Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(6.10.ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının muhabirleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.)

06.10.2012 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(6.10.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Basınla kahvaltılı tanışma

ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının muhabirleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Basının zamanında ve doğru şekilde bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Emniyet Müdürü Gürkan, "Bilgiye zamanında ve doğru şekilde ulaşmak, basın mensuplarının en önemli beklentisidir. Bu noktada Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nü yeniden organize edip, en doğru bilgiye en kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak hale getireceğiz" dedi.

AMAÇ DOĞRU BİLGİ

Geçtiğimiz ay Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Zeki Gürkan ile polis ve adliye alanında çalışan gazeteciler, Fatih Polis Lokali'ndeki buluşmada karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Emniyet Müdürü Gürkan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, basının doğru ve zamanında bilgilendirilmesi yönünde talimatları bulunduğunu, bu doğrultuda çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Gürkan, Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün yapısında düzenlemeler yaparak daha aktif hale getirileceğini ifade etti. Amaçlarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi olduğunu dile getiren Gürkan, "Elbette devam eden bir soruşturma hakkında bilgi vermek mümkün değil. Ancak, sıcak gelişmeler, sonuçlanmış çalışmalar ile ilgili kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapılacaktır. Hukuk ve yönetmeliklerin öngürdüğü çerçevede, en doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmanız sağlanacak. Adana'yı daha yaaşanabilir bir şehir haline getirmek için el birliğiyle, uyum içinde çalışacağız" diye konuştu.

SIKINTILAR DİLE GETİRİLDİ

Toplantıya katılan gazeteciler ise olaylarla ilgili zamanında ve doğru bilgi alamamanın yol açtığı sıkıntıları dile getirdi. Müdür Gürkan, sorunları dinledikten sonra, "Önemli olan planlı programlı şekilde doğru metotla sizleri bilgilendirmek. Hem sizlerle tanışmak hem de bu sorunları çözmek için bir araya geldik. Hep birlikte Adana'nın tanıtımına katkıda bulunacağız. Yapacağımız projeleri sizlerin aracılığı ile kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ve Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Murat Üngör de katıldı.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(6.10.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Osmaniye Müftülüğü 9 engelliyi sevindirdi

OSMANİYE İl Müftülüğü tarafından, ihtiyaç sahibi 9 engelliye tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. İl Müftüsü Ramazan Çortul, Osmaniye Belediyesi'nin din görevlileri için verdiği yemekte 4 ve Karaoğlanoğlu Parkı'ndaki Engelliler Derneklerini ziyaretinde de 5 engellinin kullanımına verilmek üzere 9 tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu yıl ana temanın 'cami ve engelliler' olduğunu hatırlatan Müftü Çortul " Camiler Haftası'nın önemi belli. Caminin hayatımızdaki fonksiyonu, değerleri ve Allah katındaki yeri bellidir. Ama işte oraya gelmek ve katılmak isteyen engellilerimizin önündeki engellerin kalkması için bu sene böyle bir kampanya başlattık" dedi. Çortul, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin bir çok yerinde engellilerin rahat gelip gidebilmesini sağlamak amacıyla camilere rampalar yapıldı, asansörler kuruldu, onların rahat namaz kılabileceği mekana rahat gelip gidebilme imkanları temin edilen camiler ibadete açıldı. Bizim Türkiye genelindeki çalışmamızın ana teması engellilerimizin camiye rahat gelebilmesi için önlerindeki engel kaldırılmaktır. Bu kapsamda Osmaniye İl Müftülüğü olarak biz 9 engelliyi tespit ederek tekerlekli sandalye verilmesini kararlaştırdık. Bunların ilk 4'ünü geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Kadir Kara ile birlikte teslim ettik. Bugünde 5 kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ediyoruz."

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise İl Müftümüz Ramazan Çortul'a yaptıkları yardım nedeniyle teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(6.10.2012 FOTOĞRAFLI)

////////

'Seabourn Quest' İskenderun'da

ANTALYA Limanı'ndan yola çıkan Bahama bandıralı lüks kruvaziyer gemisi 'Seabourn Quest İskenderun Limanı'na demirledi. Gemiden inen turistler Antakya ve İskenderun'de renkli görüntüler oluşturdu. İtalyan, Alman ve Fransızlardan oluşan 450 yolcunun bir bölümü kent içinde alışveriş yaptı.

Turistleri İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve dernek üyeleri karşıladı. Uygun, gemiyle gelen 450 turistin Antakya'daki St. Pierre Kilisesi'ni ziyaret ederek hacı olacağını ayrıca kentteki tarihi ve turistik yerleri gezeceğini söyledi. Seabourn Quest'in dünyanın en iyi butik gemi ödülüne sahip olduğunu belirten Uygun "Kentimize ve ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güleryüzlü, iyiliksever ve hoşgörülü olmalıyız" diye konuştu.

Seabourn Quest'in 225 suit kabini, 11 güvertesi, kafesi, barları, casinosu, jakuzili havuzları, spa merkezi, spor salonları, kütüphanesi ve açık hava sineması bulunuyor. 32 bin ton ağırlığındaki gemide

336 mürettebat görev yapıyor.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(6.10.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Yeni ormancılara eğitim

MERSİN'de Orman Bölge Müdürlüğü'nde yeni işe alınan 130 ve hizmet alımı yapılan 50 işçiye, 'İş sağlığı ve güvenliği' ile 'Orman yangınlarıyla mücadele' konularında eğitim verildi. Eğitime, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, iş güvenliği uzmanı orman mühendisi Dr. Ali Özkurt, işletme müdürleri, işletme şefleri ve 180 yangın söndürme işçisi katıldı. Eğitimde yangınla mücadelede kullanılan tesisler, ekipler, araçlar, çalışanları bekleyen tehlikeler, kişisel ve toplu emniyet tedbirleri, kişisel koruyucu malzemeler ve kullanımları, ilkyardım, beslenme gibi konular anlatıldı.

MERSİN, (DHA)

(6.10.2012)

//////////

Dalgıç itfaiyeciler

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli 5 personel, 8 aylık eğitimden sonra su altı 3 yıldız dalgıçlık belgesi aldı.

Tarsus Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü TAR-KUR bünyesinde faaliyet gösterecek olan dalgıçlara sertifikalarını Belediye Başkan Vekili Fazilet Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan verdi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gönderilen sertifikaları alan 5 dalgıç olası boğulma ve benzeri olaylara müdahale edecek.

Tarsus itfaiyesinin bölgede örnek çalışmalar yaptığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, "Belediyemizin en başarılı birimlerinden birisi de Tarsus İtfaiyesidir. Bu açıdan biz kentimize ve bölgemize verdikleri hizmetler için hepsiyle gurur duyuyoruz. İtfaiyemiz donamım ve ekipman olarak her geçen gün güçleniyor" dedi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(6.10.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Mühendislerden elektrik zammına tepki

ELEKTRİK Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Halil Uğur, elektrik zamlarına tepki gsöterdi. Uğur "Elektriğe yapılan zamlar dar gelirli kesim düşünülmeden hem bütçeye gelir sağlamak, hem de dağıtım özelleştirmeleri kapsamında şirketlerin taleplerini karşılamak ve yeni dağıtım özelleştirmelerini cazip hale getirmek için yapıldı. Bu doğru bir enerji politikası değil" dedi.

Uğur yaptığı açıklamada, asgari ücretlinin enerji yoksulu konumuna düşürüldüğünü ifade ederek şöyle devam etti:

"Bir yılda elektriğe yüzde 32.6 zam yapıldı. Enerji fiyatlarını hükümetin ihtiyaçları ve dağıtım şirketlerinin taleplerine göre şekillendirmek doğru bir enerji politikası değil. Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da gelişen savaş politikası terörün arttığı bugünlerin sonucunda savaş bütçesi oluşturmaya başlanıldığı görülmektedir. Elektrik fiyatlarına yapılan zamla hükümet, hem vergi gelirlerini artırmayı, hem dağıtım şirketlerinin taleplerini karşılamayı hedeflerken, yeni dağıtım özelleştirmeleri için de karlı ortam yaratmaya çalışıyor. Tüm bu hedeflerin bedeli ise elektrik kullanıcısına pahalı elektrik olarak dayatılıyor."

Enerjide gerçekçi fiyat politikaları uygulanması gerektiğini kaydeden Uğur şunları şunları kaydetti: "Sadaka kültürü yerine elektrik alanında sosyal devlet ilkesinin gereği olan gerçekçi uygulamalara yönlenmelidir. Bu çerçevede kanayan bir yara haline gelen kayıp ve kaçak sorunu da toplumu kamplaştırarak değil, iktidarın yurttaşların refahı için var olduğu bilinci içerisinde çözülmelidir. Rekabetin mümkün olmadığı doğal bölgesel tekel olan dağıtım alanında yapılan özelleştirmelerin ucuzluk sağlayacağı iddiası çökmüştür."

GAZİANTEP, (DHA)

(6.10.2012)

////////////

Araban ve Yavuzeli kaymakamları göreve başladı

GAZİANTEP'in Araban İlçesi'ne atanan Hamza Türkmen ile Yavuzeli İlçesi'ne atanan Serhat Karabektaş görevlerine başladı.

Araban İlçesi'ne atanan Hamza Türkmen, ilçede eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenlerle toplantı yaparak, okulları gezdi. Kaymakam Türkmen, ayrıca yoksul ailelere hazine arazilerinde meyvecilik ve bademcilik yapmaları için çeşitli projeler hazırlayacaklarını söyledi. Türkmen, "Kaymakamlık olarak ilçemizde öncelikli olarak eğitim ve öğretime ağırlık vereceğiz. Ayrıca ilçemizde ve köylerimizde yaşayan fakir ailelere Tarım Müdürlüğü ile yapacağımız projelerle, devletimize ait hazine arazilerinden yararlanarak, fakir ailelerimiz için seracılık, meyvecilik ve bademcilik konusunda destek olarak, fakir ailelere iş sahası yaratacağız" dedi.

Tekirdağ'da kaymakam vekili olarak görev yaparken Yavuzeli Kaymakamlığına atanan Serhat Karabektaş da ilçeye gelerek görevine başladı.

Mehmet ARSLAN/ ARABAN (Gaziantep), (DHA)

(6.10.2012)

///////////

Eğitimde teknoloji dönemi

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, eğitim stratejilerinin teknolojinin gelişmesiyle birlikte hızla değiştiğini belirterek, "Kara tahtayla, yeşil tahtayla, tebeşirle başlayan bir süreçte, projektörlerin, tabletlerin, elektronik tahtaların kullanıldığı dönemi yaşıyoruz. Teknoloji, eğitim metodolojilerinde değişimi kaçınılmaz kılıyor" dedi.

GAÜN ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle '6. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu' Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sempozyuma Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. İlhan Varank, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli yaptığı konuşmada eğitim stratejilerinin teknolojinin gelişmesiyle birlikte hızla değiştiğini ifade etti. Prof. Dr. Dereli, şu değerlendirmeyi yaptı: "Biliyorsunuz ki eğitim aslında okulda başlamıyor. Anne karnında başlayan bir süreçten söz ediyoruz. En iyi yatırımın 'insana yapılan yatırım' olduğuna herkes mutabık. Eğitim de bu yatırım sürecinin en önemli aracı ve unsuru. Kara tahtayla, yeşil tahtayla, tebeşirle başlayan bir süreçte projektörlerin, tabletlerin, elektronik tahtaların kullanıldığı dönemi yaşıyoruz. Teknoloji, eğitim metodolojilerinde değişimi kaçınılmaz kılıyor."

GAZİANTEP, (DHA)

(6.10.2012)

///////////////

Doğan Akça eserleriyle anıldı

TÜRK resminin önemli naif ressamlarından olan Doğan Akça, ölümünün 5'nci yılında Mersin'de düzenlenen sergi ile anıldı.

2007 yılında vefat eden mersinli sanatçı Doğan Akça adına düzenlenen "Doğan Akça Anma Sergisi' Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Açılışa Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızıltan, Doğan Akça'nın eşi Ayfer Akça ile çok sayıda sanatsever katıldı. Törende konuşan Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, "Kültür sanat hayatı kentte yaşamanın sosyal ihtiyaçlarından biridir. Mersin, yerleşik sanatçıları ve opera-balesiyle bu açıdan birçok ile göre daha şanslı bir kenttir. Bunlar yeterli değil tabi ki daha iyi noktalara gelmemiz lazım" dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da her yeni serginin yeni bir heyecan olduğunu ancak bu serginin Mersinliler için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Aşut "Rahmetli Doğan Akça, bizler için bir sanatçı olmanın ötesinde, bir ağabey gibiydi. Bu sergiyle, kendisini sanki aramızda geziyor gibi hissediyoruz. Sanırım sanatın yarattığı ölümsüzlük bu olmalı" diye konuştu. Açılışta duygusal anlar yaşayan Ayfer Akça ise sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Doğan Akça'nın 5'nci ölüm yıldönümü anısına düzenlenen sergide 28 eser yer alıyor. Sergi 17 Ekim 2012 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(6.10.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement