Dünya Futbol Tarihinde En Çok Gol Atan 6 Futbolcu - Son Dakika
Spor

Dünya Futbol Tarihinde En Çok Gol Atan 6 Futbolcu

Dünya Futbol Tarihinde En Çok Gol Atan 6 Futbolcu

Dünya futbolunun önemli organizasyonlarından birisi olan Avrupa Şampiyonası öncesi tarihe atmış olduğu gollerle damgasını vurmuş, öne çıkan 6 isim var.

06.06.2016 14:37  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli takımlarda ve kulüplerinde atmış oldukları gollerle öne çıkan bir çok futbolcu var. Ancak dünya genelinde bazı futbolcular isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar.

İŞTE ÖNE ÇIKAN O FUTBOLCULAR ;

1. PELE

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul görmektedir. 3 kere, Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer almıştır. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde 1281 gol atarak kırılması çok zor olan bir rekora imza atmıştır. Bununla beraber Pele, kariyeri boyunca 6 defa bir maçta 5'er gol kaydederek ayrı bir başarıya daha imza atmıştır. 30 defa da bir maçta 4'er gol kaydeden Pelé tam 92 maçta da hat-trick yapmıştı.

Not; Nijerya Pelé'nin maçını izlemek için Biafra ile yaptığı savaşta 2 günlük ateşkes ilan edilmiştir.

2. ROMARİO

1987-2005 yılları arasında 70 kez Brezilya Milli Futbol Takımı formasını giydi. Bu maçlarda 55 gol attı. 1994 FIFA Dünya Kupası'nı ülkesinin almasında büyük rol oynadı.

2006 yılında Miami FC'ye transfer olan ve burada 22 gol kaydeden Romario, daha sonra Avustralya'nın Adelaide United takımı ile 4 maçlık sözleşme imzaladı. Bu forma altında 1 gole imza atan Romario tekrar eski takımı Vasco De Gama'ya döndü. 1000 gol barajını aşan Romario dünyanın en çok gol atan 2. futbolcusudur.

3. JOSEF BİCAN

Çekoslovakya milli takımlarında oynamış, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'na göre 1. Liglerde 518, toplam kariyerinde ise 627 gol atmış futbolcudur.

Pelé ve Ferenc Puskas ile birlikte +500 gol atan 3 futbolcu içerisinde yer alır. Slavia Prag için toplamda lig tarihinde 217 maçta 395 gol atarak kırılması güç bir rekora imza atmıştır 12 aralık 2001 de hayata gözlerini yummuştur.

4. FERENC PUSKAS

Macar futbolcu ve teknik direktörü. Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilir, ve oynadığı maç attığı gol oranına göre tüm zamanların en verimli golcülerinden biridir, milli kariyerinde Macaristan Millî Takımı için 84 maçta 83 gol, Macaristan Ligi ve İspanya Ligi'nde toplam 533 maçta 511 gol atmıştır.

"Şu ufak, şişman delikanlıya da bakın. Sahada onu yok edeceğiz." 1953 yılında İngiliz takımı, Macaristan Milli Takım kaptanı Ferenc Puskas hakkında bunları söylüyordu.

5. RONALDO

1 Temmuz 2006'da çeyrek finalde İngiltere ile karşılaştıkları maçta, Ronaldo'nun Manchester United'tan takım arkadaşı Wayne Rooney, Portekizli defans oyuncusu Ricardo Carvalho'nun üzerine bastığı için oyundan atıldı. Rooney'nin oyundan atılışından sonra yedek kulübesine göz kırpmasından ötürü İngiliz medyasında Ronaldo'nun kızgın tavırları nedeniyle kötü algı yaratan ama daha sonra herkesin gönlüne girmiştir. Kariyerinde resmi maçlarda 436 golü bulunuyor.

6. MESSİ

Messi, kariyeri boyunca altı La Liga şampiyonluğu, dört UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ve iki final maçında gol atmayı başardı. Final maçında attığı gollerin tümü Manchester United'a karşıydı. 2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol atarak Gerd Müller ve Jean-Pierre Papin'in ardından üst üste 3 kez gol kralı olan üçüncü futbolcu oldu. 7 Mart 2012 tarihinde Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş mücadelesinde, Bayer Leverkusen e karşı 5 gol birden atarak, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta en fazla gol atan futbolcu unvanını kazandı.518 maçta 432 gol atmıştır.

Son Dakika Spor Dünya Futbol Tarihinde En Çok Gol Atan 6 Futbolcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement