Gündem / 8 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Eylül 2016

Gündem / 8 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, başkentte toplantı yapan valiler ile Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al Jubeir ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ayrı ayrı kabul edecek.

08.09.2016 09:00

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, başkentte toplantı yapan valiler ile Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al Jubeir ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00/13.30/15.30/17.00/19.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde Valiler Toplantısı'na katılacak.

Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani ile Çankaya Köşkü'nde baş başa ve heyetler arası görüşme yapacak Yıldırım, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho'yu kabul edecek.

Yıldırım, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al Jubeir ile de bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/12.00/13.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı parti genel merkezinde kabul edecek.

Kılıçdaroğlu, Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde, şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini ve ailesini ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/Niğde/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Romanya Başbakan Yardımcısı Costin Grigore Borc ve Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile görüşecek, Mecidiye Kemal Atatürk Koleji Anaokulu ve Köstence Micul Roterdam Yetimhanesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi'nin açılış törenine katılacak, Romanya Türk Birliği ve Romanya Tatar Birliğini ziyaret edecek.

(Bükreş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere'de BM Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak, mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki AK Parti heyeti, ABD Kongresi'nin üyeleri ve bazı düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Washington)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26. Dünya Posta Kongresi ile ilgili basın toplantısı yapacak, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho ile görüşecek.

(Ankara/09.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, temmuz ayı sanayi üretim ve perakende satış hacim endeksleri ile finansal yatırım araçlarının ağustos ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile görüşecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizini ele almak ve barış görüşmelerini tekrar başlatmak için bir araya gelecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kabul edecek.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Arap Birliği, dışişleri bakanları seviyesinde toplanacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Hac İdare Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Mekke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Bu yıl ilk kez gerçekleşecek Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın tanıtımı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın ev sahipliğinde, Sabancı Center'da yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Okay Temiz, Okay Temiz Ritim Atölyesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Beylikdüzü Belediyesi, 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında etkinlik alanında Barış Manço Şarkıları Yarışması düzenlenecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Bafra ilçesinde Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün ve İlkadım ilçesinde Bahçeşehir Okullarının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girecek yeni kampüsünün açılışına katılacak.

(Samsun/15.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. tur eşleşmelerinin kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki idari merkezinde yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sona eriyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Belediye kamyonuyla patlayıcı taşıyanlara 33'er yıl hapis istemi

Van'da, Büyükşehir Belediyesine ait kamyonda patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 5 sanık hakkında 15 ile 33 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı

İddianameden: "Ele geçirilen azot içerikli amonyum nitratın, terör örgütü mensuplarınca yapılan el yapımı bombalarda daha güçlü patlayıcı maddelerle birlikte kullanılarak, birçok bombalı terör eyleminde ana patlayıcı madde olarak kullanıldığı tespit edilmiştir"

(Cemal Aşan/Van)

2- Cerablus'a dönen Suriyeliler Türkiye'ye minnettar

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör gruplarından temizlenen Cerablus'a dönen Suriyeliler, sevinç yaşıyor

Annesi ve kardeşleriyle Cerablus'a giden Türki Cemal:

"Mutlu olmamak mümkün mü, memlekete dönüyoruz. Herkesin olduğu gibi bizim için de memleket başka şey"

Hazune Ali: "Ülkemizde görmediğimizi Türkiye'de gördük, minnettarız"

(Kerem Kocalar/Gaziantep)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement