Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Kaş İlçesi Ova Beldesi'nde araç muayene istasyonu TUVTÜRK açıldı.

26.11.2012 09:45

Foto: Halil Demir fotosu

===

Kaş'a araç muayene istasyonu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Ova Beldesi'nde araç muayene istasyonu TUVTÜRK açıldı. Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner'in çabalarını sonucu açılan TUVTÜRK Araç Muayene İstasyonu hizmet vermeye başladı. Şirketin hazineden satın aldığı 6 bin 100 metrekare alana üzerine kurulan istasyon, 692 metrekarelik kapalı alanı sahip. İki kanallı olan istasyonda aynı anda, üç araş muayene edilebiliyor. Kaş, Demre, Elmalı ve Fethiye ilçelerine hizmet verecek istasyonda 10 personel çalışıyor

Ova Beldesi Belediye Başkanı Tevfik Taner, ilçedeki bu eksikliğin giderilmesi için TUVTÜRK'ten talepte bulunduklarını kaydetti. Davet üzerine firmanın incelemelerin ardından gerekli izinleri alarak istasyonu kurduğunu kaydeden Başkan Taner, "Belediye olarak istasyonun kurulması için, her aşamada destek verdik. Bölgemizdeki araç sahipleri, artık muayene için Fethiye, Kumluca veya Antalya'ya gitmeyecek" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Muayene istasyonundan foto

===

Servislere sıkı denetim

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde okul servislerine yönelik denetim yapıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun'un, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden trafik polisi Oktay Karataş, Jandarma Komutanlığı'ndan Astsubay Çavuş Ufuk Yiğit, taşımalı öğrencilerin eğitim gördüğü 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Eğitim Kurumu Müdürü Hanife Özdemir, Demre Belediyesi'nden Halil Solin, Beymelek Belediyesi'nden Enver Helvacı ve Demre Esnaf Odası'ndan Hasan Perçin'den oluşan komisyon tüm servis araçlarını denetledi.

Komisyon, öğrenci taşıyan tüm servis araçlarını 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Kurumu'nun yanında topladı. Araçların yaşı, öğrenci kapasitesi, dur levhası, okul taşıtı levhası, ilk yardım çantası, trafik seti, yangın söndürme tüpü, öğrenci yoklama defteri, sürücünün kıyafeti gibi konularını tek tek inceleyen komisyon, eksikleri tespit etti. Eksikleri bulunan sürücüler uyarıldı ve eksiklerini tamamlaması için süre tanındı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, okullar açıldıktan sonra ilçedeki en kapsamlı denetimi yaptıklarını söyledi. Araçların eksiklerinin tespit edildiğini kaydeden Coşkun, "Eksikler konusunda önce uyarı yapıyoruz. Bundan sonraki incelemelerde eksikleri yerini tamamlamayanlara bir günlük ücret kesim cezası vereceğiz. Tekrar yerine getirilmezse, aracı taşımadan men edeceğiz. Şu ana kadar yapılan denetimlerde çok fazla eksik görmedik. Ufak tefek eksiklikleri de, sürücüler kısa sürede giderecek. Bu denetimlerin amacı, öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Eğitimde Türkiye- Avrupa işbirliği

KORKUTELİ Osman Önal Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, kapsamında gerçekleştirilen 'European Fruit Museum' (Avrupa Meyve Müzesi) projesinin ilk çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Kuzey İrlanda ve Romanya'dan gelen öğrenciler ve 20 öğretmene, Korkuteli Osman Önal Ortaokulu ev sahipliği yaptı.

Sağlıklı meyve tüketiminin genç nesillere eğlenceli aktivitelerle anlatılması, obezitenin ve fast-foot kültürünün engellenmesini amaçlayan proje, Temmuz 2014'e kadar devam edecek. Konuk öğrenci ve öğretmenler, değerlendirme toplantısında, kendi okullarını tanıtan sunumlar yaptı. Ardından Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ü makamında ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, konuk öğretmenlerden ülkelerindeki eğitim sistemi hakkında bilgi aldı.

Konuk öğrenci ve öğretmenlerin bir sonraki durağı Korkuteli Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Erkan Karahan, eğitim alanındaki ortak projeleri benimsediğini ve her zaman destek verdiğini söyledi. Korkuteli Belediyesi'ni de ziyaret eden konuk eğitimciler, Nadide Ahmet Balaban Anaokulu'nu ziyaret etti. Konuk öğretmenler okulu gezerken, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etme imkanı buldu.

SMS Ersanlar Kompost ve Mantar Üretim Fabrikası'nı da gezen öğrenci ve öğretmenlere, mantar üretimiyle ilgili seminer verildi. Mantar üretiminin aşamaları hakkında bilgi verildi. KOnuk heyet son olarak ilçede tarihi evleriyle dikkat çeken Beğiş Köyü'nü ziyaret edildi. Beğişliler Dayanışma ve Kültür Derneği (Beğ-der) üyesi Rasih Güzel, köy hakkında bilgiler verdi. Yabacı eğitimciler, 4 günlük ziyaretini köyde gözleme ve ayran ikramıyla tamamladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Okulda aşure günü

KORKUTELİ'nde Muharrem ayı dolayısıyla Korkuteli Lisesi ile Hacı Ethem Şerife Kavukcu Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler yaptıkları aşureyi dağıttı. Hacı Ethem Şerife Kavukcu Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskan, İlçe Müftüsü Duran Turgut, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocağöz, Halk Eğitim Müdürü Harun Topay katıldı.

Etkinlikte konuşan Hacı Ethem Şerife Kavukcu Anadolu Lisesi Müdürü Hadi Yeke, katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Bu yıl öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla ilkini yaptıkları aşure etkinliğinin amacının sevgi, saygı, birliktelik, dayanışma gücünü ortaya çıkarmak olduğunu anlatan Yeke, değerler eğitimi kapsamında ilki düzenlenen aşure etkinliğini sürekli kılmak istediklerini söyledi. Konuşmanın ardından hazırlanan aşure, konuklara ikram edildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Aşure dağıtımından

===

MHP'li başkan istifa etti

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi Aydoğmuş Belde Belediye Başkanı MHP'li Ramazan Zülüflü, il teşkilatının belediyelere ilgisiz kalmasını öne sürerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Aydoğmuş Belediye Başkanı seçilen Ramazan Zülüflü, MHP İl Yönetimi'nin, kendilerine ilgisiz kaldığını ileri sürdü.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın görevde olduğu süre içerisinde belediyeyi hiç ziyaret etmediğini ileri süren Başkan Zülüflü, "Belediye başkanlarıyla hiçbir konuda istişare etmeye bile gerek duymadı. Belediyeye bir gün gelip hal hatır dahi sormadı. İl Başkanı İsa Yalçın'ın ilgisizliğine tepki olarak partiden istifa ettim" dedi.

Görevine bağımsız devam edeceğini kaydeden Zülüflü, istifasının MHP İl Başkanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi. MHP'de kısa bir süre önce yine bir istifa krizi yaşanmıştı. Atabey İlçe Belediye Başkanı Ali Bal da partisinden istifa etmişti. Bal, partisinden istifa ettiğini açıklamış ve istifa dilekçesini il yönetimine sunmuştu. Bal'ın da istifası MHP İl Başkanlığı tarafından kabul edilmişti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ramazan Zülüflü

===

Turizmci Önder toprağa verildi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde hizmet veren 4 yıldızlı Linda Otel'in sahibi 83 yaşındaki Rumiye Önder yaşamını yitirdi. Mardin Midyat doğumlu Önder, vasiyeti üzerine Sorgun Mezarlığı'nda toprağa verildi. Süryani olan Rumiye Önder için Sorgun Mezarlığı'nda Hıristiyan geleneklerine göre tören düzenledi. Törene, Önder'in çocukları, torunları, yakınları ve arkadaşları katıldı. İstanbul'dan Katolik Keldani Kilisesi papazı Monsinyor Fransua'nın düzenlediği ayinin ardından Rumiye Önder'in cenazesi dualarla Sorgun Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mehmet ÇELİKTEN/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Rumiye Önder foto

===

Basına destek plaketi

BUCAK Bedensel ve Zihinsel Özürlüler Derneği, ilçede çalışmalarına destek veren basın kuruşlarına teşekkür plaketi verdi. Hane Pastanesi'nde düzenlenen plaket törenine Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, Bedensel ve Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Mehmet Öztop, dernek yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Plaket öncesi konuşan Kaymakam Hacıbektaşoğlu, ilçede görev yapan gazetecilerin özürlü vatandaşlar için yapmış olduğu iletişim faaliyetlerinin, özürlü ve engelli vatandaşlar için çok kıymetli olduğunu belirtti. Kaymakam Hacıbektaşoğlu, "Özürlü ve engelli vatandaşlarımız için yapılan hizmetler çok kıymetlidir. Dernek, çok kıt imkanlar ve emeklerle özürlü ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için firmalar, okullar, sivil toplum örgütleriyle projeler geliştirmeye çalışıyor" dedi.

Bucak'ta faaliyet gösteren basın kuruluşları ve gazetecilerin engellilerin yaşantılarını, dertlerini, sorunlarını, yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak açısından çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Kaymakam Hacıbektaşoğlu, "Bundan dolayı tüm gazetecilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Öztop ise yerel basın kuruluşları ve gazetecilere katkılarında dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kaymakam Hacıbektaşoğlu Ses 15, Hedef, Oğuzeli, Gündem ve Akca gazetelerinin imtiyaz sahiplerine teşekkür plaketi verdi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Törenden foto

===

Masraf bizden proje sizden

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Türk Seramik Derneği'nin ortak düzenlediği '8'inci Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi 2012', Korel Termal Otel'de yapıldı. AKÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen kongrede, konuşmacılar, 93 sözlü ve 55 poster sunum yaptı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, pek çok ulusal organizasyona ev sahipliği yapan AKÜ'nün, uluslararası düzeydeki bilimsel faaliyetlerde de son derece aktif roller üstlendiğini söyledi.

Bu kapsamda Türk Seramik Derneği ile ortak düzenlenen 'Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirildiğini anlatan Prof. Dr. Solak, "AKÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni kısa bir süre önce açtık. Seramikle ilgili yenilikçi çalışma yapmak isteyen her türlü kişi ve kuruluşları, özellikle şirketleri üniversitemize davet ediyorum" dedi.

Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde su, elektrik, telefon ve bütün ihtiyaçların AKÜ tarafından karşılandığına dikkati çeken Prof. Dr. Solak, "Dolayısıyla arzu eden firma yetkilileri, değerli öğretim üyelerimizle birliktelik oluşturarak ve KOSGEB'ten de 1 milyon TL'ye kadar olan destekten yararlanarak üniversitemizde çok ciddi çalışmalar yapabilir" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kongreden

===

Başkan halkı dinleyecek

ISPARTA Belediyesi, vatandaşın sorunlarını birebir dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla 'halk günü' uygulaması başladı. Belediye Başkan yardımcıları Orhan Eren, Aydın Şanlıtürk, Altan Uğurlu ve yatırımcı daire müdürleri sorunları dineldi. Halk gününde, Isparta'yı Antalya'ya bağlayan çevre yolundaki çalışmaların tamamlanmamasından dolayı işlerinin bozulduğunu anlatan esnaf, tali yolların kapalı olmasından şikayetçi oldu.

Yolun 6 aydır kapalı olması nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini belirten esnaf, biran evvel yan yolların faaliyete geçirilmesini belediyeden talep etti. Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk de tali yolların açılması için girişimlerin başladığını statik hesaplar tamamlanır tamamlanmaz yan yolların açılacağı müjdesini verdi. Şehir içinde hizmet veren esnaf ise alışveriş ve eğlence merkezlerinin erken kapatılmasından şikayetçi oldu. Esnaf, işyerlerinin saat 03.00'e kadar açık kalmasını talep etti.

Bu konuda da çalışmaların sürdüğü, Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından yeni bir yol belirleneceği kaydedildi. Halk güne katılamayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, fırsat buldukça halk gününe katılacağını belirten Günaydın "Artık her hafta cuma günleri vatandaşın istek ve şikayetlerini dinleyeceğiz. Saat 14.00'te başlayacak halk gününe isteyen gönül rahatlığıyla katılabilir. Sorunları dinleyerek çözüm getireceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Halk gününden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement