside'ın torunu ve dünyanın en iyi davulcularından Cedric Burnside, festivale özel gitar performansı sergiledi. Konserde ayrıca Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin' Joe Kubek & Bnois King de sahne aldı.

Konserde son olarak, Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues sahne aldı. Billy Branch'ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R&B seslendirmeye başlayıp kariyerinde Junior Wells, Jimmy Dawkins, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili blues sanatçısı Zora Young, izleyicinin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Gelenekselleşen ve heyecanla beklenen bir etkinliğe dönüşen Efes Pilsen Blues Festival kapsamında, 22 yılda 87 grup ve 267 sanatçı sahne alırken, toplam 354 konser gerçekleştirildi. Bu konserler 424 binin üzerinde müziksever tarafından izlendi.

'Efes Pilsen Blues Festival 23' dahilinde; Antalya, Denizli, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir olmak üzere 20 ilde toplam 24 konser düzenlenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Türkiye'nin İlk ve Tek Blues Festivalinin Dokuzuncu Durağı Gaziantep Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement