TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiği" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın açığa alındığını bildirdi.

23.03.2022 17:06  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiği" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın açığa alındığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 21 Ekim 2021'de verdiği "Ülkemizde geçici koruma statüsünde bulunan kaç Suriyeliye vatandaşlık verdiniz?" şeklindeki yazılı soru önergesine 5 ay geçmesine rağmen cevap alamadığını belirterek sorusunu tekrarladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yabancı yatırımcıya "Bir sorun mu yaşadınız, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanı var." dediğini savunan Dervişoğlu, "Bu kabil açıklamalar kanun ve yasa tanımamanın bir göstergesi olup aynı zamanda devlet içerisinde oluşan krizin de bir itirafıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yaratılan tek adam algısını güçlendiren bir ifade olarak görülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dervişoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik, "1915 Çanakkale Köprüsü için içerisinde meşhur 5 müteahhitten birisi olan yüklenici firmalara günlük 45 bin araç geçişi garantisi verilmesi ve verilen garantide araç başı ücret 15 avro artı KDV olarak belirlenmesi vatandaşımıza hangi yükleri beraberinde getirecektir?" diye sordu.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiği" iddiasını dile getirerek "Karma eğitimin karşısında ayrıştırıcı, cinsiyetçi ideolojinin ürünü olan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu kişi hakkında soruşturma açılmış olması iyi fakat soruşturma süresince görevinden uzaklaştırılması lazım." diye konuştu.

"Ecevit'in aziz hatırasına saygısızlık yapıyordu"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Okul Müdürü Haydar Akın hakkında toplumdan yükselen tepkiler nedeniyle soruşturma başlatıldığını savunarak "Bu ülkenin 9,5 yaşındaki küçücük çocuklarına bu gözle bakanları ve bu talimatları yazanları milletimiz affetmeyecektir." dedi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun'un, et zammına ilişkin "Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle fiyatı artırdık." dediğini anlatan Özel, "Recep Tayyip Erdoğan kuyruklardan rahatsız oluyor, her kuyruk asabını, sinirini bozuyor çünkü 1970'lerde Kıbrıs Barış Harekatı'na karşı Türkiye'ye yapılan haksız ambargonun oluşturduğu kuyrukları yıllardır, siyaseten istismar ediyordu. Rahmetli Ecevit'in aziz hatırasına sürekli 'CHP demek, kuyruk demektir.' diyerek saygısızlık yapıyordu. Bugün oluşan kuyruklar Allah'ın bir sopası gibi AK Parti iktidarının tepesindedir." yorumunu yaptı.

"Çanakkale Köprüsü'nü 4 firma ortak yaptı; 2'si Koreli, 1'i Limak, 1'i CHP vekili"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Milli Eğitim Bakanlığının veya diğer bakanlıkların yasaya, Anayasa'ya aykırı olan her eyleme karşı tavrının belli olduğunu belirterek Okul Müdürü Haydar Akın hakkında açığa alma işlemi uygulandığı bilgisini paylaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın en büyük köprüsü olduğunu ifade eden Turan, "Yok 'rant sağlandı.' yok 'Şirkete kıyak geçildi.' gibi temelsiz iddiaları konuşmanın bu topluma faydası olmadığı kanaatindeyim. İhale açık yapıldı, herkes öneride bulundu. 45 bin geçiş çok fazlaysa siz girseydiniz, 35 bin verseydiniz; bu verildi. On yıl uzunsa siz beş yıl verseydiniz; bu verildi. İhale böyle yapıldı yani idari bir kararla bir yasama çalışması yapılmadı ki." diye konuştu.

İnsanları işine, firmasına, mezhebine, dinine, siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmadığını dile getiren Turan, "Ama 4 tane firma ortak yaptı bu işi. 2'si Kore firması, 1'i Limak, Nihat Özdemir. 4'üncü firma kim, biliyor musunuz? Yapı Merkezi, Ersin Arıoğlu, İstanbul CHP Vekili. 'Rant' diyorsunuz, 'istismar' diyorsunuz, 'kıyak' diyorsunuz; 4 taneden 2'si Koreli, 1'i Limak, 1'i CHP vekili. Kaldı ki çok kıymetli bir arkadaş, işini iyi yapan bir arkadaş; bunu söylemekten mahcup oluyorum ama insanları tanımadan bilmeden 'beşli çete'. Hangisi beşli çete? Bunlar ayıp şeyler. Bu ülkede taş taş üstüne koyan CHP'si, AK Parti'si, başkası, kim varsa baş göz üstüne ama iftira atmayın. Çanakkale Köprüsü'nde beşli çete falan yok." diye konuştu.

"Pergel diplomasisini eleştirenler hayal kırıklığına uğramışlardır"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Rusya- Ukrayna savaşında Batılı ülkelerin yangına körükle gittiklerini ifade etti. Akçay, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya silah yardımlarına öncelik verirken Türkiye'nin 43 insani yardım tırını Ukrayna'ya ulaştırdığını ve savaşın sona ermesi için gerekli adımları attığını söyledi.

Akçay, "Türkiye'yi uluslararası sistemde yalnızlaştırmakla tehdit edenler, küresel ve bölgesel arenada itibar suikastları düzenleyen iç ve dış mahfiller, Türkiye'nin diplomasi atılımlarına şahitlik etmektedir. Türkiye'nin bir ayağı Ankara'da biri dünyanın dört bir yanına uzanan pergel diplomasisini eleştirenler hayal kırıklığına uğramışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement