Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.TÜRKİYE'nin ilk ve tek mini onarım markası Auto King, 43'üncü şubesini Afyonkarahisar'da açtı.

06.11.2012 10:37

Foto: Yarışmadan fotolar

===

Ekonomiye 'onarım'la katkı

TÜRKİYE'nin ilk ve tek mini onarım markası Auto King, 43'üncü şubesini Afyonkarahisar'da açtı. Kaza yapan araçların sadece hasar gören bölümünü değiştirmek yerine onarım yoluna giden Auto King, Türkiye genelindeki 43'üncü merkezini Afyonkarahisar'da açtı. Afyonkarahisar-İzmir Karayolu'nda İkinci Küçük Sanayi ile Malt Fabrikası arasında yer alan Auto King'in açılışına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Auto King Genel Merkez İş Geliştirme Müdürü Ali Karakoç, Auto King'in Türkiye'nin ilk ve tek mini onarım markası olduğunu belirtti. 1200 sayfalık standartlar bütününün de Auto King tarafından geliştirildiğine dikkat çeken Karakoç, onarım ile Türk ekonomisine büyük bir katkıda bulunduklarını kaydetti.

Karakoç, Auto King'in yılda 175 bin adet onarım işlemi yapma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Auto King'in 'değiştirmek' yerine 'onarım' yolunu tercih etmesiyle bu sektörde bir öncü durumunda olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından 2 bin metrekare alan üzerine kurulan Auto King'in 43'üncü mağazasının açılışı yapıldı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kan ver, hayat kurtar

TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi tarafından Korkuteli'nde düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen kampanyada 27 ünite kan toplandı. Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Dr. Afet Alizadeaçıl, kan bağışına olan ilgi ve duyarlılığın Korkuteli'nde oldukça geliştiğini söyledi.

Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Alizadeaçıl, "Kan grubu zor bulunan vatandaşların, aynı kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kan vermenin faydalarını da anlatan Dr. Afet Alizadeaçıl, "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önler. Verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hisseder. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kan bağışından foto

===

Merkez İlçe'de Demirkırkan dönemi

CUMHURİYET Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi'nde, Kemal Demirkırkan başkan seçildi. Afyon Lisesi'nde gerçekleştirilen ve 234 delegenin oy kullandığı CHP Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi'nde Kemal Demirkırkan ve Derya İlhan yarıştı. Geçerli 232 oyun 150'sini alan Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi. Derya İlhan'ın 82 oy aldığı seçim, Divan'a gelen öneri üzerine 'blok liste' sistemiyle yapıldı.

Buna göre delegeler, sadece başkan adayları için değil, yönetim kurulu üyeleri için de oy kullandı. Eski Merkez İlçe Başkanı Aydoğan Güleç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1 ay önce istifa etmişti.

Kongrede konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Yeni seçilen Merkez İlçe Teşkilatı önümüzdeki yerel seçimler başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve diğer seçimlerde de çalışmaları yönetecek. Görev ve sorumlulukları ağır" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Eğitime hayırsever desteği

ISPARTA'da işadamı Mehmet Yıldızlı tarafından tadilatı yaptırılan Atabey İmam-Hatip Lisesi törenle açıldı. Törene, Vali Memduh Oğuz, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Atabey Kaymakamı Sedat İnci, işadamı Mehmet Yıldızlı katıldı. Açılışta konuşan Vali Oğuz, Isparta'nın ilim şehri olma yolunda ilerlediğini kaydetti. Atabeyin eğitim ve ilim bakımından önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, Atabey'in 800 yıllık bir üniversiteye sahip bir kent olduğunu söyledi.

Isparta'nın ilim şehri olması gerektiğini belirten Vali Oğuz, "Tarihi, konumu itibariyle Isparta buna müsait bir il. Hatta biz bunu bir slogan gibi söyledik 'Mekke-Medine- Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf' diye. Bugün dünyada ilim şehirleri oluşturulmuş, son 10 yılda bu ilim şehirleri kavramı çok gelişmiş. Eğer bu hayal Isparta için gerçekleşirse orta doğunun, Kafkasların ve balkanların ilim merkezi olur. Mehmet Yıldızlı'ya insanlık adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Okulun yapılmasında katkısı olan işadamı Mehmet Yıldızlı da, "Çok heyecanlıyım. Bu okulun yapılmasında bana fırsat veren, yardımda bulunan, kolaylık sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından okulun tadilatını yaptıran Mehmet Yıldızlı'ya Vali Memduh Oğuz tarafından plaket verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Açılıştan

CHP'li kadınlar Finike'de buluştu

FİNİKE'de bir araya gelen CHP il ve ilçe kadın kolları başkanları parti çalışmalarını değerlendirdi. Sahilkent Kum Mahallesi'nde düzenlenen yemekli toplantıya, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yegen, Finike Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel, ilçelerden gelen kadın kolları başkanları ile kadın kolları üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı gündeme getirdi. Yasayı eleştiren Başkan Çırpar, bu konunun dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Çırpar ayrıca, yerel ve genel seçimlerde partilerinin başarılı olacağına yürekten inandıklarını kaydetti.

Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yegen ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi kaygılar yüzünden ülkenin bütünlüğüne ve barışa yönelik söylemlerine kadınlar olarak yürekten katıldıklarını belirtti. Antalya'da kadınların örgütlenerek tüm güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yegen, "Antalya'da doğudan batıya yollardayız" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Gazipaşa'dan Japonya'ya mantar

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Toroslardaki orman köylerinde yetişen 'katran mantarı' (sedir), Japonya'ya ihraç ediliyor. Bilimsel adı 'Tricholoma caligatum' olan katran mantarı, bazı kanser hastalıklarının tedavisine iyi geldiği ve ilaç yapımında kullanılıyor. Dünyada çok kısıtlı alanda yetişen katran mantarı, Gazipaşa'nın köylerinde yaşayanlar için geçim kapısı oldu.

Toroslardan topladıkları katran mantarının kilosunu 25-30 TL'den sattıklarını belirten Karatepe Köyü'nden Halil Koç, "Yıllık 10 ile 15 ton arasında katran mantarı Japonya'ya ihraç ediliyor. Bölgedeki pek çok köylünün bu mantar türünü toplayarak alıcılara sattığını anlatan Koç, "Katran mantarı bizim için bir gelir kaynağı" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Katran mantarı- Halil Koç

===

KAŞ'ta yaz bitmedi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 24 derece kaydedildiği ilçede, tatilciler deniz keyfi yapıyor. Yerli ver yabacı turistler Akçagerme ve Kapıtaş plajlarını doldurdu. Sıcak havada kumsalda güneşlenen tatilciler, serinlemek için de denize atladı. Sonbaharın son ayında Akdeniz'de deniz keyfi yapan tatilciler, bu anların tadını doyasıya yaşadı.

Kaş'ta tatil yapan İsviçreli Christa Filz, "Deniz harika. Kasım ayında denize giriyoruz. İsviçre'de hava soğuk ve kar vardı. Bu mevsimde Kaş'ta yazı yaşamak harika. Dünyanın en harika yerinde olmak çok güzel" dedi. Kaş'ta yaşayan Serap Çöl ise Kaş'ın dünyanın en güzel iklimine sahip olduğunu söyledi. Kasım ayında denize girmekten inanılmaz bir güzellik olduğunu anlatan Çöl, "Her yerde yağmur, kar, fırtına var. Dünyanın en güzel yerinde denize girmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAş, (DHA)

Foto: Plajdan

===

Zeytin toplarken düştü

GAZİPAŞA'nın Macar Köyü'nde oturan Mehmet Şaşmaz, zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek ağır yaralandı. Zeytin topladığı sırada dengesini kaybederek düşen Şaşmaz, yakınları tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk tedavisi yapılan Şaşmaz, ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlenen Şaşmaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Mehmet Şaşmaz

===

Cezaevinde intihar etti

ERZURUM'da birden fazla kişi öldürmek suçundan yargılanırken ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan 50 yaşındaki Salih Peker, cezasını çektiği Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda iple kendini asarak intihar etti. Mahmutlar Beldesi'ndeki cezaevinde tek kişilik hücrede kalan Salih Peker'in cesedini sayım sırasında infaz koruma memurları buldu. Hücrenin pencere demirlerine iple kendisini astığı belirlenen Peker'in cenazesi, incelemenin ardından memleketi Erzurum'a gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement