Filistin'den Güzelbey'e 'Suriye' Teşekkürü - Son Dakika
Yerel

Filistin'den Güzelbey'e 'Suriye' Teşekkürü

Filistin\'den Güzelbey\'e \'Suriye\' Teşekkürü

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

12.03.2013 14:18

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in onuruna büyükelçilik konutunda yemek verdi.

Son yıllarda yabancı bakanların, büyükelçilerin ilk ziyaret ettiği illerin başında gelen ve ilgi odağı haline gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu sefer Filistin Büyükelçiliği tarafından Ankara'da ağırlandı.

Yemekte büyükelçiler adına ev sahibi sıfatıyla konuşma yapan Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Güzelbey'in hizmetlerini ve Gaziantep'de ki ev sahipliğini övdü. Maarouf, Başkan Güzelbey'in misafirperverliğinin yanı sıra Suriye'de yaşanan iç çatışmalardan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeli ve Filistinli mültecilere yönelik yaptığı duyarlı çalışmaları överek kendisine mülteciler ve halkı adına teşekkür etti.

Yemeğe ve gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türk Hükümetinin yaşanan bu acı olaylarda göstermiş olduğu cömertlik ve duyarlılıktan bahsederek, çatışmalardan kadın ve çocukların en çok etkilenen kesim olduğunu söyledi.

"İşin insanlık boyutu bizim için çok önemli. Özellikle çocukların acılarını bir nebze olsun hafifletmek istedik. Biz de yerel yönetimler olarak bu yaraları sarmak için bir takım girişimlerde bulunduk" diyen Güzelbey, tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Suriyeliler için açtıkları ve bin öğrenci ile ebeveynlerinin devam ettiği okuldan bahsetti.

Güzelbey, Suriyeli çocuklara verdikleri eğitimin yanı sıra mültecilerin sağlık, gıda, giyim gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalar yaptıklarını, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dublin'de Fakirlik Karşıtı Şehirler Toplantısında yaptığı konuşmasına değinerek projelerini anlattı.

Özellikle Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin ise

okulun tüm giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması karşısında duyduğu şaşkınlığını ifade etti. Güzelbey onuruna verilen yemekte Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e günün anısına el yapımı bir vazo hediye etti.

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf'un konutunda verilen yemeğe, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Etopya, Kazakistan, Özbekistan, Hindistan, Malezya, Bangladeş, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Sudan, Arap League, Tunus, Fas, Ürdün, Suudi Arabistan'ın Ankara büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ömer Onhon ve eşi, eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, Vehbi Dinçerler, Dışişleri Bakanlığından Genel Müdürler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve büyükelçilerin eşleri de katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filistin'den Güzelbey'e 'Suriye' Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement