Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye'nin NATO üslerini kapatma çağrısı yaptı - Son Dakika
Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye'nin NATO üslerini kapatma çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin Adana İncirlik'teki NATO üssünü ve Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatma çağrısı yaptı. Kılıç, Filistin-İsrail olaylarına ilişkin de uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti ve Türkiye'nin gözetiminde Akdeniz'den Gazze'ye insani yaşam koridorunun açılması talebini dile getirdi. Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliğine ret oyu vereceklerini açıkladı.

24.10.2023 16:36

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Türkiye Cumhuriyeti Adana İncirlik'teki NATO üssünü kapatabilir"

ANKARA - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Adana İncirlik'teki NATO üssünü kapatabilir. Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatabilir. Anlayana anladığı dilden cevap vermek bugün için bir zaruret olarak önümüzde durmaktadır" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Filistin ile İsrail arasındaki olaylara değinen Kılıç, bölgedeki tüm güçlerin duruma el koymalarını ve Filistin'deki sivil halkın ölümlerinin önüne geçmeleri gerektiğini söyledi.

Gazze'de yaşananları kınadıklarını dile getiren Kılıç, "Telin etmekle, kınamakla, lanetlemekle varılacak bir yerin olmadığını görüyoruz. Herkes elinde olanı ortaya çıkarmalı. İsrail laftan değil güçten anlıyorsa, uluslararası kuruluşlar nezdinde yapılacak örgütlenmelerle artık İsrail'in bu soykırımı karşısında kullanılması gereken güç kullanılmalı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bu konu gündemiyle toplanmalı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin gözetiminde Akdeniz'den Gazze'ye insani yaşam koridorunun açılması yönünde dilekçe verdik"

Filistin İsrail olaylarında Türkiye'nin de yapması gerekenlerin olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Günlerdir bu konuya ilişkin tespitlerimizi ifade ediyoruz. Somut adımlar atma yönündeki önerilerimizi kamuoyuyla, hükümetle ve dünya kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Genel Başkanımız Fatih Erbakan, Akdeniz'den Gazze'ye insani yaşam koridorunun Türkiye'nin gözetiminde açılması doğrultusunda Birleşmiş Milletler kararı çıkarılmasına yönelik hamlenin başlatılması talebini dilekçeyle TBMM Başkanlığı'na iletti. İsrail göz boyamaya yönelik olarak yardım konvoylarına müsaade etti. Ayrıca İsrail'in propaganda aygıtları, silahları 20 tırlık konvoyu 2 milyon 300 bin nüfuslu Gazze'nin insani ihtiyaçları karşılanıyormuş gibi sunma yüzsüzlüğünü gösteriyor. 2 milyon 300 bin insan operasyonun 17'inci gününde aç, biilaç, susuz, enerjisiz, petrolsüz, yaşama mahkum edilmiş durumda" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti Adana İncirlik'teki NATO üssünü kapatabilir"

Tüm ülkelerin artık ellerinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Mademki İsrail, Gazze'nin elektriğini, suyunu kesiyor; petrol üreten ülkeler de Amerika'nın, İsrail'in petrolünü ve doğalgazını kesebilir. Türkiye gibi Amerika üsleri bulunduran ülkeler, üslerin kapatılması, faaliyetlerin durdurulması yönünde kararlılıklarını ortaya koyabilir. Türkiye Cumhuriyeti Adana İncirlik'teki NATO üssünü kapatabilir. Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatabilir. Anlayana anladığı dilden cevap vermek bugün için bir zaruret olarak önümüzde durmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

" İsveç'in NATO'ya üyeliğine TBMM'de ret oyu vereceğiz"

İsveç'in NATO üyesi olmasına ilişkin protokolün TBMM'ye sunulması hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıç, "Yeniden Refah Partisi'nin bu konudaki kararı nettir. İsveç Türkiye Cumhuriyeti'ni doğrudan hedef alan terör örgütleri ve teröristler karşısında adım atmadıkça, terör örgütlerinin finansmanı konusunda kanun çıkarıp mücadeleye girişmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, birliğine ve dirliğine hedef alan teröristlerin yargı kararlarına rağmen Türkiye'ye iadesini sağlamadıkça ve son olarak Kur'an-ı Kerim yakanlara yaptırımsız kalma tavrını korudukça İsveç'in NATO'ya üyeliğine TBMM'de ret oyu vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye\'nin NATO üslerini kapatma çağrısı yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye'nin NATO üslerini kapatma çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement