Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

Şehit Emniyet Müdürü'nün çocukları herkesi ağlattıİSTANBUL Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu için baba evinin önünde helallik alınırken, çocukları 6 yaşındaki Duru ve 12 yaşındaki Kaan'ın...

12.12.2016 14:58

Şehit Emniyet Müdürü'nün çocukları herkesi ağlattı

İSTANBUL Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu için baba evinin önünde helallik alınırken, çocukları 6 yaşındaki Duru ve 12 yaşındaki Kaan'ın tabut başında 'Babam' diyerek gözyaşı dökmesi yürek burktu.

Vodafone Arena Stadı'ndan sorumlu olan Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Karakurdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzlarında sokağa getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Evin önünde dua edilmesi ve helallik alınması sırasında şehidin eşi Emel, çocukları Duru, Kaan, emekli emniyet müdürü babası Erdal, annesi Sabriye Karakurdu gözyaşı döktü. Küçük Duru ve Kaan'ın, babalarının tabutuna dokunup ağlaması yürek burktu. Küçük Duru'nun, annesinin yanında babasının fotoğrafına dokunup 'Babam' diyerek hıçkırıklara boğulması herkesi ağlattı. Küçük Kaan da tabuta başını koyup uzun süre gözyaşı döktü.

2 çocuklarından küçüğü Sabri Ferda Karakurdu'yu 2008'de Ereğli'de geçirdiği trafik kazasında, Vefa Karakurdu'yu da teröre kurban veren Erdal ve Sabriye Karakurdu çifti da büyük acı yaşadı. Sabriye Karakurdu, evin önünde oğlunun yüzüne bakmak istedi. Ancak buna izin verilmedi. Vefa Karakurdu'nun cenazesi, evin önünde okunan duanın ardından omuzlarda cenaze aracına taşınıp cenaze töreni için Bozhane Camii'ne götürüldü.

Şehidin cenazesi, ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Cenaze aracının gelişi

-Anne Sabriye Karakurdu'nun göz yaşları içinde taziyeleri kabul etmesi

-Anne Sabriye Karakurdu'nun oğlunun tabutuna sarılması

-Cenazenin Polis mangası tarafından evin önüne taşınması

-Anne Sabriye Karakurdu'nun sağlık personeli ile eve çıkarılması

-Eşi ve çocuklarının gözyaşları

-Helallik alınması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=====================================

Şehit Babası: O ayakta dimdik dururdu, ağlamayın

İSTANBUL'daki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 24 yaşındaki Emre Horoz'un cenazesi memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Mustafa Horoz, törende yakınlarını ağlamamaları konusunda uyararak, "Lütfen ağlamayın. O dimdik ayakta dururdu, ağlamayın."dedi.

Yaklaşık 2 yıl önce polis memuru Emre Horoz, İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit oldu. Şehit Horoz'un cenazesi dün akşam memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ne getirildi. Şehit Horoz'un cenazesi bugün morgdan alınıp Stat Mahallesi'nde oturan dedesi Ali Öztürk'ün, evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından törenin yapılacağı hükümet meydanı önüne getirildi.

"AĞLAMAYIN, DİMDİK AYAKTA DURUN"

Yazları Seydişehir'de inşaatlarda demir ustası olarak çalışan ve kışları da İstanbul'da oğlunun yanında taksi şoförlüğü yapan baba Mustafa Horoz, tören alanında ağlayan yakınlarını uyararak, "Lütfen ağlamayın. O dimdik ayakta dururdu, ağlamayın. Hainleri güldürmeyin. Ağlamayın sizde dimdik ayakta" durun dedi.

Eşinin tabutunun başına gelip, fotoğrafını okşayan eşi Nazife Horoz da, "Allah'ım nasıl dayanacağım"diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Emine Horoz da oğlunun tabutuna sarılıp vedalaştı.

Törene Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Ak Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Uğur Kaleli, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Düzenlenen resmi ve dini törenin ardından şehit Horoz'un cenazesi Akyol Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

DİYARBAKIR'A TAYİNİ ÇIKMIŞ

Geçen yıl Temmuz ayında evlenen ve 6 ay önce dünyaya gelen Evra ve Elif adındaki ikiz kızlarını yetim bırakan şehit Horoz'un, ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi. Şehit Horoz'un, Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki diğer illeri tercih ettiğini ancak İstanbul'a atandığı belirtildi. Şehit Horoz'un en son Diyarbakır'a atandığı, ancak henüz yerine görev yerine başlamadığını, İstanbul'da oturan eşi ve çocuklarını da Seydişehir'deki eşinin ailesinin yanına bıraktığı öğrenildi. Şehit Horoz'un sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında, bir arkadaşının " Şırnak'ı boşuna mı temizledik, devrem. Birinci sıraya yazmamışsın" yorumu üzerine "Gardaşım ben temiz yeri ne yapayım, temizlik yapmak istiyorum" cevabını verdiği görüldü.

FANATİK GALATASARAYLI

Sosyal paylaşım sitesinde fanatik Galatasaraylı olduğu görülen şehit Horoz'un, daha önce Galatasaray'ın, eski kaptanı ve teknik direktöre Bülent Korkmaz ile çektirdiği fotoğrafı 'Büyük kaptan" mesajıyla paylaştığı görüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------

Cenazenin helallik alınmak için getirilmesi

Helallik alınması

Cenazenin tören alınana getirilmesi

Eşi, annesi ve babasından detay

Törenden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN- Ali SAYLAM/ SEYDİŞEHİR/ KONYA

=================================

Yozgat, şehit polisini uğurlandı

İSTANBUL Beşiktaş'ta hain terör saldırısı sonucu şehit düşen çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Sarıkaya ilçe merkezinde bulunan Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, şehidin ailesi, yakınları, şehidin mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yozgat Müftü Vekili İsmail Karadavut'un öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez, Köprücek mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Bekar olan şehit Devrilmez'in Yozgat Polis Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1 yıldır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi. Tören sırasında şehidin annesi Şerife, babası Özbay, kız kardeşi Edanur ve erkek kardeşi Muammer Devrilmez cenazede göz yaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehit annesi ve kız kardesinin görüntüsü,

Şehidin tabutunun getirilişi,

Detay,

Şehit kardeşi Muammer ve şehidin babası,

Bekir Bozdağ'ın gelişi,

Cenaze namazı ve helallik,

Şehit tabutunun omuzlara alınması

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/SARIKAYA(Yozgat), -

======================================

İstanbul'daki terör saldırıs Bingöl'de protesto edildi

İSTANBUL Beşiktaş'ta dün akşam meydana gelen terer saldırısı, Bingöl'de düzenlenen kitlesem bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) öncülüğünde, Saat Kulesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklaması ve protesto eylemine sivil toplum kuruluşları, temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup adına konuşan Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, teröre lanet okumak, polis ve devletin yanında olduklarını dünyaya haykırmak için toplandıklarını belirterek, "PKK terör örgütünün üstlenmiş olduğu 30'u polis toplam 39 vatandaşımızın şehit olduğu saldırıyı kınamak teröre lanet okumak, polisimizin devletimizin yanında olduğunu bütün dünyaya haykırmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Bu olayda şehit olan şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu olayı yapan terör örgütü mensuplarını onlara yardım yataklık eden iş birlikçilerini onlara destek veren sözde dost ve müttefiklerimiz olan Avrupa ülkelerini bir kez daha lanetliyorum. Bunlar bize düşmanlığı niye yapıyorlar? Bunlar Çanakkale'de atalarımızın önünde diz çöktüler. Bugün bunun intikamını bizden almak istiyorlar. Bunlar 30 yıldır terör örgütleriyle bizleri terbiye etmek ve köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.30 yıldız beceremediklerini 15 Temmuz darbesi gecesi TSK'nın içine sızmış üzerinde üniforma olan bir takım hain alçak üniformalı teröristlerle bize diz çöktürmeye çalıştılar. Tanklarıyla toplarıyla tüfekleriyle jetleriyle geldiler" dedi.

Yaşanan saldırılara rağmen teröre boyun eğmeyeceklerini belirten Tan, "Beceremediler. Diz çöktürmeye çalıştıkları bu aziz milletimizin önünde bir kez daha diz çöktüler. Son zamanlarda bizleri ekonomik darbelerle vurmaya çalışıyorlar. Baktılar halkımız devletine milletine sayın cumhurbaşkanına sahip çıkıyor, asla bunlara boyun eğmiyor çıkıp İstanbul'da 39 vatandaşımızın şehit edildiği bu alçakça haince kalleşçe saldırıyı yaptılar. Peki, bunlara diz çökecek miyiz? Bunlara boyun eğecek miyiz? Tabi ki de eğmeyeceğiz. İsminiz ne olursa olsun nereden nasıl saldırırsanız saldırın ölürüz ama size asla diz çökmeyeceğiz. Sizlere asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizi asla böldürtmeyeceğiz. Ezanımızı asla susturtmayacağız. Bayrağımızı asla indirmeyeceğiz. Bunlar eski Türkiye'yi hayal ediyorlar. Önlerinde düğme kapatan başbakanları cumhurbaşkanlarını istiyorlar. Devir değişti. Allah'a çok şükürler olsun ki artık size boyun eğmeyen size düğme kapatmayan başbakanlarımız cumhurbaşkanlarımız var. Hükümetimizden beklentimiz terörle daha azimli daha kararlı bir şekilde mücadele etmesidir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele sürmelidir. Teröre destek veren kim olursa olsun cezasını bulmalıdır. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki kravatlı teröristler bir an önce temizlenmelidir. Bu duygularla bu kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnsanlığa zarar veren bütün terör örgütlerini bir kez daha lanetliyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kalabalığın Saat Kulesi Önünde Toplanması

-Atılan sloganlar

-BİŞHAK Başkanı Naim Tan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

=================================================

Çorlu'da terör lanetlendi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi Belediyesi, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını düzenlediği mitingle lanetledi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Terör örgütlerine ve işbirlikçilerine lanet olsun. Devletimizin ve milletimizin bölünmesini, dağılmasını amaçlayan bu şerefsizler akıttıkları kanda boğulacaktır" dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta terör örgütü PKK'nın 36'sı polis 44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırısı Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Belediyesi önünde belediye personeli ve vatandaşlar tarafından yağmur yağışı altında lanetlendi. Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, etkinlik için görev alan polislerle tek tek tokalaşıp başsağlığı diledikten sonra ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalığa seslendi. Baysan, "Alçakça ve hunharca gerçekleştirilen, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakar polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve asil Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Pomak gibi farklı etnik unsurlardan oluşan ve bu coğrafyayı paylaşan bizler tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler, farklı kültürlerden oluşumuzu ayrıştırıcı değil, aksine birleştirici bir zenginlik olarak görmüşüzdür. Ülkemizde suni karışıklık yaratmaya çalışan terörist eylemlerin milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusunu hedef alan bu tür hain girişimleri kabul etmemiz, kabuğumuza çekilmemiz asla ve asla mümkün değildir. Tarihimizden aldığımız misyonu, bizden sonraki nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya, ülkemizin huzur ortamını arttırmaya yönelik her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugünde, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına, Türkiye'nin ve Türk milletinin sonsuza kadar ismini şanla şerefle taşıyacağına canı gönülden inanıyoruz. Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyetini Kuva-i Milliye ruhuyla kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin yüksek maneviyatıyla bu hain örgütlerin eylemlerine karşı gereken en ağır cevabın verilmesini arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

"LANET OLSUN"

Teröre lanet olsun diyerek sözlerini sürdüren Baysan, "Terör örgütlerine ve işbirlikçilerine lanet olsun. Devletimizin ve milletimizin bölünmesini, dağılmasını amaçlayan bu şerefsizler akıttıkları kanda boğulacaktır. Görevleri başında olan polisimize, askerimize ve tüm güvenlik güçlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor vatanı ve milleti için canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Toplanan kalabalık

Ellerinde Türk bayrağı taşıyanlar

Baysan'ın konuşması

Başkan Baysan'ın polislere başsağlığı dilemesi

Detaylar

Haber - Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

=====================================

Tokat'ta üniversite öğrencileri teröre karşı yürüdü

TOKAT'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri İstanbul'da yaşanan terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş yaptı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş için öğrenciler üniversite girişinde bir araya geldi. Yaklaşık 2 bin öğrenci, 'Hoşgörü bitti bu artık vatan meselesi', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' pankartı açıp yürüyüşe geçti. Öğrenciler yürüyüş sırasında, 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Vatan sana canım feda' şeklinde slogan atıp tekbir getirdi. Ayrıca Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları da bir araya gelip 'teröre karşı omuz omuza' pankartı açıp yürüyüşe destek verdi. Yemekhane önünde sona eren yürüyüş sonrası açıklama yapan öğrenci konseyi başkanı Rasim Uzun, İstanbul'da ki terör saldırısını kınayarak, "Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıları yapan terör örgütlerinin adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Türkiye'nin bu ahlaksız terör saldırısından sonra da, yaralarını kendisinin saracağını ve Türk'ün Türk'ten başka dostunun olmadığını çok iyi biliyoruz" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra öğrenciler, bölgede görevli polislere karanfil dağıttı. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Gökhan Akgün, öğrencilere teşekkür ederek, "Sevgili arkadaşlar, bu güzel desteğiniz için öncelikle emniyet teşkilatı olarak teşekkür ediyoruz. Vatanın sahipsiz olmadığını, kimsesiz olmadığını bir defa daha gösterdiniz. Biliyoruz ki Ulubatlı Hasan'lar, Nene Hatun'lar, Ömer Halisdemir'ler, şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan'lar bu vatandan çıktı. Sizlerin arasından çıktı. Darda kalırsak yine yüzlercesinin, binlercesinin çıkacağını biliyoruz. Her şey için var olun, sağ olun" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Yürüyüşten görüntüler

-Dövizler ve atılan sloganlar

-Öğrenciler adına açıklama

-Polise karanfil dağıtılması

-Polis müdürünün konuşması

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

==========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement