Milli Savunma Bakanlığı: Türk SİHA'sını düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanlığı: Türk SİHA'sını düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türk SİHA'sını düşüren ABD'ye ait F-16 savaş uçağının İncirlik'ten kalktığı iddiasının tamamıyla spekülasyon olduğunu duyurdu. Açıklamada, uçağın Ürdün'den kalktığı belirtildi.

12.10.2023 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'yı düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığına dair iddiaları yalanlayarak "Uçağın İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil" cevabını verdi. Kaynaklar, uçağın nereden kalktığına ilişkin soruya, "Uçak Ürdün'den kalktı" yanıtını verdi.

AKŞENER GÜNDEME GETİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, ABD uçağının Türkiye'ye ait SİHA'yı düşürmek için İncirlik Üssü'nden havalandığına dair iddialar bulunduğunu gündeme getirmişti. Akşener "Bu vahim iddia doğru olsun ya da olmasın; buradan açıkça ilan etmek istiyorum; eğer Amerikan devleti, Türkiye'nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa, derhal Türk topraklarında bulunan, İncirlik Üssü'nü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost, kim düşman, kim müttefik" ifadelerini kullanmıştı.

"DENİZ MAYINLARIYLA MÜCADELEYE YÖNELİK MUTABAKAT SÖZ KONUSU"

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye-Romanya- Bulgaristan arasında kurulan üçlü girişimin nasıl işleyeceğine dair soru üzerine şunları kaydetti: " Karadeniz'e kıyısı bulunan NATO üyesi üç ülkenin, deniz mayınlarıyla mücadeleye yönelik üçlü girişim kurması konusunda bir mutabakat söz konusu. Bunun çalışma usulleri ve kapsamının belirlenmesine yönelik önümüzdeki günlerde toplantılar yapılacak. ve çok uzak olmayan bir zamanda bunlar kamuoyuyla paylaşılacak."

"TSK, FİLİSTİN'E YARDIM ULAŞTIRMAK İÇİN HAZIR"

Bakanlık kaynaklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yardım gönderilmesine ilişkin açıklamaları hatırlatılarak, bu yönde bir hazırlık olup olmadığı da soruldu. Bakanlık kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı: Türk SİHA\'sını düşüren ABD uçağının İncirlik\'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanlığı: Türk SİHA'sını düşüren ABD uçağının İncirlik'ten kalktığı tamamıyla spekülasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement