Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan serbest (2)MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet T., delil durumu değişikliği dikkate alınarak bugün serbest bırakıldı.

12.12.2016 16:06

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan serbest (2)

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet T., delil durumu değişikliği dikkate alınarak bugün serbest bırakıldı.

Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme atıp vurmayı sürdürdü. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.

Turgutlu'da hamile Ebru Tireli'ye yapılan saldırı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatıyla saldırganın yakalanması için 'özel ekip' görevlendirildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgileri tüm detaylarıyla değerlendiren polis saldırganın eşkalini ve kullandığı aracın plakasını belirledi. Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalışan Mehmet T., olayın faili olduğu iddiasıyla yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı.

Mehmet T.'nin avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etti. Tak, "Müvekkilimin tutukluluğundan sonra olayda kullandığı ileri sürülen aracın saldırı anında evinin önünde durduğuna ait güvenlik kamerası görüntüleri bulduk. Bunun üzerine delil durumu değişikliği olduğu için savcılığa itirazda bulunduk. Emniyet kaynaklarının da yaptığı incelemede bu görüntüler doğrultusunda delil dumu değşiikliğniden dolayı mücvekkilim serbest kaldı. Gerçek saldırganın yakalanması için de emniyet titiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

"EŞİM DÜŞÜK TEHLİKESİ GEÇİRİYOR"

Saldırıya uğrayan hamile Ebru Tireli'nin eşi Akın Tireli, şunları söyledi: "Tutuklanan kişinin serbest kaldığını biz de duyduk. Ancak zaten onu teşhis eden görgü tanıklarına o kişiyi nasıl teşhis ettiklerini sormak lazım. Biz şu anda ne televizyon izliyoruz ne de bu konuyla ilgili konuşuyoruz. Çünkü bebeğimiz düşük tehlikesi geçiriyor. Aile olarak tek düşüncemiz eşim ve bebeğimin sağlığı" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

ARŞİV

Mehmet T'nin görüntüleri

-olayla ilgili görüntüler

NOT : MANİSA'DAN EK GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera. Doğan ÇİZMECİ- Taylan YILDIRIM/ TURGUTLU (Manisa), -

======================================

Yurtta camla vücutlarına zarar veren 4 kız, kaldırıldıkları hastaneden kaçtı

BURSA'da koruma altında bulundukları yurtta, kırdıkları floresan lambasının camı ile kendilerine zarar veren 4 genç kızın getirildikleri hastaneden kaçtığı anlaşıldı. Polis, ailelerine de haber verdiği 4 genç kızı arıyor.

Bursa'da, yaşları 14- 17 arasında değişen kız çocuklarının koruma altında tutulduğu yurtta geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, 4 genç kız yılbaşı tatilini dışarda geçirmek için yurt görevlilerinden izin istedi. Olumsuz yanıt alan genç kızlar iddiaya göre daha sonra kırdıkları floresan lambasının parçaları ile kollarını keserek kendilerine zarar verdi. Görevliler tarafından Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kızların buradan kaçtıkları ortaya çıktı.

Yetkililer, kaçan genç kızların bulunması için polise haber verdi, ayrıca telefon ile aradıkları ailelerini bilgilendirdi.

Görüntü dökümü

Yurt önünden görüntü

Detaylar

/////////////

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

kız yurdu

ambulanslar

öğrenciler

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/ BURSA, -

======================================

Şehit ikizine son bakış

İSTANBUL Beşiktaş'ta önceki gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz, Bursa'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit polisin ikiz kardeşi Hasan Akyüz'ün tabuta son bakışı yürekleri dağladı.

İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olan çevik kuvvette görevli 1,5 yıllık polis memuru Hüseyin Akyüz için Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Mihraplı Camii'nde öğle vakti tören düzenlendi. Törene 12 yıl önce Erzurum'dan gelerek Bursa'ya yerleşen baba Nizam Akyüz ve anne Bahire Akyüz, şehidin ikiz kardeşi Hasan Akyüz ve iki ağabeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile 8 bine yakın vatandaş katıldı.

Şehit polisin anne ve babası törende güçlükle ayakta dururken, Karabük Üniversitesi İşletme bölümü öğrencisi ikiz kardeşi Hasan Akyüz gözyaşlarına boğuldu. Hasan Akyüz'ün kardeşinin tabutuna son bakışı ve gözyaşları törene katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazının ardından cenaze omuzlarda taşınırken, törene katılanlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmezö sloganları ile yürüdü. Yürüyüş sırasında Beşiktaş formasının üzerine Bursaspor atkısı saran genç, dikkat çekti.

Mihraplı Camii'ndeki törenin ardından şehit polis memuru Hüseyin Akyüz'ün cenazesi Hamitler Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

============================================

Şehit polisin babası: Yavrum böyle mi gelecektin (2)

15 TEMMUZ CUMHURİYET MEYDANI'NDA TÖREN

İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru Durmuş Öcal için memleketi Isparta'da tören düzenlendi. Valilik önündeki 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta ve komşu illerin milletvekilleriyle 10 binin üzerinde Ispartalı katıldı.

'DİK DURACAĞIZ EĞİLMEYECEĞİZ'

Cenaze töreni öncesi şehidin annesi Keziban Öcal, babası Şerafettin Öcal, Bitlis'te uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ersin Öcal ile İstanbul'da hemşire olarak görev yapan kardeşi Emine Öcal metanetini bozmadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tören alanına gelir gelmez şehit yakınlarının yanına gitti. Bakan Çavuşoğlu, baba Öcal'a başsağlığı diledi. Baba Öcal, "Sayın bakanım, söz verdim ağlamayacağım. Hiç birimiz ağlamayacak. Onları güldürmeyeceğiz. Dik duracağız eğilmeyeceğiz" dedi.

Meydanın bitişiğindeki Ulu Cami'de öğle vakti kılınan namazın ardından cenaze törenine geçildi. Şehit Durmuş Öcal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu önünde toplanan kalabalığa şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol kısa bir konuşma yaparak, ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

'HAİNLERDEN HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Şehit ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, hem hain terör örgütüne hem de onun destekçilerine seslendi. Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Elbette bugün Türkiye'nin her yerinden şehitlerimizi uğurlarken, şunu da Türkiye'nin her köşesinde söylüyoruz. İstanbul'da bu hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin öcünü, intikamını almaya devam edeceğiz. Hainlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz, o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, ötesinde onları bulup inlerine girip onları imha etmeye devam edecektir. Bizim askerlerimiz polisimiz şehittir şehit kalacak. Sivillerimiz de keza öyle. Ama onlar haindir ve imha edildikten sonra da leş olacaklardır. Dün İçişleri Bakanımız da söyledi arkalarından dua eden hiç kimse bulmayacaklardır. Sadece o hainler değil onlara destek verenler de hesap verecek. Yok siyasi partiymiş yok meclisteymiş kim olursa olsun şehitlerimizin hesabını onlardan da soracağız. Sormaya devam edeceğiz."

'BUNDAN SONRA SİZİ HER YERDE İFŞA EDECEĞİZ'

Sadece Türkiye içinde değil, yurtdışında da hainlere kucak açanlardan hesap sorulacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu hainlere kucak açan ülkelere, siyasilere buradan sesleniyorum. Bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz. Sizi, teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler olarak ilan edeceğiz. Terörist bir ülke ya da siyasetçi kim olursa olsun sahip çıkanlara terörist muamelesi yapacağız. Biz hangi ülkede bu hainlerin nasıl para topladığını, nasıl destek bulduğunu biliyoruz. Bize göstermelik üzüntülerinizi bildirmeyin. Bize göstermelik kınamalarınızı iletmeyin. Samimi olanlar var biz biliyoruz. Kim samimi değil bunu da biliyoruz. Bizim kozmetik şekilde, suni şekilde sizin taziyelerinize, kınamalarınıza ihtiyacımız yok. Samimiyseniz ülkelerinizde bu hainleri barındırmayacak, teröristler arasında iyi kötü ayrımı yapmayacaksınız. Yurtdışında yaşayıp da bizim vatandaşımız olup, bu hainlere destek verenler de bilsin ki bundan sonra onlara da aynı muameleyi yapacağız. Vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Yurtdışında yaptıklarınızın hesabını da sizden soracağız" diye konuştu.

'BU HAİNLERE GÜLDÜRMEYECEĞİZ'

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından şehit Durmuş Öcal'ın tabutuna ailesi son kez sarıldı. Anne Keziban, baba Şerafettin, kardeşler Ersin ve Emine Öcal tabutu öperek uğurladı. Baba Şerafettin Öcal, eşi ve çocuklarına "Sakın ağlayın. Söz verdik ağlamayacaksınız. Bu hainlere güldürmeyeceğiz" diye seslendi.

İl Müftüsü Galip Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından cenaze arabasına konuldu. Bu sırada törene katılanlar tekbir getirdi. Şehit Polis Memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi Isparta Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Tören alanı

Aileden görüntü

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun taziyede bulunması

Baba Şerafettin Öcal'ın Bakan'la konuşması

Cezanenin tören alanına getirilmesi

Bakan Çavuşoğlu'nun konuışması

Cenaze namazı

Anne- baba ve kardeşlerin tabuta sarılması

Babanın 'Ağlamayacağız, Güldürmeyeceği hainleri' demesi

Cenazenin taşınması

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=========================================

Sağanak yağmur Bodrum'da hayatı olumsuz etkiledi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu sabah aniden bastıran ve öğlene kadar aralıklarla devam eden sağnak yağmur, işe ve okullarına gidenlere zor anlar yaşattı. Bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı evlerin alt katlarını su bastı, derelerin taşıdığı çamurlu sular nedeniyle denizin rengi kahverengiye döndü.

Bodrum'da bu sabah aniden bastıran ve aralıklarla etkili biçimde öğlene kadar devam eden sağanak yağmur Bodrum ilçe merkezi ile Kızılağaç, Çiftlik, Dereköy, Turgutreis ve Bitez mahallelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum şehir merkezinde yağmur nedeniyle

öğrenciler okullarına, yetişkinler ise işyerlerine ulaşmakta güçlük çekti. Bir kadının dört çocukla, yağmurdan korunmak için tek şemsiyeyle verdiği yoğun mücadele dikkat çekti. Sağanak yağmur Turgutreis Mahallesi Bahçelievler Mevkisi'nde bazı evlerin bodrum ve giriş katlarında su baskınlarına neden oldu. Bazı cadde ve sokaklar da suyla doldu. Derelerin taşıdığı çamurlu sular nedeniyle deniz renk değişitirip, kahverengiye döndü. Bodrum'da yağışlı havanın etkisini iki gün daha sürdüreceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sabah yağmur sularıyla dolan sokak ve caddelerde okula ve işe gitmeye çalışanlarndan görüntü

- Yağan yağmurdan görüntü

Haber - Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===============================================

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan 'polisimizin yanındayız' çağrısı

EDİRNE Belediyesi İstanbul'da terör saldırısının ardından hizmet binası girişine Atatürk ile Türk bayraklarının yanı sıra Türk Polis teşkilatının amblemlerini ve üzerinde 'Polisimizin Yanındayız' yazılı afişler astı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm resmi kurumları ve işletmelere benzer pankartlar asarak Türk polisine sahip çıkmaya davet ederek, "Türk milleti olarak tek vücut olarak tek halinde tüm dünyaya ve teröristlere haykıralım" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı, İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından hizmet binasına 'Polisimizin Yanındayız' yazılı afiş astı. Binaya Atatürk ve Türk bayrakları da asan Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, çağrıda bulunarak tüm resmi kurumların ve işletmelerin benzer afişler asarak polisin yanında olduklarını göstermesini istedi.

Asılan pankartın saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanmalarına kadar duracağını kaydeden Gürkan, " Türkiye Cumhuriyeti'nin serhat şehri, batıdaki son kalesi Edirne'den tüm Türkiye'ye bir çağrı yapmak istiyorum. Gün bu milletin aynı Çanakkale'deki gibi, aynı Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi, aynı 15 Temmuz'daki gibi siyasi düşünce farkı gözetmeksizin, sağcı, solcu bakmadan, hangi inançtan, etnik kökenden olduğuna bakmadan, bu devletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet payidar olması için bir araya olması ve kenetlenmesi günüdür. Bu milletin can ve mal güvenliğini koruyan kahraman Türk polisine sahip çıkma günüdür. Bu anlamda Edirne Belediyesi'nin önünden belediyemize kahraman polisimizin amblemlerini astık. Yine 'Polisimizin Yanındayız' diye afişimizi astık. Türkiye'deki tüm resmi kurumlara, tüm işletmelere benzer bir pankart asarak Türk polisinin yanında olmaya ve Türk milletinin birliğini, beraberliğini göstermeye davet ediyorum. Herkes safını belli etsin. Terörün karşısında olduğumuzu, Türk milleti olarak tek vücut olarak tek halinde tüm dünyaya ve teröristlere haykıralım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Edirne Belediye Başkanlığı binası

-Atatürk ve Türk bayrakları

-Camlara asılan polis logoları

-Başkanın açıklaması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

============================================

Ayvacık'ta 53 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 53 mülteci, sahil güvenlik tarafından yakalandı.

Bugün sabah saatlerinde, devriye görevi yapan sahil güvenlik botu, Ayvacık'ın Sokakağzı Mevkisi'nde lastik botta mülteciler olduğunu belirledi. Botu durduran sahil güvenlik ekibi, Afganistan, Mali, Kongo, Sierra Leone, Eritre, Senegal ve Güney Afrika Cumhuriyeti uyruklu mülteciler ile Suriyeli sığınmacılar oldukları belirlenen toplam 53 kişiyi kendi botlarına alarak kurtardı. Küçükkuyu Beldesi'ndeki sahil güvenlik rıhtımına getirilen mültecilerin kimlik tespitleri yapılıp, giyecek ve yiyecek dağıtıldı. Mülteciler, işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yakalanan mültecilerin görüntüsü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

=====================================

Sivas'ta, İstanbul'daki saldırı kınandı

SİVAS'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasında düzeanlediği toplantıda geçtiğimiz gün İstanbul Beşiktaş'taki gerçekleştirilen 36 polis ve 8 sivil olmak üzere 44 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya tepki gösterdi. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Hızal, "Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek ve parçalamak isteyen dış mihraklar ülkemizin huzurunun ve ekonomisinin düzgün olmasını istemiyorlar. Bu milletin huzurunu kaçırmak için, içimizdeki maşaları kullanarak bizi içimizden yok etmeye çalışıyorlar. Bu milleti sindireceklerini, bu millete diz çöktüreceklerini, bu milleti yıldıracaklarını, kopartacaklarını zanneden hainlerin unuttukları bir şey var. O da Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütünüz, et ve tırnağız. Birbirimizden kopartmaya ne kadar çalışırsanız çalışın bunu başaramayacaksınız. Kopartamayacaksınız. Buna gücünüz yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sivas Şubesi üyeleri de bombalı terör saldırısına basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. Dernek Başkanı Niyazi Orhon yaptığı açıklamada,"Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bizler terörün her çeşidine karşı olduğumuzu ve bundan sonrada karşı duracağımızı açıkça söylüyoruz. Her çeşit terör eyleminin amacı halkı yıldırmaktır. Bu niyetlerini asla gerçekleştiremeyecekler" dedi.

Kentte faaliyet gösteren Deniz Yıldızı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ise şehitler için mevlid okutarak yemek ve helva dağıttı. Dernek üyesi Nurhan Erdoğan terörü lanetlediğini belirterek, "Yetiştirdiğimiz nesiller varoldukça vatanımızı böldürtmeyeceğiz, ezanımızı dindirtmeyeceğiz, bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-Şehit Aileleri Dernnek başkanı açıklama

-ADD Başkanı açıklaması

-Şehitler için yemek dağıtımı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================

16 yaşındaki genç, başından vuruldu (2)

SİLAHLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

Samsun'da bir kişiyi tabancayla ateş ederek başından ağır yaraladığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Ömür Dekke, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: SAMSUN

=======================================

Nişanlısı ve çocuğunu vurup intihara kalkıştı

ASTAMONU'da 24 yaşındaki Ramazan K., tartıştığı nişanlısını 5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde av tüfeğiyle vurdu. Tüfekten seken saçmalar küçük çocuğa da isabet ederken, Ramazan K. daha sonra tüfekle intihar girişiminde bulundu.

Olay, öğle saatlerinde Cide İlçesi'nin Kasaba Mahallesi'nde meydana geldi. Ramazan K., evine gittiği nişanlısı 31 yaşındaki Nazan E., ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştı. Tartışmanın ardından Ramazan K., av tüfeğiyle Nazan E.'yi çocuğunun gözü önünde vurdu. Genç kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, tüfekten seken saçmalar o sırada odada bulunan oğlu Mehmet E.'ye de isabet etti. Ramazan K., daha sonra tüfeği karnına dayayarak tetiğe bastı. Silah seslerini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi 3 kişiyi kanlar içerisinde buldu. Ramazan K., ihbar üzerine sevk edilen 112 Acil ambulansıyla Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne, Nazan E. ile oğlu Mehmet E., ise Bartın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Göğsünden yaralanan Nazan E., ile Ramazan K'nın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ifade edilirken Mehmet E., kolundan hafif şekilde yaralandı. Polis, soruşturma başlattı.

Haber: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, -

==============================================

Valilik çatısında intihar girişimi

İZMİR Valiliği'nin çatısına çıkan 37 yaşındaki A.Ş. intihara teşebbüs etti. Borçları olduğunu söyleyerek kendisini Cumhurbaşkanı ile görüştürmelerini istediği belirtilen A.Ş., daha sonra aşağı indi.

İşsiz olduğu belirtilen A.Ş. bu sabah saatlerinde, ziyaretçi giriş kartı alarak İzmir Valiliği'ne girdi. Valilik binasının yan tarafındaki toplantı salonu ve yemekhanenin bulunduğu, zeminle birlikte 3 katlı bölümünün çatısına çıkan ve bacaklarını sarkıtan A.Ş. isimli erkek, intihar girişiminde bulundu. Polis çevrede önlem alırken, piyasaya borçları olduğunu ve ödemeyemediğini belirterek kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürmelerini istediği ifade edilen A.Ş., aksi halde atlayacağını söyledi. Haber verilmesiyle gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, zemine hava yastığı açtı. İtfaiye aracının merdiveniyle polisler de çatıya çıkarak A.Ş.'yi ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat çatıda kalan A.Ş., bir emniyet amirinin, İstanbul'daki bombalı saldırılar nedeniyle şehit acısı yaşadıkları ve cenaze törenine yetişeceklerini söylemesi üzerine, eylemine son verip aşağı indi. Gözaltına alınan A.Ş. daha sonra Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Ekip otosuna bindirilen A.Ş., "Vatanım için, ülkem için, bayrağım için intihar etmek istedim" dedi.

Öte yandan Konak Meydanı'ndan geçenler intihar girişimini meraklı gözlerle izleyip, cep telefonuyla da görüntüledi.

Haber: Timur TARLIĞ/İZMİR, -

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement