Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AKDENİZ Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (ADDK) engellileri doğayla buluşturma etkinliğinin 4'üncüsü, 200 engelli, kimsesiz çocuklar, ADDK üyeleri, sporcular, engelli yakınları ve diğer katılımcılarla birlikte toplam yaklaşık 600 kişi...

08.05.2013 14:12

Foto: Öğrenciler Başkan Akaydın ile

===

Engelliler doğayla buluştu

AKDENİZ Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (ADDK) engellileri doğayla buluşturma etkinliğinin 4'üncüsü, 200 engelli, kimsesiz çocuklar, ADDK üyeleri, sporcular, engelli yakınları ve diğer katılımcılarla birlikte toplam yaklaşık 600 kişi ile Düzlerçamı'nda yapıldı. Geçen yıllarda Antalya boyutunda olan etkinlik, bu yıl ulusal boyuta taşındı. Antalya dışından katılan engelliler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Duacı tesislerinde konakladı.

Ankara, İzmir, İstanbul, Aydın, Kırşehir, Adana bölgelerinden katılımlarla yapılan etkinlik, sponsorların katkıları ve ADDK koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı, Döşemealtı Kaymakamı, Döşemealtı ve Kepez belediye başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, şube müdürleri, partilerin il ve ilçe başkanlarının katıldığı etkinliğin yürüyüş rehberliğini İsmail Ülker, genel koordinatörlüğünü ise Muharrem Koç üstlendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliğe katılanların fotosu

===

'Asayiş Bizim İşimiz' yeniden sahnede

ANTALYA'da ilk olarak Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında tiyatro severlerin karşısına çıkan tiyatrocu polisler, perdeyi yeniden araladı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü'nün, Antalya Devlet Tiyatrosu desteğiyle hazırladığı 'Asayiş Bizim İşimiz' adlı tiyatro oyunu, Haşim İşcan Kültür Merkezi Salonu'nda tiyatro severle buluştu. Oyunda,12 polis memuru, 1 konuk oyuncu ve Umut Yıldızı Projesi kapsamında kursiyer öğrenci olarak bulunan 3 çocuk rol aldı. Tiyatro oyununda, vatandaşların karşılaştığı yankesicilik, kontör dolandırıcılığı, karısından dayak yiyen adam, evden kaçan çocuk gibi olaylara polisin yaklaşımı ve bunların önlenmesi için yapılan çalışmalar sahnelendi. Polis memurları ve aileleri ile vatandaşlar tarafından izlenen oyun, dakikalarca alkışlandı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan foto

===

TÜBİTAK eğitim toplantısını SDÜ'de yaptı

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanı destek programlarına dair bilgilendirme ve eğitim toplantısına ev sahipliği yaptı. SDÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akyurt, yapılacak sunumların, önümüzdeki dönemde açılacak yeni programlara, araştırma alanında nelerin, nasıl yapacağını belirlemek adına, politika ve stratejilere yön vermesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Bilim, teknoloji ve yenilik çalışmalarında güçleri birleştirmek ve potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla Türkiye'deki tüm üniversitelerde TÜBİTAK'ın değerli uzmanları tarafından düzenlenen "Tanıtım Toplantılarının" önemli olduğunu belirten Akyurt, akademisyenlerimizin, teknoloji, yenilik ve araştırma faaliyetlerine hız vermelerine önemli katkı sağladığını söyledi. TÜBİTAK adına konuşan TÜBİTAK ARDEB Eğitim, Tanıtım ve Programlar Değerlendirme Müdürü Hüseyin Akova da, tüm illerdeki üniversiteleri dolaştıklarını, amaçlarının TÜBİTAK programlarını tanıtmak olduğunu kaydetti.

Akova, "TÜBİTAK'tan önemli Ar-Ge desteği, bütçe desteği alan SDÜ' nün ön sıralarda yer almasının pek çok üniversiteye örnek, bu son derece sevindirici bir durum" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akyurt, etkinliğin düzenlenmesine verdikleri katkılardan dolayı Hüseyin Akova ve Meltem Alışan Karaca ören'e plaket takdim etti. Etkinlik kapsamında daha sonra Hüseyin Akova, "Ulusal Araştırma Destek Programları Tanıtımı", Meltem Alişen Karacaören ise "Bilim İnsanı Destekleme Programları Tanıtımı " konulu sunumlarını ilk oturumda akademisyenlere, ikinci oturumda lisans ve lisansüstü öğrencilere yaptı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Tur otobüsünün çarptığı motosiklet sürücüsü öldü

ALANYA'da tur otobüsün arkadan çarptığı motosiklet sürücüsü 49 yaşındaki Ali İhsan Turaç öldü.

Kaza, Alanya-Antalya D-400 Karayolu üzeri 2'nci tünel çıkışında meydana geldi. 07 E 2630 plakalı motosikleti ile Alanya'dan Konaklı istikametine giden Ali İhsan Turaç'a, tünel çıkışında 63 yaşındaki C.Ş. idaresindeki 07 HBE 40 plakalı tur otobüsü arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle asfalt zeminde sürüklenen Turaç, ağır yaralandı.

Otobüs sürücüsü C.Ş'nin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ali İhsan Turaç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün gece yaşamını yitirdi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken Turaç, Alanya Belediye Mezarlığı Morgunda yapılan otopsinin ardından yakınların teslim edilerek Toslak Köyünde toprağa verildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Üniversite gençlik festivali kortejle başladı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Gençlik Festivali öğrenci ve öğretim üyelerinin kortejiyle başladı. AÜ Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Meslek Yüksek Okulu tarafından 2'nci Uluslar arası Gençlik Festivali başladı. Festival dolayısıyla, öğretim görevlileri ve öğrenciler Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra Alanya İşletme Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, diğer öğretim görevlileri ve öğrencilerin Rıhtım Caddesi'nden Alanya Belediyesi'ne kadar kortej yürüyüşü yaptı. Kortejin ardından öğrenciler tekrar üniversiteye yerleşkesine dönerek şenlik meşalesi yaktı. 10 Mayıs'a dek sürecek Uluslararası Alanya Gençlik Festivali kapsamında Grup Seksendört ve Klişe ile Haluk Levent ve Özgün sahne alarak üniversitelileri coşturacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kortejden üniversitelilerden

===

Özel İdare binasının arazisi yeşil alan oluyor

YIKIM işlemi tamamlanan eski Özel İdare binası sahasında incelemede bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz, arazinin yeşil alan olarak düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Vali Memduh Oğuz, yıkımı tamamlanan eski Özel İdare binasının yerinin yeşil alan olması için kanundan aldığı yetkiyi kullanarak Belediye Meclisi'ne boş alanın yeşil alan olması yönünde imar değişikliği yönünde teklif sundu. Gazetecilere bu teklifin gerekçelerini anlatan Vali Oğuz, "Bina yıkıldı. Arazi boş mu kalsın yoksa yeşillendirelim mi? Boş araziyi kendi imkanlarımızla yeşil alan haline getiriyoruz" dedi.

YEŞİL ALAN FİKRİ BANA AİTT

Vali Oğuz, "Buraya bir inşaat yapılacaksa ne yapılsın diye sorulmuştu. Ben eğer bir bina yapılacaksa altında halkın ihtiyaçların karşılayacak işyeri, üstünde otel olsun demiştim. Şimdi yapılırsa ne yapılsın bir de yapılsın mı yapılmasın diye sorarsınız. Benim düşüncem bina yapılmasın. Burası yeşil alan olsun. Bu fikir bana ait. bina yıkıldıktan sonra başka BİR bina yapılsın mı yapılmasın mı sorusu gündeme geldi. Buraya illa bina yapılacaksa fikrimi de söylerim. Ama burası şimdilik yeşil alan olsun" dedi.

BURADA OTOPARKA KARŞIYIM

Arazinin belediye parkı kent meydanı olsun şeklindeki görüşleri anımsatan Vali Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kent Meydanı valiliğin önü ve arkasındaki alandır. Valiliğin önündeki jandarma lojmanları da kaldırılacak. Isparta'nın kent meydanı, tören alanı burası olacak. Şu anda bulunduğumuz yeri şimdilik yeşil alan yapıyoruz. Gelecekte ne olacak derseniz. Isparta'nın en acil ihtiyacı bence Kuyumcular Çarşısı. Mimarlara sordum. 30 sarrafın yer altında faaliyet gösterebileceğini öğrendim. Onun altında sadece onlara mahsus otopark olsun."

ISPARTA HALKI DA YEŞİL ALAN OLMASINI İSTİYOR

Arazinin yeşil alan olsun fikrinin sadece kendisine ait olduğunu vurgulayan Vali Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın çok katlı otopark projesini uygun gördüğünü anlattı. Başka kişilerin de buraya çok katlı iş merkezi yapılmasını önerdiğine işaret eden Oğuz, "Ben de burası iş merkezi, üstü de butik otel olsun diyordum. Ama bina yıkıldıktan sonra vatandaşla konuştuk. Isparta halkının yüzde 90'nından fazlası burada yeşil alan istiyor. Isparta'nın bu güzelliğini halka kapatmak doğru mu? Burada fıskiyeli havuzların aktığını insanların burada dolaştığını düşünün. Isparta değer kazanır" diye konuştu.

ISPARTA'NIN KENT MEYDANINA İHTİYACI VAR

Isparta'nın kent meydanına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Vali Oğuz, şu görüşleri dile getirdi: "Isparta'nın kent meydanına ihtiyacı var. Stadyumda yapılan etkinler hoşuma gitmiyor. Şehirlerin meydanlara ihtiyacı var. Törenler tüm dünyada meydanlarda yapılıyor. Vilayet binasının önü arkası meydan olsa burada konser verilse ramazan eğlenceleri yapılsa, hac uğurlama törenleri burada yapılsa 15-20 bin kişiyi alacak şekilde meydan olsa güzel olmaz mı?"

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali'nin arazideki incelemesi

===

ALTSO seçimleri 8 Haziran'da

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) seçimleri 8 Haziran Cumartesi günün Atatürk Spor Salonu'nda yapacak. Karar, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile başkan adayları Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna'nın katıldığı toplantıda alındı. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan başkanlığında seçim tarihinin belirlenmesi için toplantı düzenlendi. ALTSO yönetim kurulu üyeleri ile Başkan adayları Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna'nın katıldığı toplantıda seçim tarihi ve yeri belirlendi. Başkan Aydoğan'ın daveti ile yapılan toplantıda seçimin 8 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kapalı Spor salonunda yapılmasına karar verildi.

Seçimde Mehmet Şahin kırmızı, Mustafa Tuna ise mavi listeyle yarışacak. ALTSO'nun faal 6 bin 500 üyesinin sandık başına gideceği seçimde 24 komite yer alıyor. Seçim yer ve tarih konusunda İlçe Seçim Kuruluna (İSK) başvuruda bulunulmasının ardından 21 günlük itiraz süresi değerlendirilip İSK'nın vereceği kararın ardından tarih kesinleşecek. Normal şartlarda Şubat son haftası ile Mart'ın ilk haftasında yapılması planlanırken NACE kodlamalarına göre oluşturulan gruplara çok sayıda itiraz olması nedeniyle yeni bir düzenlemeye gidilmiş ve seçim ertelenmişti.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Kerim Aydoğan- Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna

===

Jandarmanın çalışması başarılı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde jandarmanın yılın ilk 4 ayında yaptığı çalışmalarda 23 bin gümrük kaçağı sigara ile 19 kilogram kubar esrar ele geçirdi. Jandarma trafik denetimlerinden ise kusurlu 2 bin 206 sürücü hakkında işlem yaptı. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürmesi için kolluk kuvvetlerinin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kaymakam Özdemir, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve bağlı karakolların yılın ilk 4 ayında oldukça başarılı çalışmalar yaptığına değindi.

Kaymakam Özdemir, 1606 asayiş olayı müdahale edildiğini belirterek, bunlar arasından yer alan 56 kaçakçılık ve narkotik suçlara karşı düzenlenen operasyonlarda 19 kilogram kubar esrar, 23 bin gümrük kaçağı sigara, 1045 kök hint keneviri, 3 tabanca ele geçirildiğini kaşdetti. Jandarma trafik timleri tarafından kural ihlali yaptığı belirlenen 2 bin 209 sürücü hakkında yasal işlem yapılarak para cezası uygulandığı, ehliyetsiz araç kullanan 104 sürücünün ise trafikten men edildiği bildiren Özdemir, 51 ayrı noktada vatandaş ve ilköğretim okulu öğrencilerine trafik kuralları hakkında bilglendirme yapıldığını anlattı.

Kaymakam Özdemir, seminerlere 978 sürücü katıldığını 'Güvenli Trafik Harekatı' kapsamında jandarma sorumluluk bölgesindeki 250 öğrenciye de Alanya Belediyesi'ne ait Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda trafik kuralları konusunda uygulamalı eğitim verildiği söyledi. Kaymakam Erhan Özdemir, "Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından insana saygı ve güvenli trafik ilkesi doğrultusunda kontrollere aralıksız devam edilecektir. Vatandaşlarımız başta kendi can güvenlikleri olmak üzere emniyet kemeri ile kask takarak trafiği güvenli hale getiren tüm kurallara uymalıdır" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Kaymakam Erhan Özdemir- olaylardan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement