Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Turizm

Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı Kapılarını Açtı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından düzenlenen 'Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı' Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. Fuarda Van'ın kültürel zenginliklerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak amaçlanıyor. Fuar, 39 firmanın katılımıyla gerçekleşiyor ve üç gün boyunca devam edecek.

15.09.2023 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu fuar, açılış konuşmaları ile başladı. Fuarda bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, son 20 yıldır özellikle gastronominin turizm hareketliliği hakkında önemli bir aşamaya geldiğini ifade ederek, "Yemek bilimi, mutfak deneyimlerini ortaya koyan bir anlayışı temsil ediyor. Dolayısıyla Van, bu ligin dışında kalmamalı. Van, kendi kültürel zenginliğini binlerce yıldır kadınlarımız ve aşçılarımız, buradaki endemik türlerden, doğadan elde ettikleri ürünleri beslenmemiz ve yaşamamız için sofralarımıza getiriyor. Bizim bu farkındalığı Türkiye ve dünya insanlarına tanıtmamız gerekiyordu. Geç kalmış bir faaliyet olduğunu düşünüyorum ama bugün itibariyle artık Van kendi mutfak kültürleriyle, değerleriyle, yemekleriyle gastronomideki ayrıcalıklı yerini alacak diye düşünüyorum. Amacımız esasında Van mutfağını, Van'ın sahip olduğu kültürel değerlerini bilinir hale getirmekti. Bunun gayreti ve çabasında Van Mutfak ve Gurme Fuarını düzenliyoruz" dedi.

Fuara 22'si yerel olmak üzere 39 firmanın katıldığını belirten Takva, "Katılımcılarımız bölgede bulunan bazı odaların desteğiyle stant açtılar. Üç gün boyunca biz burada Van'ın mutfağını bütün dünyaya tanıtmanın gayreti içinde olacağız. Ayrıca fuarımızda yine Van balığı, ayran aşı ve keledoş dallarında yarışmamız olacak. Ben katılım sağlayan tüm firmalarımıza ve destek olan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fuarda stant açan firma yetkilileri ise ilk gün olmasına rağmen katılımın mutluluk verici olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından protokol ile birlikte stantları gezen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı.

Fuara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Diyarbakır, Bingöl, Bodrum ve Yüksekova TSO, Erzurum, Söke, Sivas ve Erzincan Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

(ATL-MSA-Y)

Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı Kapılarını Açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement