İyi Parti'nin İzmir Teşkilatında Temayül Yoklaması Heyecanı - Son Dakika
Yerel

İyi Parti'nin İzmir Teşkilatında Temayül Yoklaması Heyecanı

15 ilde temayül yoklaması kararı alan İYİ Parti’nin İzmir il teşkilatı üyeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “20 sene sonra Türkiye’ye tekrar demokrasiyi getirme iddiasında olan İYİ Parti’miz, ilk önce parti içi demokrasiyi içselleştirerek, özümseyerek, sahiplenerek bugün bir temayül yoklaması yapıyor. Hedefimiz, İzmir’den olabildiğince çok milletvekilimizi İYİ Parti bünyesinden Meclis’e göndermektir” dedi.

02.04.2023 12:43  Güncelleme: 12:51

KERİM UĞUR

15 ilde temayül yoklaması kararı alan İYİ Parti'nin İzmir il teşkilatı üyeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "20 sene sonra Türkiye'ye tekrar demokrasiyi getirme iddiasında olan İYİ Parti'miz, ilk önce parti içi demokrasiyi içselleştirerek, özümseyerek, sahiplenerek bugün bir temayül yoklaması yapıyor. Hedefimiz, İzmir'den olabildiğince çok milletvekilimizi İYİ Parti bünyesinden Meclis'e göndermektir" dedi.

Yaklaşık 28 bin üyeye sahip olan İYİ Parti İzmir Başkanlığı, temayül yoklaması için bugün 4 ilçede sandık kurdu. Birinci bölge için Konak'ta yer alan Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda, ikinci bölge için ise üç ilçede sandık kuruldu. Saat 10: 00'da başlayan oy verme işlemi 17: 00'de sona erecek.

"DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEYEREK, İÇSELLEŞTİREREK BUGÜN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPIYORUZ"

Oy kullanmak için Celal Atik Spor Salonu'na gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bezircilioğlu, şunları söyledi:

"20 sene sonra Türkiye'ye tekrar demokrasiyi getirme iddiasında olan İYİ Parti'miz, ilk önce parti içi demokrasiyi içselleştirerek, özümseyerek, sahiplenerek bugün bir temayül yoklaması yapıyor. Tabanın eğilimlerini, üyelerimizin eğilimlerini belirleme sürecine girmiştir. Bugün birinci ve ikinci bölgede, toplam dört merkezde temayül yoklaması yapacağız. Birinci bölgede içerisinde bulunduğumuz Celal Atik Spor Salonu'nda, ikinci bölgenin coğrafi yapısından dolayı Bayraklı merkez ilçe olmak üzere kuzeyde Bergama'da ve Güney'de de Ödemiş'te sandıklar kuruldu. Bütün gün sandıkları dolaşacağım. Umarız ki akşam da en sağlıklı ve güzel sonuçları elde edeceğiz. 64 aday adayımız var.

"HEDEFİMİZ, TBMM'YE İZMİR'DEN OLABİLDİĞİNCE ÇOK MİLLETVEKİLİ GÖNDERMEK"

Tabanımız, üyelerimiz, en doğru seçimleri yapacaktır ve bizi 14 Mayıs'taki 'yüzyılın seçimi' diye tabir ettiğimiz seçimlerde İzmir'de İYİ Parti'yi temsil edecek olan kadroları belirlemede önemli bir eğilim ortaya koyacaktır. Bu eğilimin neticesinde de tabii ki takdir genel merkezimizindir. Biz, İYİ Parti olarak Meclis çatısı altındaki temsilcilerimizin olabildiğince sayısını çok tutarak hem İzmir'imizin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirmek hem de ülkemizin sorunlarına da İzmir'den ciddi bir bakış açısı ve katkı koymak üzere TBMM milletvekilleri genel seçimlerine İzmir teşkilatları olarak çok ciddi ve sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz, İzmir'den olabildiğince çok milletvekilimizi İYİ Parti bünyesinden Meclis'e göndermektir. Gönderdiğimiz milletvekillerimizin de önümüzdeki 5 yıl boyunca çalışmalarını birebir takip edeceğiz. Bu bir demokrasi ve ülkeye katkı koyma süreci. İYİ Parti, tüm ilçe başkanlarını en demokratik yolla seçen parti. O nedenle demokrasiyi en fazla içselleştiren ve yaşatan parti olmakla gurur duyuyoruz. Bugün yapacağımız temayül yoklamasıyla da bunu taçlandırdığımızı düşünüyorum. Diğer tüm partilere ve Türk demokrasisine örnek olmasını diliyorum. Bir demokrasi şölenindeyiz. Umuyorum iyi geçer. Ne olursa olsun, çıkan sonuçları genel merkezimize sunacağız. 9 Nisan'da da kesin milletvekili aday listesini bekleyeceğiz. Sonra da sahada var olacağız. Bugün temayülden çıksın çıkmasın, kesin aday listesinde çıksın çıkmasın tüm aday adayı arkadaşlarımızın, çok önem verdiğimiz yüzyılın seçimlerinde ilk günkü coşkuyla seçime hazırlanmalarına devam etmelerini ve sahada olmalarını temenni ediyorum. 14 Mayıs'ta da yepyeni bir Türkiye'ye uyanmayı temenni ediyorum. Bunu için de demokrasinin önce partimizin içinde, sonra da tüm ülkede tecellisi için çalışıyoruz."

TEMAYÜL YOKLAMASINA MÜSAVAT DERVİŞOĞLU DA KATILDI

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve İzmir'den aday adayı olan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanımız Ümit Özlale, temayül yoklamasında yer almayacak. İzmir birinci bölgeden aday adayı olan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise kendi isteği ile teşkilatının karşısına çıkarak yeniden aday olabilmek için oy istedi.

İKİ İSİM GÖREVLENDİRİLDİ

İYİ Parti Genel Merkezi, temayül yoklaması kapsamında İzmir birinci bölge için İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, ikinci bölge için İYİ Parti Basın, Yayın ve Medya Başkanı Lütfü Türkkan'ı görevlendirdi.

İyi Parti\'nin İzmir Teşkilatında Temayül Yoklaması Heyecanı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İyi Parti'nin İzmir Teşkilatında Temayül Yoklaması Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement