Eskişehir yerel haberleri... İsmet İnönü'nün Kızı Özden Toker, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda Basın Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Eskişehir yerel haberleri... İsmet İnönü'nün Kızı Özden Toker, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda Basın Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Etti

Eskişehir gelişmesine göre Mudanya Mütarekesi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Bursa’ya gelen ve bugün de CHP Bursa İl Başkanlığını ziyaret ederek Basın Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, “Bugün burada, sayın Başkanla beraber, bizi gezdirdiği salonda Türkiye Cumhuriyeti’ni gördüm, babamı gördüm, Erdal ağabeyim Prof. Erdal İnönü'yü gördüm, çocukluğumda yaşadığım şeyleri hatırladım” dedi.

12.10.2022 19:32  Güncelleme: 19:40

ZEHRA DEĞİRMENCİ/SİBEL KAHRAMAN

Mudanya Mütarekesi'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Bursa'ya gelen ve bugün de CHP Bursa İl Başkanlığını ziyaret ederek Basın Tarihi Müzesi'ni ziyaret eden İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, "Bugün burada, sayın Başkanla beraber, bizi gezdirdiği salonda Türkiye Cumhuriyeti'ni gördüm, babamı gördüm, Erdal ağabeyim Prof. Erdal İnönü'yü gördüm, çocukluğumda yaşadığım şeyleri hatırladım" dedi.

Mudanya Mütarakesi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle Bursa'ya gelen İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ve torunu Gülsün Bilgehan, CHP Bursa İl Başkanlığı binasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında, İl Başkanlığı binasından bulunan Basın Tarihi Müzesi'ni de dolaşarak duygularını paylaştı.

"VERİLEN EMEKLERİ GENÇLERE AKTARDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Ziyaret hakkında konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Özden Toker ve Gülsün Bilgehan'ın ziyareti nedeniyle tarifsiz bir mutluluk içinde olduklarını söyledi. Karaca sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü'nde 100 yıllık Bursa siyasi tarihini derlediğimiz müzemizde o günleri yaşayan, bizlere aktaran, Cumhuriyetimizin en önemli mihenk taşlarından biri olan Lozan kahramanımızın adını taşımaktan onur duyduğum İsmet Paşamızın kızı Özden Toker ve torunu Gülsün Bilgehan hanımefendileri İl Başkanlığımızda konuk etmenin tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Müzemizi birlikte geziyoruz ve verilen emekleri gençlere aktarma konusunda yaptığımız çalışmaların gerçekten çok mutlu olduğumuz bir noktasındayız. Bunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük ve ben kendilerini burada ağırlamaktan son derece mutluyum."

"BURADA, ATATÜRK'ÜN ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖRDÜK"

İsmet İnönü'nün Bursa ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları görünce duygu dolu anlar yaşayan Özden Toker, "Bugün burada, sayın Başkanla beraber, bizi gezdirdiği salonda Türkiye Cumhuriyeti'ni gördüm, babamı gördüm, Erdal ağabeyim Prof. Erdal İnönü'yü gördüm, çocukluğumda yaşadığım şeyleri hatırladım. Atatürk'ün çağdaş, laik, Türkiye Cumhuriyeti'ne verdiği önemi gördük, aynı heyecanı yaşadık. Burayı gezerken ilk günden bugüne aynı şeyleri görmüş, yaşamış olduk, size çok teşekkür ederim sayın Başkan" dedi.

"UMARIM TÜRKİYE'NİN DE YÜZÜ GÜLECEK"

Ziyaret sırasında Özden Toker'e eşlik eden 22-23-24-25-26. Dönem CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan, Mütareke'nin 100. yılı nedeniyle güzel bir gün geçirdiklerini ve kahramanları hep birlikte andıklarını söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün de değerli başkanımızın davetlisi olarak, adı da İsmet zaten dedemden geliyor, İsmet Karaca'nın davetlisi olarak arkadaşlarıyla birlikte CHP Bursa il binasını ve binanın içindeki bu çok güzel düzenlenmiş parti tarihi müzesini ve aslında Türkiye demokrasi tarihi müzesini birlikte gezdik. Hakikaten çok özel bir yer olmuş, çok duygulandık. Karşımda basın küpürleri var ve 'İnönü'nün yüzü Bursa'da güldü' diyor. Benim adımı da dedem koymuş, yüzüm hep Gülsün diyerek, benimle birlikte bütün küçük çocukların yüzü gülsün diye. Umarım Türkiye'nin de yüzü gülecek."

Eskişehir yerel haberleri... İsmet İnönü\'nün Kızı Özden Toker, CHP Bursa İl Başkanlığı\'nda Basın Tarihi Müzesi\'ni Ziyaret Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehir yerel haberleri... İsmet İnönü'nün Kızı Özden Toker, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda Basın Tarihi Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement