CHP Lideri, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına önerilmesini yorumladı: Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum - Son Dakika
Politika

CHP Lideri, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına önerilmesini yorumladı: Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Adayımız Mansur Yavaş" çıkışının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Daha önce Yavaş'ın adaylığına kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu bu kez, "Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum. Kimin aday olduğuna 6 lider karar verecek" dedi.

07.04.2022 13:42  Güncelleme: 13:53

Önceki gün katıldığı televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza atan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır, kendisini Türkiye'nin geleceği adına göreve çağırıyoruz" dedi. Özdağ'ın bu açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk değerlendirme geldi.

DAHA ÖNCE YAVAŞ'IN ADAYLIĞINA KAPILARI KAPATMIŞTI

Daha önce "Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" diyerek Yavaş'ın adaylığına kapıları kapatan Kılıçdaroğlu, bu sefer olmaz demedi. CHP lideri, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP'li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP'liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum" diye konuştu.

Mansur Yavaş'ın adaylık ihtimali soruldu, CHP lideri Kılıçdaroğlu bu kez 'Olmaz' demedi

"ADAYI 6 LİDERLE BERABER BELİRLEYECEĞİZ"

HALK TV'den Fikret Bila'ya açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, adayın 6 lider tarafından belirleneceğini belirterek, "Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı'nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6'lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel başkan bir kader birliği yaptık" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 5 AY İÇİNDE TÜRKİYE RAHATLAYACAK"

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin rahat nefes alacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, " Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak" şeklinde konuştu.

CHP Lideri, Mansur Yavaş\'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına önerilmesini yorumladı: Bir CHP\'linin önerilmesinden memnuniyet duydum

Son Dakika Politika CHP Lideri, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına önerilmesini yorumladı: Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • dopdogrucudavutt :
    Millet İttifakı Mansur Yavaş'ı aday koymazsa kaybeder.Net. 8 3 Yanıtla
  • pro oyuncu:
    Masum yavaş liderlik sıfat yok ki kendisi iyi ola bilir ama Turkiyeyi yünetemez adam vizyon ve tercube olması lazım oda RECEP TAYYİP ERDOĞAN 4 6 Yanıtla
  • Murat Adıyaman:
    Adaylarının kim olacagını abd sonra belirler kamuoyuna duyurur. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement