İnce'nin istifası CHP'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı - Son Dakika
Politika

İnce'nin istifası CHP'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı

CHP'de 3 vekilin istifasından sonra sular durulmuyor. Parti ile yollarını ayıran Muharrem İnce bu 3 ismin Memleket Hareketi'ne geçtiğini belirtirken, CHP'de 2 istifa daha yaşandı. CHP'nin eski vekilleri Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın partilerinden istifa etti. Dudu ve Akalın da İnce'nin yanında yer alacak.

10.02.2021 11:56  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP yönetiminin politikasını beğenmeyen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel yaptıkları basın toplantısıyla partiden istifa ettiklerini duyurmuştu. Memleket Hareketi'ni başlatan ve geçen gün CHP ile yollarını ayıran Muharrem İnce bu 3 ismin kendi partisine geçeceğini açıkladı.

ESKİ GENEL BAŞKANLARLA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP'de hesaplar iyice karışırken, parti içi kargaşada sular durulmadı. 3 vekilin istifa etmesinden sonra eski vekillerden Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın, Metin Lütfü Baydar, eski genel başkanlar Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'le birer görüşme gerçekleştirdi.

İnce'nin istifası CHP'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı
Mevlüt Dudu

ESKİ GENEL BAŞKANLARDAN İNSİYATİF ALINMASI İSTENDİ

Parti bütünlüğünün sağlanmasını isteyen 3 isim, eski genel başkanların insiyatif alarak Kılıçdaroğlu ile görüşmelerini istedi. Vekiller görüşmede önerilerini de sıralarken CNN Türk muhabiri Mustafa Berber önerilerin, "Cumhurbaşkanı adayının parti üyeleri tarafından seçilmesi, Genel Başkan'ın üyelerin oylarıyla seçime gitmesi ve iki seçim kaybeden genel başkanın görevi bırakması" şeklinde olduğunu aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALEP GELMEYİNCE İSTİFA ETTİLER

Eski genel başkanlar bu üç maddeyi kendi aralarında değerlendirdikten sonra Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kılıçdaroğlu 3 eski vekille görüşeceğini aktardı fakat herhangi bir girişimde bulunmadığı için 3 eski vekil istifa ettiklerini duyurdu.

İnce'nin istifası CHP'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı
Hakkı Akalın

"ARADI AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ"

Konuyla ilgili olarak CNN Türk'e konuşan Mevlüt Dudu, "Görüşme talebimiz olmadı, insiyatif almalarını istemiştik eski genel başkanlardan. Murat Beyle görüştükten sonra Kemal Bey bizimle görüşebileceğini söyledi ve Muharrem İnce'nin istifasının ardından 3 saat geçtikten sonra bizi aradı ama iş işten geçmişti" dedi.

BAYDAR PARTİDEN AYRILMAMAYA KARAR VERDİ

Dudu ve Akalın'ın aksine partide kalmayı tercih eden Metin Lütfü Baydar ise "Ben partide mücadeleme devam edeceğim. Genel Başkan aradı, tıpkı diğer arkadaşlarımızla görüştüğü gibi benimle de görüştü. Siyasi mücadelemin CHP'de devam edeceğini kendisine ilettim. Eleştirilerimi sürdüreceğimi de belirttim" ifadelerini kullandı.

PARTİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİ MUHARREM İNCE İLE HAREKET EDECEK

Yaşanan gelişmelerin ardından Dudu ve Akalın'ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, iki eski vekil Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne katıldı.

İnce\'nin istifası CHP\'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı

Son Dakika Politika İnce'nin istifası CHP'ye kan kaybettiriyor! 2 eski vekil partiyle yollarını ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement