Ankara'nın Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

Ankara'nın Adaylarını Tanıttı

Ankara\'nın Adaylarını Tanıttı

Erdoğan, Partisinin Belediye Başkanlarının Tanıtım Toplantısında CHP'ye Yüklendi.

04.02.2009 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok partili seçim sistemine geçildikten sonra CHP'nin tek başına iktidara gelemediğini hatırlatarak, "Benim milletim, CHP'ye iktidar vermez" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen aday tanıtım töreninde tribünlerin tamamı dolarken, partililerin coşkulu olduğu gözlendi.

Erdoğan, 13.13'de 'dünya lideri' anonsları eşliğinde salona girdi. Salondaki partilileri selamlayan Erdoğan, daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanına oturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi.

Ankara İl Başkanı Halis Bilge, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vermesinden sonra Belediye başkan adayları tek tek anons edildi. Ankara'ya yönelik çeşitli projelerin tanıtılmasının ardından tören, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi ve Gökçek'in Ankara'ya verdiği hizmetlerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

"MİLLETİMİZİN ONURUNU ÇİĞNETMEYİZ"-

Partililerin yoğun coşkusu ile kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl önce 13 Ekim 1923'te Ankara'nın Başkent olduğunu, o günkü nüfusunun 30 bin olduğunu bugün 4 milyonu aşan nüfusu ile çağdaş bir Başkent olduğunu söyledi.

"Kalkınma mücadelesinde kazanmaktan başka seçeneğimiz yok" diyen Erdoğan, " Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaktan, Türkiye ekonomisini güçlendirmekten başka seçeneğimiz yok. AKP olarak bütün yol arkadaşlarımızla birlikte, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki, Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye özgüveni yüksek, saygınlığı yüksek bir ülkedir" dedi.

Türkiye'nin akıntıya yön veren gerektiğinde fırtınalar estiren bir ülke olduğunu da söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin başkaları ne der diye düşünen değil, Türkiye ne der sorusunu başkalarının aklında var eden bir ülke olduğunu kaydetti.

"Milletimizin onurunu bugüne kadar çiğnetmedik" diyen Erdoğan, "Bundan sonra da çiğnetmeyiz" diye konuştu.

-"CHP DÖNEMİNDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ"-

Erdoğan, kendilerinden önce DSP, MHP ve ANAP koalisyon iktiranının bulunduğunu, şimdi bunlardan sadece birinin TBMM'de grubu olduğunu söyledi. MHP'yi kastederek, "O da kuru sıkı atıyor" diyen Erdoğan, bu partilerin 3.5 yıl çalıştıktan sonra 'biz bu işi götüremiyoruz' diyerek seçime gittiğini hatırlattı.

O dönemde Anayasa kitapçığının fırlatıldığını, ülkenin karıştığını da söyleyen Erdoğan, daha sonra milletin ekseri teveccühü ile iktidara geldiklerini ifade etti. MHP'nin şuanda Meclis'te olduğunu CHP'nin ise zaman zaman hükümetlere ortak olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çok partili dönemden önce yani 1950'den önce ülkemde tek partili bir dönem vardı. Özelliği CHP'nin hep iktidar olduğu dönemdi. Çünkü ondan başka parti yoktu. Öyle bir demokrasi anlayışları vardı ki, demokratik bir anlayışımız vardır diyemediler. Öyle demokrasi olur mu? Demokraside insan seçimle gelir. Memur atama ile gelir. Siyasi partinin il başkanını vali olarak atarsanız onun adına totaliter rejim denir. Dolayısıyla demokrasi CHP ne derse o olur anlayışı ile gitti. DP'nin ortaya çıkışıyla DP iktidarı aldı. CHP bundan sonra hiçbir zaman iktidar olamadı. Benim milletim zaten bu ülkede Halk Partisi'ne tek başına iktidar vermez, bunu biliyorum"

-"BAYKAL ENERJİ BAKANIYKEN BENZİN KUYRUKLARI VARDI"-

CHP lideri Baykal'ın Enerji Bakanlığı'nda bu ülkede benzin kuyrukları olduğunu, sana yağı, şeker kuyrukları bulunduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neler çektiğimizi çok iyi biliriz. Hangi yüzle konuşuyorsun. Kişi başına düşen milli hasıla biz göreve geldiğimizde 3 bin 500 dolardı. Biz bunu 10 bin dolara çıkardık. Yine iktidara geldiğimizde ihracat 36 milyar dolardı. 6 senede 96 milyar dolar ilave ettik. Devletin borçlanırken ödediği faiz yüzde 63.4'tü. Şimdi 15.4'e düştü. Enflasyonda tek haneli rakama düştük. Halep oradaysa arşın burada. Yere sağlam basıyoruz. Mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. 6 yılda 130 bin derslik yaptık. Bu gerçekleri görmüyorlar. 6 yılda 400 hastane yaptık. 6 yıla 9 bin km yol sığdırdık. Geçmişte toplu konut diye bir şey yoktu biz bunu değiştirdik. Dediler ki Asya ile Avrupa arasında köprüyüz. Peki siz Türkiye'nin önemini ortaya çıkarmak için ne yaptınız? Siz iktidara geldiniz de ne yaptınız?"

-"KILIÇDAROĞLU İTHAL ADAY"-

"Ben Başbakanılığa gökten zembille inmedim" diyen Erdoğan, siyasete 18 yaşımda başladığını söyledi. 40 yaşımda İstanbul'a Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, " O dönemde bir iddia ortaya koydum. Biri ekonomin, diğeri Türkiye'nin başkenti olan İstanbul'la Ankara'nın kaderi değişecek dedim. İstanbul çöp dağlarından, hava kirliliğinden geçilmiyordu. Kimden aldım bu belediyeyi CHP'den. Bundan daha güzel örnek olur mu? Aynı örnek Ankara içinde geçerli. Halkımız onlardan memnun olmadığı için bu görevi bize verdi. Şimdi bakıyorsunuz CHP İstanbul'a ithal bir aday koymuş, İstanbul'da çamurlu sokak arıyor. Herhalde inşaat şantiyesinde dolaşıyor ve bura çamur diyor. Oralar neydi ne oldu, onun tarihçesini bilse bunu söylemeye yüzü olmaz" diye konuştu.

-"YOLSUZLUK İDDİAN VARSA GİT SAVCIYA SÖYLE"-

AKP ile birlikte Etimesgut'un, Sincan'ın, Yenimahalle'nin, Keçiören'in, Altındağ'ın bir değişim içine girdiğini de anlatan Erdoğan, Çankaya'nın da manzarasının bu seçimle değişeceğini iddia etti. Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da adayların açıklanmasının ardından iddialı demeçlerin başladığını ancak kayda değer bir proje göremediğini ifade etti. Erdoğan, yolsuzluk iddialarının anlamsız olduğunu da belirterek, "Ellerinde bir dosya, şu yolsuzlukları var, bu yolsuzlukları var diyorlar. Bunu halka niye söylüyorsun? Git savcıya söyle. Biz milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Belediye başkanlarının dokunulmazlığı da yok. Hemen alsınlar içeri. Milletimizi aldatamazlar" şeklinde konuştu.

- "ASIL İŞİNİ YAP"-

Ankara'da su sorununun olmadığını, kentsel dönüşümün her yerde hissedildiğini de anlatan Erdoğan, kimsenin yapamadıklarını AKP'nin süratle bitirdiğini söyledi. Yeni dönemde Ankara'nın metro sorununun da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çözüleceğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

"Kültür merkezileri ile spor tesisleri ile Ankara'yı daha çağdaş bir kent haline getiriyoruz. İlçe belediyelerinin de projeleri var. Bizim yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız ortada. Ben şuna üzülüyorum. Muhalefet 'ben her ay yoksul aileye 600 lira vereceğim' diyor. Bu eski para ile 1 katrilyon yapar. '25 bin kişiyi işe alacağız' diyor. Bu 1.4 trilyon. Biz sorduk gelirin ne 1.3. Sen bir belediye başkanı olarak üzerine düşen görevleri yap. Çöp, çukur, çamur bunları neyle halledeceksin. Aldatıcı ifadelere prim vermeyelim."

Erdoğan, belediye başkanının görevinin işsize iş bulmak olmadığını, o görevin hükümete ait olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde 10,7 işsizlik oranı varken, bunu aşağıya çekemediklerini de anlatan Erdoğan, "Çırpınıyoruz ama olmuyor. Peki sen belediye başkanı olarak bunu nasıl yapacaksın?" sorusunu sordu.

-"KARŞILIKSIZ PARA BASMAYAN TEK İKTİDARIZ"

"Bu oyunları hep beraber bozalım." çağrısını yapan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İdeolojik olarak belediyelere insanları doldurdular. Biz geldik, hal buydu. Biz bunları çıkarmak zorunda kaldık. Aksi takdirde hizmet veremezdik. CHP'li belediyelerin bu zihniyeti Türkiye'yi harap ediyor. Ankara'da 100'ün üstünde kavşak yapıldı. Doğalgazda ciddi adımlar atıldı. Ankara'da yaşayan vatandaşın bu imkanı artırıldı. Baykal diyor ki müjde diye söylüyorsun geçen yılki zamları ne yapacaksın diyor. Ben doğalgaz indirimini müjdeli haber olarak verirken petrol fiyatlarındaki düşüşü esas alarak söylüyorum. Dışa bağımlı olduğumuz konuda zam varsa biz bunu yapmalıyız. Gerçeklere dayanarak söylüyoruz. Hiçbir zaman biz enflasyonun zulmeden anlayışına halkımızı mahkum etmedik."

Karşılıksız para basmayan tek hükümetin AKP iktidarı olduğunu belirten Erdoğan, "Diğerleri zamanında bunu yaparak benim vatandaşımın cebinden parayı modern bir şekilde aldı" dedi.

-"YOLA DEVAM"-

Ankara'da ilçelerin hizmetlerinin takdirle anıldığını, Altındağ'da 12 bin sağlıksız yapının yıkılarak, yerlerine yenilerinin yapıldığını belirten Erdoğan, "Durmak yok yola devam" diye konuştu.

Meclis üyeliklerinde aday listeleri hazırlanırken her 4 adaydan birinin bayan olması noktasında özen gösterdiğini de vurgulayan Erdoğan, "Yine 4 üyeden birinin 25-30 yaş arasında olan bir genç arkadaş olmasına özen gösteriyoruz. AKP, bir yandan birikimli kadrosu ile ülkeyi ayağa kaldırırken, bir yandan da siyasete yeni yüzler taze fikirler kazandırıyor. Partimizin bünyesinde siyaset akademileri kurduk. Kuruluş tarihimizde 7.5 yılda üç seçime girdik. Popülizme tenezzül etmedik. Gerilim siyaseti, çamur siyaseti yapmadık" şeklinde konuştu.

-"İLK MİTİNG KOCAELİ'DE"-

Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki beldelerin daha fazla hizmet alacağını da belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı.

"Her beldede bir memur olacak. Göreceksiniz çok daha fazla hizmete ve hizmet kalitesine bu beldeler kavuşacaktır. Adaylarımız tam bir uyum içinde çalışacaklar. Cuma günü Ankara'da genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapılacak. Cumartesi günü ASKİ Spor Salonu'nda tüm adaylarımızın katıldığı bir toplantı gerçekleştireceğiz ve yine daha sonra Kocaeli'nde ilk mitingimizi yapacağız. AKP 81 vilayetteki adayları, halkı ile bütünleşecek."

-GÖKÇEK: "BİZİM YAPTIKLARIMIZI HAYAL ETSELER YETER"-

Daha sonra kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek davet edildi. Gökçek, 15 yıldır kendilerine verilen destekten ötürü teşekkür etti. AKP'nin adaylarının kendilerini hizmete adamış adaylar olduğunu söyleyen Gökçek, havası kirli, çöp yığınları ile dolu, trafiği iflas etmiş, çeşitli yolsuzlukların yaşandığı bir Ankara'yı devraldığını kaydederek, tüm bunlara çözüm getirdiklerini söyledi.

"Biz hizmeti biliriz, biz çalışmayı biliriz, biz halka hizmeti, hakka hizmet biliriz" diyen Gökçek, Türkiye'nin, ne Avrupa'dan ne de ABD'den en ufak bir eksiğinin olmadığını, insanımızın da en iyisine layık olduğunu vurguladı.

15 yılda Ankara'da sayısız eserlere imza attıklarını belirten Gökçek, 104 alt geçit yaptıklarını, Kızılırmak'a boru döşeyerek Ankara'nın 20 yıllık su ihtiyacını giderdiklerini, sayısız kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Metronun yüzde 85'ini bitirdiklerini de ifade eden Gökçek, "Tüm bunları yaparken, bizlere iftira attılar, suçladılar ama suçlular onların arasından çıktı" dedi. 500 adet soruşturma ve inceleme geçirdiğini de belirten Gökçek, "Sonuç ne? Hiç" diye konuştu. CHP'yi ve adaylarını da eleştiren Gökçek, "Bırakın bizim yaptıklarımızı yapmayı, bunları hayal bile etseler büyük başarı olur" şeklinde konuştu. Gökçek, Başbakan Erdoğan'a büyük çoğunlukla geleceklerinin sözünü de verdi.

-AKP'NİN ANKARA ADAYLARI-

AKP'nin Ankara'daki belediye başkan adaylarının isimleri ise şöyle:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, Altındağ Veysel Tiryaki, Çankaya Bülent Akarcalı, Etimesgut Serhat Kemal Yılmaz, Gölbaşı Abdulnasır Haşnak, Keçiören Turgut Altınok, Mamak Mesut Akgül, Sincan Mustafa Tuna, Yenimahalle Ahmet Duyar, Akyurt Gültekin Ayantaş, Ayaş Rifat Mavioğlu, Bağla Neşet Altıntop, Beypazarı Tuncer Kaplan, Çubuk Mustafa Özden, Elmadağ Gazi Şahin, Evren Abdülkadir Demirci, Güdül Hüseyin Erdoğan, Haymana Hacı Aysu, Kalecik Filiz Olursoy, Kazan Lokman Ertürk, Kızılcahamam Adem Özyekler, Nallıhan Mehmet Mete, Polatlı Yakup Çelik, Pursaklar Selçuk Çetin, Şerefli Koçhisar Hakverdi Altuğ. (ANKA)

(ERD/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Ankara'nın Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement