TBMM'de sandalye dağılımı değişti! İşte partilerin milletvekili sayıları - Son Dakika
Politika

TBMM'de sandalye dağılımı değişti! İşte partilerin milletvekili sayıları

31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'ın illerinde belediye başkanı seçilmesi sonrası 129 olan CHP'nin milletvekili sayısı 125'e indi. TBMM'de toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü.

16.04.2024 20:36  Güncelleme: 20:41

Yerel seçimlerde 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle CHP'nin sandalye sayısı 125'e; TBMM'de toplam milletvekili sayısı 594'e indi.

CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI AZALDI

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, illerinde belediye başkanı seçildi. Milletvekillerinin belediye başkanlığı görevine başlamalarıyla bu isimlerin TBMM üyeliği de sona erdi. Böylece 129 olan CHP'nin milletvekili sayısı 125'e indi.

TBMM'de sandalye dağılımı değişti

MHP'NİN SANDALYE SAYISI YENİDEN 50 OLDU

Öte yandan, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı bugün yeniden MHP'ye katıldı. Sancaklı'nın MHP'ye katılımıyla MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı yeniden 50 oldu. Sancaklı'nın MHP'ye katılımı sonrası, Mecliste bağımsız milletvekili sayısı 5'e düştü.

TOPLAM MİLLETVEKİLİ SAYISI 594

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi, TİP Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesi ve 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle TBMM'de toplam milletvekili sayısı 594'e indi.

TBMM'de sandalye dağılımı değişti


TBMM'de yeni sandalye dağılımı şöyle:

Toplam: 594

TBMM\'de sandalye dağılımı değişti! İşte partilerin milletvekili sayıları
Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de sandalye dağılımı değişti! İşte partilerin milletvekili sayıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ahmet Ateş: Millet vekilleri de muhtarlar gibi yetkisiz bir kişi ne derse o oluyor, yarıya indirilmeli Muhatarlar sadece köylerde olmalı mahalle muhtarları kaldırılmalı boşuna maaş veriliyor. 171 3 Yanıtla
  • Taner: Muhalefete muhalefet eden muhalefet partilerine muhalif bir muhalefetci olarak diyorumki sizde muhalefetsiniz, iktidar gelip gecici muhalefet kalici, muhalif partiler olarak birlesin, yarin iktidar degistiginde yeni iktidara bakacak yuzunuz olsun. Muahlefete muhalefet eden muhalif partiler allah bildigi gibi yapsin. sizi 16 16 Yanıtla
  • Taner Ozkaya: demekki sayı az oluncada işler yuruyor 0 0 Yanıtla

Advertisement