İBB davasının 72. duruşmasında tahliye talebinde bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, suçlamaları reddederek 'Ben işimi yaptım' dedi. Taşyapı park taahhüdü ve plan değişikliklerine ilişkin iddiaları yanıtlayan Şahan, kayyum atanmasını eleştirerek barış ve yerel demokrasi vurgusu yaptı.
İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye'nin kilitlendiği "İBB çıkar amaçlı suç örgütü" davasında beklenen aylık tutukluluk incelemesini dosya üzerinden tamamladı. Mahkeme heyeti; aralarında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da bulunduğu 53 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine hükmetti
Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, TBMM'ye sunulan çerçeve yasa teklifine ilişkin 'Eksikleri var ama bu bir başlangıç; hukukun kapısı ilk kez aralanıyor' değerlendirmesinde bulundu.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Mehmet Murat Çalık ve Resul Emrah Şahan ile diğer tutuklular için Beylikdüzü'nde düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Resul Emrah Şahan'ın tutuklanmasının ardından Şişli Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in yerine, İstanbul Vali Yardımcılığına atanan Ayhan Terzi Şişli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.
İstanbul Valiliği, eski Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın yargılandığı mahkemede dile getirdiği iddialara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, Şahan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve çarpıtma niteliğinde olduğu belirtilirken, iddialara konu olan arsanın Bulgar Vakfı'na ait olduğu ve inşaat izin süreçlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.
İBB'ye yönelik yürütülen "yolsuzluk" davasında tutuklu bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Şahan, "Devlet normu yok sayılmıştır. Benim tutukluğum bir yana esas önemli olan Şişli Belediyesi'nin iradesi. Tarihin en yüksek oyuyla seçilmiş bir başkanım. Bugün benim koltuğumda kayyum oturuyor. Ben müteahhitlerin istediklerini yaptığım için değil yapmadığım için tutukluyum" dedi.
CHP'de kurultay davası sürecinde gözler istinaf mahkemesine çevrilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutlak butlan kararı çıkması halinde görevi kabul edeceği ve belediyelere yönelik adımlar atabileceği iddia edildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu, Rıza Akpolat, Resul Emrah Şahan, Mehmet Murat Çalık başta olmak üzere belediye başkanlarının geçici olarak üyelikten çıkarılabileceği de öne sürülüyor.
Şişli Belediye Başkanlığı görevinden tutuklanarak uzaklaştırılan Resul Emrah Şahan, PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla tutuklu bulunduğu "Kent uzlaşısı" davasında tahliye edildi. Şahan, İBB dosyası kapsamında tutuklu olarak bulunduğu için cezaevinden çıkamayacak.
"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 13 şüphelinin "özel vasfa haiz üye" konumunda bulunduğu belirtildi. Söz konusu 13 kişi arasında görevinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve İmamoğlu İnşaat ile SSB Gayrimenkul isimli şirketlerin genel müdürü Tuncay Yılmaz da yer aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kent uzlaşısı soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın İBB yolsuzluk soruşturmasına dahil edildiğini açıkladı. Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahan hakkında karar verildi. Resul Emrah Şahan, İBB yolsuzluk soruşturmasında da tutuklu yargılanacak.
'Kent uzlaşısı' soruşturması kapsamında tutuklanan eski Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan için İBB soruşturması kapsamında da tutuklama talep edildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile birlikte Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Yavaş'ın ziyaretleri arasında Resul Emrah Şahan, Mehmet Murat Çalık, Mahir Polat, Rıza Akpolat, Ahmet Özer, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ümit Özdağ'ın da olduğu belirtildi.
İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklanan Resul Emrah Şahan'ın yerine Şişli Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Meclisi'nin yetkilerini elinden aldı. Gelişmeyi duyuran İBB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Oğuz Demir "Seçilmiş meclis üyelerinin yetkilerini de atanmış memur üyelerden kurulu encümenin devir aldığını tebliğ etti bugün" dedi.
İBB'ye yönelik terör soruşturmasında tutuklanan Resul Emrah Şahan'ın yerine Şişli Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cevdet Ertürkmen'in ilçedeki kent lokantalarını kapattığı iddia edildi. Kamuoyunda infiale neden olan iddiaya yalanlama ise İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada "Şişli'deki kent lokantaları dahil tüm belediye faaliyetleri devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yazı göndererek başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere Resul Emrah Şahan, Ahmet Özer, Rıza Akpolat, Mehmet Murat Çalık ve Alaattin Köseler'in kentte bulunan afişlerinin toplatılması talimatını verdi.
Şişli Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. Kent uzlaşısı sözleşmesinden sonra Kılıçdaroğlu'na Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın başını çektiği çok sayıda ismin terör bağlantısıyla ilgili bilgiler geldiği ve eski CHP liderinin bu konuda Özgür Özel'i uyardığı ancak herhangi bir değişiklikte bulunulmadığı öne sürüldü.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, belediyeye kayyum atandı. Sabah işe başlayan kayyum Cevdet Ertürkmen ilk iş olarak İmamoğlu ve Şahan afişlerini toplattı. Bu karara CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tepki gösterdi.
Tutuklanan ve yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın sosyal medya hesabından kayyum kararına ilişkin bir paylaşım yapıldı. Şişli halkına seslenilen paylaşımda, "Bir senedir hep birlikte yarattığımız değişime, hizmete, dayanışmaya sahip çıktığınız için çok teşekkür ederim. Hep söylediğim gibi Şişli size emanet" ifadeleri yer aldı.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın tutuklanmaları nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise silahlı terör örgütüne yardım etmekten tutuklandı ve yerine kayyum atandı.
Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın terör soruşturmasında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı. İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da görevden uzaklaştırıldı.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atanması bekleniyor. Eğer kayyum atanırsa Şişli Belediyesi 1999'dan sonra ilk kez CHP'den çıkıp kayyum yönetimine geçecek. Sosyal medya hesabından el yazısıyla mesaj paylaşan Şahan, "Haksız ve hukuksuz şekilde tutuklandım" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yolsuzluktan, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise terörden tutuklandı. Şahan tutuklanmasına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Haksız ve hukuksuz şekilde tutuklandım. Çok az zaman sonra sizlerle tekrar özgürlükle buluşacağız" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik başlatılan "Yolsuzluk" soruşturması kapsamından tutuklanırken, "Kent uzlaşısı" soruşturmasından savcılığın tutuklama talebi reddedildi. Ayrıca, yolsuzluk soruşturmasında Buğra Gökçe, Mahir Polat, Mehmet Murat Çalık'ın da aralarında bulunduğu 48 şüpheli tutuklanırken 41 zanlı hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
Terör ve yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu iki soruşturmadan da savcılık tarafından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İmamoğlu'nun mahkemede ifadesi tamamlanırken, savcılık 91 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Yaklaşık 12 saattir adliyede olan İmamoğlu'nun hakimlik sorgusu 2 saat sürdü.
Kent Uzlaşısı soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, emniyetteki ifadesinde yerel seçimlerin demokratik kurallar çerçevesinde yapıldığını ve Yüksek Seçim Kurulu'nun denetiminden geçtiğini belirtti. Şahan, hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, suçlamaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu ifade etti. Ayrıca, Azad Barış ile ilgili sorulara da yanıt veren Şahan, daha detaylı savunmasını soruşturma savcısına vereceğini belirtti.
SODEM ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, gözaltında tutulduğu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden avukatları aracılığıyla kendisine destek veren başta Şişlililer olmak üzere tüm İstanbullulara ikinci mesajını gönderdi.
İBB'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın gözaltına alınmasının ardından dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Şişli Belediyesi'ne bağlı kreşlerde hizmetin durdurulduğu ve velilerden çocuklarını almaları istendiği öne sürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltı kararı verildiğini bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada "Cemil Bayık ve Mustafa Karasu" detayı dikkat çekti.
CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sağlık kontrolüne getirildi. Soruşturmanın detayları ve Şahan'ın durumu hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.