8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları - Son Dakika
Spor

8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları

8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları

Mardin’de düzenlenen oyunların açılışı yapıldı.

02.07.2013 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de başlayan ve 7 Temmuz'da sona erecek 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları'nın açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sporcu ve antrenörler, 21 Kasım Şehir Stadı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Statta düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, gençlerin spor yapmalarını arzu ettiklerini söyledi.

Bakanlık olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını başarıyla düzenlediklerini belirten Kalkan "Ey gençler, ülkemizin en büyük teminatı ve yarınlarımız ve geleceğimiz sizlersiniz. Türk sporunda büyük bir hamle içinde olan Bakanlığımız, 'hiçbir ilimizde, hiçbir ilçemizde spor sorunu kalmayacak' sloganıyla yola çıkmıştır. Birçok tesisimizin inşaatına başlandı ve birçoğu açılmaktadır. Bunlar sizler için yapılmaktadır. Yine bölgesel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını başarıyla düzenlemekteyiz. Bu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları da bu halkalardan biri" dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise Mersin'den sonra sporun nabzının Mardin'de atmaya başladığını vurguladı.

Sporcuları Mardin'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Cengiz, şunları kaydetti:

"Sizler, ülkemizin ve ailelerinizin geleceğisiniz. Sizlerin ilimli ve erdemli birer vatandaş olarak yetişmeniz konusunda aileleriniz kadar devletimizle, bakanlıklarımızla hassasiyetle özveriyle çalışıyoruz. Sizin iyi yetişmenizin araçlarından biri de spordur. Spor, sizin bedenen, zihnen ve ruhen sağlıklı yetişmenizin en önemli araçlarından biridir. Sporla ilgili, sporcularla ilgili söylenmiş en güzel sözlerden biri Atatürk'ün vecizesidir. Atatürk'ün söylediği, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severi.' Bizler de, sizin ahlaklı ve erdemli olarak yetişmenizi istiyoruz. Tüm gayretler ve çabalar sizin iyi birer vatandaş olarak yetişmenizdir. Çabalar bunun içindir. Bu tür organizasyonun amacı da sizin kendi aranızdaki dostluklarınızı pekiştirmek, ülkemizin güzelliklerini tanımanın yanında sizlerin erdemli birer vatandaş olarak yetişmenizi sağlamaktır. Bu amaçla yapılmış olan bu organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise organizasyona Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinden sporcuların katıldığını söyledi.

Kuzu, oyunlarda atletizm, badminton, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, judo, tekvando, masa tenisi ve işitme engelliler futbol branşlarında müsabakalar yapılacağını kaydetti.

Açılış konuşmaların ardından Mardin halk oyunları ekibi gösteri sundu, yerel sanatçılar konser verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement