Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

KIBRIS Barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü Mersin ve Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20.07.2012 17:10

//////////

barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü kutlandı

KIBRIS Barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü Mersin ve Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, " Kıbrıs'ta Barış Harekatı'na kadar olan dönemde katliama konu edilen, şehit düşürülen ve halkları gasp edilen Kıbrıs Türkleri, Barış Harekatı ile hem barışı hem de bugüne kadar süren dönemde KKTC'nin kuruluşuna giden süreci başlatmış oldular" dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun Ege yöresine ait halk oyunları sergilediği törene ayrıca; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Ertan, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Albay Rahim Conguroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, KKTC Mersin Konsolosu Zahide Erden ile Türk Mukavemet Teşkilatı üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ADANA'DA GAZİLER KUTLADI

Adana'da ise Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman, 20 Temmuz'da Kıbrıs Türkü'nün esaretten kurtulduğunu belirterek, "Bugün Kıbrıs Türkü'nün esaretten kurtuluş günü olduğu gibi aynı zamanda yavru vatanın ana vatana kavuştuğu gündür" dedi.

Mustafa ERCAN-Çilem ANITKAN

MERSİN/ADANA,(DHA)

ME/ÇA(EŞ)(20.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Trafikte 'iftara 5 kala' sandviçi

ADANA,(DHA)

////////////

Yapılmayan hizmetler için teşekkür!

MERSİN'de yollarının tozlu olması nedeniyle daha önce çeşitli eylemler yapan mahalle sakinleri, bu kez yapılmayan hizmetler için belediye başkanlarına teşekkür afişi hazırlattı. Merkez Toroslar İlçesi'ndeki Karaisalı Mahallesi Okan Merzeci Caddesi sakinleri "Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya yapmadıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" yazılı afiş açtı. Mahalle sakinleri adına konuşan Ahmet Kurt, yoldaki tozdan kurtulmak istediklerini belirderek "Pencerelerimizi kapatmamıza rağmen tozlar evlerimizin içine kadar giriyor. Özellikle çocuklarımız çok rahatsız oluyor" dedi. Bu durumu daha önce defalarca dile getirmelerine, çeşitli eylemler yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını anlatan Ahmet Kur "Onun için böyle bir yönteme başvurduk. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan buraya bir an önce el atmasını bekliyoruz" diye konuştu. Mahalle sakinleri yazdırdıkları afişi daha sonra apartman girişine astı.

MERSİN,(DHA)

(20.7.2012)

///////////

Ormancılara e-izin sistem eğitimi

MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü'nce Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şeflerine yönelik e-izin sistemi konusunda seminer verildi. Seminerde konuşan İzin İrtifak Şube Müdürü Zekeriya Demir, yeni yapılanma dömenide E-İzin büyük bir önem taşıdığını belirterek, "E-izin sistemi; bütün verilerin merkezi veri tabanı içinde toplanmasını, tek bir program içerisinde çalışmayı, doğru ve güncel veriye en hızlı şekilde ulaşmayı, sağlıklı istatistikler elde etmeyi, kısıtlı ve statülü alanları irdelemeyi ve izne konu sahayı Google Earth ortamında izlemeyi sağlamaktadır" dedi. Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen seminere Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İzin İrtifak Şube Müdürü Zekeriya Demir, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, teknik elamanlar, ağaçlandırma ve toprak muhafaza şefleri katıldı.

MERSİN, (DHA)

(20.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

UMEM mahallelere yayılıyor

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kursları ile Mersin'in 2011 yılını istihdamda Türkiye birincisi olarak kapattığını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlayan UMEM Projesi hakkında Mersin'in merkez ilçelerinde bulanan köy ve mahalle muhtarlarına MTSO Meclis toplantı salonunda bilgi verildi. Toplantıya, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, İŞKUR Mersin İl Müdürü Tuncer Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Aşut, projenin özellikle Türkiye'nin en çok göç alan ve nüfusu hızlı artan kenti olan Mersin'de önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. Kentsel iş gücü içinde her 6 kişiden birinin işsiz olduğunun altını çizen Aşut, "İşsiz sayımızın neredeyse yüzde 60'ı, 30 yaşın altında. Bir yandan ekonomimiz büyüyor ama işsizlik aynı oranda gerilemiyor. Çünkü her yıl 800 bin gencimiz işsizler ordusuna katılıyor" dedi.

UMEM'in Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en hayırlı projelerinden biri olduğuna vurgu yapan Aşut, şunları kaydetti: "İşsizlik ülkemizin en önemli sorunudur. İşsizliğin altında ise 'mesleksizlik' yatmaktadır. Ülkemizde lise düzeyinde okuyan öğrencilerimizin yüzde 70'i düz lisede, yüzde 30'u ise meslek lisesinde okuyor. Ama gençlerimizin meslek lisesinde okuması onları meslek sahibi yapmaya yetmiyor. Zamanımızı, paramızı, enerjimizi israf eden bir ülke konumundayız. Konu sadece meslek değil, 'beceri' kazandırmak olmalıdır. TOBB öncülüğünde başlattığımız UMEM projesine 'Beceri10' adı verilmesinin nedeni de budur."

MERSİN, (DHA)

(20.7.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

Kaçak su davalarında af

MERSİN Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımı ile ilgili olarak hırsızlık suçu nedeniyle hakkında kovuşturma yapılan ile yeniden yapılandırma kapsamında gecikmiş su ve atık su borçlarını taksite böldüren ancak ödeme yapmayan vatandaşlara ikinci bir ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, kaçak su kullanımı nedeniyle tutanak tutulan ancak henüz ödemesini yapmamış olan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirtti. Ülgen, "Kaçak su kullanımı ile ilgili haklarında hırsızlık suçundan dolayı kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın hakkında hüküm verilenler, borçlarını 6 ay içinde ödedikleri takdirde ceza verilmeyecek, hüküm verilmiş olanların cezaları da sonuçlarıyla ortadan kalkacaktır" dedi. Ülgen, kanundan yaralanmak için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2012 olduğunu sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(20.7.2012, FOTOĞRAF)

////////////

İlk fıstığa ödül

GAZİANTEP Ticaret Borsası (GTB) bu yıl ilk kırmızı kabuklu Antepfıstığını yetiştiren üreticileri ödüllendirdi. GTB tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödüller sahiplerini buldu. Daha kaliteli ürün yetiştirmelesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen törende üreticilere ödüllerini Borsa Başkanı Ömer Çelik, Meclis Başkanı Ali Tabur, Meclis üyeleri Kasım Horoz ve Mehmet Özmen ile Genel Sekreter Medine Erceylan verdi. Borsa Başkanı Ömer Çelik, ürünlerin sezonun yetişen ilk Antepfıstığı olduğunu, gelen ürünlerden derecelendirme yapılırken kalitenin ön planda tutulduğunu söyledi. Bunun bir derece değil kalite sıralaması olduğunu kaydeden Çelik, "Borsamıza aynı gün teslim edilen sezonun en kaliteli ilk Antepfıstığının üreticisi Karkamış Yeşerti Köyünden Mehmet Danabaş'a bir adet Cumhuriyet altını ve ilk Antepfıstığı üreticileri Karkamış Yeşerti Köyü'nden Ali Danabaş ile Karkamış İntepe Köyünden Cuma Kaya'yı da yarım altın ile ödüllendirdik" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

/////////////

Şevkat Evi'nden 15 bin kişiye yardım

MERSİN Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 26 ay önce hizmete açılan 'Polis Şefkat Evi'nden bugüne kadar 15 bin kişiye çeşitli yardımlar yapıldığını açıkladı.

Ramazan ayı nedeniyle Polis Şefkat Evi'nde incelemelerde bulunan Öksüz, Mersin'de ihtiyaç sahibi herkesin buradan yararlanabileceğini söyledi. Öksüz, 'Kimse aç ve açıkta kalmasın' sloganıyla 26 ay önce bu yola çıktıklarını kaydetti. Geride kalan sürede ihtiyaç sahibi 15 bine yakın vatandaşa yardım yaptıklarını vurgulayan Öksüz, "Her yıl ortalama sadece 25 bin ton gıda malzemesinin dağıtıldığı bir yer burası. Buranın hedefi bu şehirde hiç kimse aç ve açıkta kalmasın. Bu sloganla yola çıktık. Ulaşamadığımız, göremediğimiz, duyamadığımız birileri varsa bunları bizlere iletin. Bizim burada yaptığımız ihtiyacı olanla yardım etmek isteyenlerin ellerini birleştirmek. Bu el de bizler oluyoruz" dedi. Öksüz, şöyle devam etti. "26 aylık süre içerisinde yardım alan hiçbir vatandaşın bir kare fotoğrafını, bir bilgisini basına, kamuoyuna, televizyonlara vermedik, vermemeye de devam edeceğiz. Burayı harekete geçiren arkadaşlarımız, gönül koyanlar dedik ki, 'Hiçbir insanımız burada rencide olmayacak. Evinden alınacak arabayla, ihtiyacı karşılanıp evine bırakılacak' Biz de bu felsefe ile çalışmaya devam ediyoruz."

Şevket Evi'ne yardım da beklediklerini ifade eden Öksüz, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine hem gıda hem de giyim yardımı yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Mustafa İNSAN/ MERSİN (DHA)

(20.7.2012,FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement