İkinci Baharı Yaşayan Fransız Çiftin Bisikletle Dünya Turu - Son Dakika
Yerel

İkinci Baharı Yaşayan Fransız Çiftin Bisikletle Dünya Turu

İkinci evliliklerini yapan Fransız Irene ve Joel Connault çifti, emekli olduktan sonra bisikletle dünya turuna çıktı Yaklaşık 6 aydır Türkiye'de bulunan çift, 2017'de turu tamamlamanın ardından Kanada veya Güney Amerika'ya yerleşmeyi planlıyor.

16.10.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERPİL GÖRÜR - İkinci evliliklerini yapan Fransız Irene ve Joel Connault çifti, emekli olduktan sonra bisiklet ile çıktıkları dünya turu kapsamında 6 aydır Türkiye'yi geziyor.

Fransa'nın Rennes şehrinde sağır ve dilsizlere hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yaparken emekli olan Irene (57) ile bilgisayar mühendisi Joel Connault (59) çifti, 7 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Evliliklerinin ardından farklı kültürleri tanıma ve yeni ülkeler görmeye karar veren çift, Nisan 2014'te yatay bisiklet ile dünya turuna çıktı.

Sırasıyla İtalya, Avusturya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Macaristan ve Bulgaristan'ı geçen çift, Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Yaklaşık 6 aydır Türkiye'de olan ve uğradıkları yerlerde bir süre konaklayan Connault çifti, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Yaylası'na hayran kaldı.

Irene Connault, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra yeni insanlar ve kültürler tanımak için dünya turuna çıkmak istediklerini söyledi.

Gittikleri ülkelerde tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı bulduklarını anlatan Connault, şöyle devam etti:

"İkimiz de ikinci evliliğimizi yaptık. Yedi yıldır evliyiz, ikinci baharımızı yaşıyoruz. Yeniden aşkı yakaladık. Adeta birbirimizi tamamlıyoruz. Benim 6, eşimin 2 çocuğu var. Anneanne, babaanne, dede olduk. Dünya turuna çıkıp, doğa ile içiçe, özgürce yaşayıp, belki doktor yüzü bile görmeden doğal bir şekilde hayatımızı devam ettirmek istiyoruz."

Turun Avrupa etabının, uğradıkları birçok ülkeyi daha önce de ziyaret ettikleri için kısa sürdüğünü, Türkiye'de ise yaklaşık 6 aydır bulunduklarını dile getiren Connault, şunları kaydetti:

"İlk olarak Ayvalık'da kaldık. Sonra Çanakkale, Bandırma, İstanbul, Bursa, Antalya, Nevşehir, Kapadokya ve Mersin'i gezdik. Tarsus'un ardından Pozantı'ya geçtik. Bir arkadaşımız Belemedik Yaylası'nı mutlaka görmemizi tavsiye etti. Şimdi buradayız. Belemedik Yaylası'nda asırlık ulu çınar ağaçlarının altında, Çakıt Deresi kenarında birkaç gün kamp yapacağız."

"Türk insanının sıcaklığı bizi çok etkiledi"

Joel Connault da Türkiye'nin ardından Asya ülkelerine geçeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye güzel, huzurlu bir ülke. Burada olmaktan çok memnunuz. Türk insanının sıcaklığı bizi çok etkiledi. Türkiye'den sonra Tayland, Vietnam, Japonya ve Çin'e, daha sonra da Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gideceğiz. Turu 2017'de bitirmeyi planlıyoruz. Nelerle karşılaşacağımızı biz de bilmiyoruz. Turu tamamladıktan sonra Güney Amerika ya da Kanada'da yaşamımızı sürdürmek istiyoruz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkinci Baharı Yaşayan Fransız Çiftin Bisikletle Dünya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement