Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'nın merkez Yüreğir ilçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 3 köprü inşaatında son aşamaya gelindi.

14.11.2012 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////////

yüreğir'e 3 yeni köprü

ADANA'nın merkez Yüreğir ilçesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 3 köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Köprüler, PTT Evleri Mahallesi'nde DSİ sulama kanalı ile Özgür Mahallesi ve Kiremithane Mahallesi'nde de Sarıçam Deresi üzerinde inşa ediliyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, PTT Evleri Mahallesi'nde DSİ'ye ait sulama kanalı üzerine yapılan köprünün 30 metre genişliğinde 17 metre uzunluğunda olacağını söyledi. Aldırmaz "Bu köprü trafik akışını rahatlatacak. Vatandaşlarımız sulama kanalından karşıya geçmek için uzun bir yolu katetmek zorunda kalmayacak. Ayrıca itfaiyemiz olası bir yangına daha çabuk müdahale edebilecek" dedi. Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Ayrıca Sarıçam Deresi üzerine yapılacak iki köprüden biri Özgür Mahallesi'nde olacak. 44 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki bu köprü D-400 Karayolu ile Kozan Yolu arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Çamlıbel Mahallesi ile Kiremithane Mahallesi'ni birbirine bağlayacak diğer köprü ise 46 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde. Bu iki köprüyü 20 güne kadar tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz. Bu köprülerin tamamlanmasıyla daha önce 18 olan köprü sayısı 21'e çıkacak."

ADANA,(DHA)

////////////////

Jandarmadan sahte deterjan operasyonu

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasaya sürülmek için hazırlanmış 4 bin litre sahte sıvı deterjan ele geçirdi. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Ova ve Uçak mahallelerinde sahte deterjan imalatı yapıldığı ihbarını alan jandarma, iki adrese polis ekipleriyle birlikte baskın yaptı. İmalathanelerde yapılan aramalarda 4 bin litre sahte sıvı deterjan, 182 kilo toz deterjan, 100 kilo sodyum klorür, 6 bin 500 adet ambalaj kartonu, 5 bin 240 adet bilinen markalara ait ambalaj ele geçti. 'Marka ve Patentlerin Korunması Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla işlem yapılan işyerleri mühürlendi. Jandarma ekipleri firar eden işyeri sahipleri A.Ç. ve M.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(14.11.2012/FOTOĞRAF)

///////////////

Narenciyede festival heyecanı erken başladı

MERSİN'de 17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Narenciye Festivali'nin heyecanı yaşanıyor. Narenciye Tanıtım Grubu, ilçe belediyeleri ve tertip komitesi üyeleri bazı etkinlikler düzenleyerek

vatandaşların festivale ilgisini artırmaya çalışıyor.

Festival öncesinde Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir ve Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilecek tanıtım etkinliklerinde Narenciye Tanıtım Grubu'na ait 'Narenciye Çeşmesi' standından halka portakal suyu ikram edilecek. Festival ile eş zamanlı olarak Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü ve AKİB organizatörlüğünde narenciye alım heyeti programı düzenlenecek. Alım heyeti programında 16 Kasım'da İran, Beyaz Rusya, Finlandiya ve Polonya'dan toplam 11 ithalatçı firma temsilcisi ile görüşmeler yapılacak. Adnan Menderes Bulvarı Mezitli sahil kesiminde bulunan festival alanında yer alacak Narenciye Tanıtım Grubu standında, ziyaretçilere NTG'nin kuruluşu, misyonu, faaliyetleri hakkında bilgi verilerek, portakal suyu ikram edilecek. Ayrıca, bu yıl 22 ülkeden gösteri gruplarının katılacağı festivalin tanıtım etkinlikleri kapsamında Yenişehir Belediyesi'nce, bazı okullara narenciye dağıtımı yapıldı. Dağıtım sırasında öğrencilere narenciyenin faydalarını ve beslenmedeki önemini anlatıldı.

SABAHAT AKKİRAZ KONSERİ

Festivali etkinlikleri kapsamında ayrıca Yenişehir Belediyesi'nce 15 Kasım günü saat 18: 00'de Sabahat Akkiraz konseri düzenlenecek.

Bu arada, Akdeniz Belediyesi de Turunçgil ürünleriyle süslenmiş hayvan figürlerinin sergilendiği ve portakal suyu ikram edilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe özellikle çocukların yoğun ilgisi dikkat çekti. Onlarca çocuk renkli kostümler giyen gençlerle dans ederek eğlendi. Birçok yurttaş ise portakallarla süslenmiş görsellerin fotoğraflarını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Mersin Narenciye Festivali'nin açılış programı, 17 Kasım'da Mezitli ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park'da saat 11: 00'de yapılacak. Yine festival etkinlikleri çerçevesinde, merkez ilçe belediyelerinin belirlediği 5 okulda öğrenim gören binlerce öğrenciye, yaklaşık 5 ton mandalina dağıtılacak.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(14.11.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Vali Ata'dan hava kirililği uyarısı

GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, hava kirliliğiyle mücadelede vatandaşlara ciddi görevler düştüğünü söyledi. Vali Ata, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in sanayileşme alanında en hızlı gelişen iller arasında ön sıralarda yer aldığını belirtti.

Kentteki nüfus artışı, sanayileşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hava kalitesinde de doğal olarak değişim yaşandığını ifade eden Ata, hava kirliliğini oluşturan etkenlere ilişkin bilgi verdi.

Gaziantep'te hava kirliliğiyle mücadele kapsamında, satışa sunulacak kömürlerin özellikleriyle pazarlama ve tüketim aşamalarının düzenlenmesi amacıyla, Mahalli Çevre Kurulu'nda 29 Ağustos 2012'de Gaziantep Mahalli Çevre Kurulu'nun toplandığını ve belirli kararlar aldığını aktaran Ata, şunları söyledi: "Kurulda, 'Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği' ve 'Hava Kirliliği Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesi' doğrultusunda ilimizde satılabilecek kömürlerin standartları, kömürün ilimize girişi, dağıtımı, satışı ve nakliyesine dair uyulacak kurallar belirlenmiştir. Bu kurallarla, ilimize giren yasal ve standartlara uygun kömürlerin takip zincirine alınması ve dolayısıyla kaçak ve standartlara uygun olmayan kömürlerin piyasa girişi, alınması, satılması ve kullanılmasına engel olunması hedeflenmektedir."

KAÇAK KÖMÜRE CEZA

Vali Ata, standartlara uygun olmayan kömürlerle ilgili olarak çeşitli kurumların işbirliğiyle denetimler gerçekleştirildiğini kaydederek şöyle devam etti: "Hava kirliliği ile mücadelede vatandaşlarımıza ciddi görevler düşmektedir Yapılan çalışmalar kapsamında kentte 20 ithalatçı firmaya 281 adet kömür satış izin belgesi verilmiştir. Vatandaşlar kömür alırken satıcılardan bu belgeleri istemelidir. Çevre ve Şehircililik İl Müdürlüğü ve yetki devri yapılmış Büyükşehir Belediyesi ile kente giren toplam 100 bin ton kömür denetlenmiştir. 44 adet kömür numunesi analizi yaptırılmış ve 96 ton kaçak kömürün yakalanarak satışı önlenmiştir. Ayrıca kaçak ve uygunsuz kömür satışı gerçekleştirenlere İl Müdürlüğümüz ve bu konuda yetki devri yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 69 bin 940 TL idari para cezası uygulanmıştır."

GAZİANTEP, (DHA)

(14.11.2012)

//////////

Atatürk portresinin sahibini arıyor

ADANA'da merhum Özdemir Sabancı tarafından temelleri atılan ve Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren SASA Polyester Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürü Toker Özcan, makam odasında asılı duran Atatürk portresini yapan sanatçıyı arıyor.

GURURLA SERGİLİYOR

Sabancı Ailesi'nin sanata ve sanatçıya önem verdiğini anımsatan SASA Genel Müdürü Toker Özcan, SASA'nın da dört bir yanında sanat eserleri bulunduğunu vurguladı. Fabrikanın içerisinde bulunan Özdemir Sabancı'nın heykelini gösteren Toker Özcan, yönetim binalarındaki koridorlarda asılı tabloları da gururla sergilediklerini kaydetti.

ARŞİVDEN ÇIKTI

Ahşap üzerine boya ile yapılan ve sanki kara kalem çalışması gibi duran Atatürk posterini de, SASA'nın özenle değerlendirilen ve korunan arşivinden çıkarttıklarını vurgulayan Toker Özcan, "SASA'ya büyük ihtimalle hediye edilen bir eser bu. Atatürk'ün gülen portresini bulmak oldukça zor. Genelde bilinen portreleri var. Bu portre bence çok ama çok özel. Odamın en güzel yerine hemen astık. Bunu yapan sanatçı, eserin altına imzasını koymamış. Araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Bulursam kutlayacağım kendisini" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(14.11.2012, FOTOĞRAF)

////////

Kızlar istedi, hayırsever yaptı

MERSİN'de hayırsever işadamı Salim Yılmaz, daha önce yaptırdığı, adını taşıyan liseye, öğrencilerin isteği doğrultusunda bir de yemekhane inşa ettirdi. Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Salim Yılmaz Anadolu Lisesi'nin yemekhane açılışına, 93 yaşındaki hayırsever Salim Yılmaz'ın yanı sıra Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da katıldı. Törende lisenin tarihini anlatan Okul Müdürü Ali Çiftçi, 1987 yılında ortaokul olarak 8 derslikli iki katlı ilk binayı yaptıran Salim Yılmaz'ın, öğrencilerin isteği doğrultusunda ikinci binayı da yaptığını söyledi. 1991'de lise olarak yoluna devam eden okulun 2010-2011 yılında da Anadolu Lisesi statüsüne kavuştuğunu belirten Çiftçi, eğitim gönüllüsü Yılmaz'ın 1996'da sosyal faaliyetler için konferans salonu yaptırdığını kaydetti. Çiftçi "Sonunda gördüğünüz 350 metrekarelik, aynı anda 200 kişinin yemek yiyebileceği bu kantin ve yemekhanemizi okulumuza kazandırdılar. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz adına Salim Yılmaz amcaya ve ailesine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Hayırsever işadamı Salim Yılmaz da bir ziyaret için geldiği okulda iki kız öğrencinin yanına gelerek yemekhane talebinde bulunduğunu, onları kıramayarak bu yemekhaneyi yaptırdığını dile getirdi. Yılmaz "Bu çocukların eğitim aldıklarını görmek beni çok mutlu ediyor. Büşra ve Selin kızlarımın istekleri nedeniyle yaptırdığım bu yemekhane benim bir sevap kazanmama daha neden oldu. Artık amacıma ulaştım" diye konuştu.

Konuşmaların Kaymakam Arslan tarafından Salim Yılmaz'a bir teşekkür plaketi verildi. Protokol üyeleri daha sonra Salim Yılmaz ile birlikte yemekhanenin açılışını gerçekleştirdi.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(14.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Korsan 11 yıl sonra döndü

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 11 yıl önce sanatseverlerle buluşturduğu, İngiliz şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden baleye uyarlanan 'Korsan' adlı eseri yeni sezonda, yeniden sahneleyecek. Eserde yaklaşık 40 balet ve balerinin rol alacak.

Şef Wladimir Lungu'nun yönettiği, müziği Adolphe Adam, Pugni, L. Delıbes, R. Drıgo'ya ait 'Korsan' balesi, Mersin Kültür Merkezi'nde 15 Kasım 2012 günü saat 20.00'de izleyici ile buluşacak. İlk kez sahneye konulduğu 1856 yılından bu yana pek çok farklı kareograf tarafından sahnelenen 'Korsan'ı Nugzar Magalashvili düzenleyip sahneye koyuyor. Eserin koreografisini Marius Petipa, dekor-kostümü İsmail Dede ve ışık tasarımı ise Tarı Deniz gerçekleştiriyor.

Eserin başlıca rollerini Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Özge Uzun Özmen, Iraklı Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer ile birlikte yaklaşık 40 balet ve balerin paylaşıyor. Klasik balenin en güzel örneklerinden kabul edilen eserde, Medora ve ona tutkuyla aşık korsan Conrad'ın hikayesi anlattılıyor.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(14.11.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Tataristan'da Tarsus günleri

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi ile Tataristan'ın Aznakay kentinin kardeşliğinin 15'inci yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Aznakay ile kardeş şehir olan Tarsus'tan bir heyet, Tataristan'a gitti. Tarsus heyeti ilk olarak Aznakay Belediye Başkanı Marsel Şeydullah'ı ziyaret etti. Daha sonra Tataristan Milli Eğitim Bakanı Engel Fattahov'un hazır bulunduğu bir toplantı düzenlendi. Toplantıda söz alan Aznakay Belediye Başkanı Marsel Şeydullah, iki kent arasındaki kardeşlik ilişkisinin temelinin 15 yıl önce temeli atıldığını hatırlattı. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kardeşliği gelecek nesillere aktarmak Türki Birliği'ni oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "15 yıl önce başlayan kardeşliğin ilelebet devam etmesini diliyorum. Biz hiçbir zaman orta Asya'daki kardeşlerimizi, Rusya yönetimindeki kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık" dedi. Tataristan Milli Eğitim Bakanı Engel Fattahov ise "Senelerce süren çok güzel kardeşlik var ortada. Bu bizi gururlandırıyor. 2013 yılında Türkiye'de 'Tataristan Günleri', 2014 yılında ise Tataristan'da 'Aznakay Günleri' olacak. Çok güzel devam eden kardeşliğin ekonomi boyutta ilerlemesi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Program kapsamında Medeniyet Sarayı'nda düzenlenen 'Tarsus Günleri'nde kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtıldı, Tarsus fotoğrafları sergilendi. Etkinlikler kapsamında düzenlenen gecede Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gecenin sonunda ise Adana Olgunlaşma Enstitüsü 'Toroslar Esintisi' adlı defilesi ilgiyle izlendi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(14.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////

'Azer'den "Ya Bi Dakka!"

ADANA'da çekilen Hanımın Çiftliği dizisindeki 'Zaloğlu' karakteriyle gönüllerde taht kuran ve bu sezon yine Adana'da çekilen Dila Hanım dizisinde sergilediği 'Azer' rolüyle izleyicilerin beğenisini toplayan Adanalı oyuncu Necip Memili tek kişilik gösterilerine devam ediyor. Memili, İnisiyatif Sanat Kafe'de ücretsiz olarak gerçekleştirdiği "Ya Bi Dakka!" adlı gösterisinde yaşamından anlattığı kesitlerle izleyicilere keyifli anlar yaşatıyor. Gösterisinde gündemdeki olayları kendine has üslubuyla, mizahi bir dille yorumlayan sanatçı, 17 Kasım Cumartesi günü saat 21.00'de İnisiyatif Sanat Kafe'de ücretsiz olarak gerçekleştireceği gösterisine de tüm Adanalı sanatseverleri davet etti.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement