CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'den, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Şikayetçi Olduğu Çocuğun Ailesine Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'den, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Şikayetçi Olduğu Çocuğun Ailesine Destek Ziyareti

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, sosyal medyada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu 15 yaşındaki H.S.’nin ailesine destek ziyaretinde bulundu. Türkel, Mustafa Demir’e, “Derhal, kardeşimize, evladımıza açmış olduğun mahkemeyi geri çek. Şikayetinden vazgeç. Gel buraya, ailenin de mağduriyetini gider, bu evladımız da gelsin senin elini öpsün, özür dilesin. Bu çocuğumuzu mahkeme kapılarına düşürme. Bu ailemizin mağduriyetini bir an önce gider” çağrısı yaptı.

09.04.2023 17:41  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, sosyal medyada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu 15 yaşındaki H.S.'nin ailesine destek ziyaretinde bulundu. Türkel, Mustafa Demir'e, "Derhal, kardeşimize, evladımıza açmış olduğun mahkemeyi geri çek. Şikayetinden vazgeç. Gel buraya, ailenin de mağduriyetini gider, bu evladımız da gelsin senin elini öpsün, özür dilesin. Bu çocuğumuzu mahkeme kapılarına düşürme. Bu ailemizin mağduriyetini bir an önce gider" çağrısı yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal medyada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki H.S. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, bugün H.S.'nin ailesine ziyaret etti.

H.S.'nin babası Fatih Solmaz, süreçte yaşadıklarını Fatih Türkel'e anlattı. Türkel, baba Solmaz'ı dinledikten sonra şunları söyledi:

"AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, AYNI ZAMANDA TÜCCARDIR"

"Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Bu Solmaz Ailesi'nin 50 yıllık birikimi, 50 yıllık gözünün nuru, yaklaşık 10 ailenin başını soktuğu, diğer taraftan da altındaki 3-4 tane dükkanında bir sürü insanın iş ekmek sahibi olduğu, diğer taraftan da belki de kiralarından da faydalandığı, Tekkeköy'ün merkezinde çok kıymetli bir alandayız biz. Büyükşehir Belediyesi demiş ki 'Ben istimlak edeceğim, kamulaştıracağım burayı, buraları değiştireceğim'. Tamam, baş göz üzerine. Gerekçesi nedir? 'Ben kendim böyle karar verdim.' Mustafa Demir, her zaman olduğu gibi tek adam anlayışla 'Ben böyle karar verdim' dedi. Geldi buraya gözü dikti. Sonrasında arkadaşlarımız anlattılar, görüyoruz duyuyoruz ki bir kamulaştırma bedeli koymuşlar ortaya, bu bedel daire başı 130 bin TL. Daireleriniz kaç metrekare ortalama? 120 metrekare. Şimdi bugün Mustafa Demir, belediye başkanlığının yanı sıra da tüccardır. Esnaftır Mustafa Demir, bir yeri yıktıysa bir yere yatırım yaptıysa bunun ticari getirisine bakar. Bu, kamu alanları için de geçerli, kültür merkezleri için de geçerli.

"MUSTAFA DEMİR, SEN ALLAH'TAN KORKMAZ MISIN, KULDAN UTANMAZ MISIN"

Şimdi Mustafa Demir, metrekare inşaat maliyetlerinin 8 bin lira olduğu bu yerde, bir dairenin ortalama maliyeti, arsa hariç bir dairenin, ortalama 120 metrekarelik bir dairenin, arsa hariç 1 milyon liradır maliyeti, çıplak maliyeti. Arsa payı hariç 1 milyon lira olduğu yerde bir daireye 130 bin lira. Bu mülkün altında 3-4 tane de dükkan var, bir ekmek fabrikası var, bir sürü kira geliri var bu dostlarımızın burada. Onları da yıkıyor. Toplamında, bu mülkün toplamında 10 daire, 4 dükkan, bir de ekmek fabrikasının olduğu yere kaç lira para veriyorlar? 2 milyon 500 bin lira. Allah'tan korkmaz mısın sen?  Kuldan utanmaz mısın Mustafa Demir? Sen, gelip burada milletin malına çökmeye utanmıyor musun? Abilerim diyor ki -ablam da burada- 'Kamulaştırmaya biz karşı değiliz. Devletimizin eğer bir menfaati varsa burada, çok içimize sinmese de baş göz üstüne, biz çıkarız. Ama çıktıktan sonra, başımızı sokacak en azından ev alacak bize şurada 10 daire parasını verin, dükkanlarımızın parasını verin de biz de tamam mağdur olduk ama en azından çoluğumuz çocuğumuzla ortada kalmayalım.' 160 bin liraya Samsun sınırları içinde, Asarcık'tan Kavak'a, Tekkeköy'den İlkadım'a, Atakum'a 160 bin liraya eğer bir 120 metre kare ev bulabiliyorsa Mustafa Demir, böyle muhitlerde, abilerim ona da razı. Ayıp ediyorsun, kuldan korkmuyorsun, kuldan utanmıyorsun aziz mübarek günü, Allah'tan da korkmuyorsun.

Diğer taraftan, bu ailenin canı yanmış. Bu aile, senin istimlağınla, senin bu aileye yaşattığın sıkıntılarla uğraşırken büyüğünü kaybetmiş. Babasını kaybetmiş bu aile. Bu H.S. kardeşimizin de dedesi aynı zamanda büyüğümüz. Geçen ay önce dedesini kaybetmiş, Allah rahmet eylesin. Onun acısını çekerken, onun acısıyla yüreği dağlanmışken, Mustafa Demir de bu aileye bu zulmü çektirirken kardeşimiz sosyal medya hesabından bir eleştiride bulunmuş. Kardeşimizin yaşı 15. Altını çiziyorum; reşit değil kardeşimiz. 15 yaşında sosyal medyadan bir paylaşımda bulunmuş. Eleştirmiş Mustafa Demir'i 'Sende yüz mü var' demiş 15 yaşında bir evladımız. Mustafa Demir, gelip bu aileden özür dileyip, halini vaktini sorup bu işi halledeceğine, utanmadan sıkılmadan 15 yaşında bir gencecik evladımızı mahkemeye vermiş. ve bu 15 yaşındaki evladımız, polis gözetiminde okulundan alınmış, öğrenim gördüğü okulundan alınmış, engelli babası da günlerce taciz edilerek telefonla, 'Tutuklamaya geleceğiz. Çocuğu evden alacağız'… Evine polis gönderip aramalar yaptırarak, peşinden de polis gözetiminde, polis zoruyla okulundan alınarak ifadesi alınmış bu kardeşimizin. Mübarek aylardayız, mübarek ramazan ayındayız, günah değil mi bu evlatlara? Günah değil mi bu çocuklarımıza?

"REŞİT OLMAYAN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN MI KORKTUN MUSTAFA DEMİR"

Biz, CHP il örgütü olarak, abi abla, sonuna kadar yanındayız. Mustafa Demir'in yaptığı, bu bir değil, binlerce mağduriyet yarattı Mustafa demir. Saathane Meydanı'nda da yarattı, direndi arkadaşlarımız başardı. Cumhuriyet Meydanı'nda yarattı, Gülsan Sanayi sitesinde de yarattı, burada da yarattı. Gelip bu milletin evine, arsasına, yıllardır yapmış olduğu birikime çökmeye hakkı yok. Kimsenin babasının malı değil. Değneksiz köy bulmuş, ortalarda geziyor, çobansız geziyor. Mustafa Demir, derhal gelin, hep beraber, biz de yanınızda olalım, bu ailenin mağduriyetini hep beraber giderelim. Buradaki sıkıntılara bir el atalım. Ailemizin mağduriyetini giderelim. Ondan ötede Sayın Demir, 15 yaşında reşit olmayan bir evladımızı mahkemeye vererek, onun hakkında suç duyurunda bulunarak Samsun ve Türkiye siyasi hayatında da bir ilki başardı. Derhal, kardeşimize, evladımıza açmış olduğun mahkemeyi geri çek. Şikayetinden vazgeç. Gel buraya, ailenin de mağduriyetini gider, bu evladımız da gelsin senin elini öpsün, özür dilesin. Bu çocuğumuzu mahkeme kapılarına düşürme. Bu ailemizin mağduriyetini bir an önce gider. Biz, bu sorunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz, sizin yanınızda olacağız. Bugün de yarın da sorununuz sıkıntınız çözülene kadar bu evladımızın da sizlerin de yanında olmaya devam edeceğiz."

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel\'den, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir\'in Şikayetçi Olduğu Çocuğun Ailesine Destek Ziyareti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'den, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Şikayetçi Olduğu Çocuğun Ailesine Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement