Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 12 İŞÇİ ARANIYORSİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde özel bir bakır madeninde çalışma yapıldığı sırada heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte mahsur kalan 15 işçiden 3'ünün cesedine ulaşıldı, 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları...

18.11.2016 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİİRT'TE BAKIR MADENİNDE FACİA; 3 İŞÇİ ÖLDÜ, 12 İŞÇİ ARANIYOR

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde özel bir bakır madeninde çalışma yapıldığı sırada heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte mahsur kalan 15 işçiden 3'ünün cesedine ulaşıldı, 12 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden Köyü'nde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağış nedeniyle dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta heyelanla kayalar ve binlerce ton toprak maden sahasına aktı. Maden sahasında çalışan işçilerle 8 kamyon ve 3 iş makinesi de toprak altında kaldı. Olayın öğrenilmesiyle birlikte önce Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden, ardından da Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden ekipler sevk edilerek arama kurtarma çalışması başlatıldı. Aşırı yağış nedeniyle heyelanın zaman aman devam ettiği bölgede 5 ilden gelen ekiplerin gece boyu çalışmalar güçlükle yapılabildi. Gece boyu devam eden ve 3 işçinin cesedine ulaşılan arama kurtarma çalışmalarında, toprak altındaki 12 işçiye ulaşabilmek için sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalara hız verildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, özel bakır madeninde heyelan sonucu göçük meydana geldiği belirtilerek, sabah saatlerine kadar 1 işçinin cesedinin toprak altından çıkarıldığı, 2 işçinin cesedinin tespit edildiği ve 12 işçiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle: "İlimize bağlı Şirvan İlçesi Maden Köyü'nde bulunan özel bir bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada heyelan meydana gelmiştir. Valilik bünyesinde ivedilikle kriz merkezi oluşturulmuş, arama kurtarma çalışmalarına hemen başlanmıştır. 1 işçinin cenazesi çıkarılmış olup, 2 işçinin cesedi tespit edilmiştir. Diğer 13 işçinin kurtarılması için arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri de olay yerine intikal etmektedir. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı, şirket yetkilileri ve Jandarma desteği ile kontrollü bir şekilde yürütülmektedir. Heyelanın aşırı yağışlar nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmekle birlikte, sebepleri hususunda araştırma ve inceleme devam etmektedir. Arama kurtarma çalışmaları Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van AFAD kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi, Kızılay, maden şirketine ait arama-kurtarma ekibi ve jandarma arama-kurtarma ekibinin katılımı ile sürdürülmektedir. AFAD Erzurum arama-kurtarma ekibi, olay mahalline ulaşmak üzeredir."

GECE VE GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLDİ

DHA-Genel - Türkiye-Siirt - Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117213

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117217

18.11.2016 - Haber Kodu : 161118013

18.11.2016 - Haber Kodu : 161118010

================================================

2)VAN BELEDİYE BAŞKANI KAYA TUTUKLANDI

VAN'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında dün gözaltına alınan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya çıkarıldığı mahkemece 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında Van Büyükşehir Belediyesine yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı, Destek Hizmet Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Belediye Başkanı Kaya ve beraberindeki 4 kişi emniyetteki sorgularını ardından savcılığa sevk edildi. Sorgulama sonrası tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkeme sonucu Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Peyzaj Mimari Zelal Tanlı "örgüt üyeliği" suçundan tutuklanırken, Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Destek Hizmet Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir adli kontrol şatıyla serbest bırakıldı.

Haber: Gülay KUYUCU/ VAN,

=================================================

3)TUNCELİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖNER GÖREVİNE BAŞLADI

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Olgun Öner, sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Öner, belediye binasına gelmeden önce polis ekipleri belediye binasında arama yaptı. Dün saat 16.00 sıralarında belediye binasında polis arama yaparken, içerdeki belediye personelleri dışarıya çıkarıldı ve belediye binasına girişlere izin vermedi. Polis ile belediye önünde bekleyen grup arasında zaman zaman kısa süreli gerginlik yaşandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü burada yaptığı konuşmada, "İşgalci vali sanki bu memlekete iyi bir hizmet yapmış gibi işgalini ziyarete gelmiş. İşgalini bize kabul ettirmeye gelmiş. Bu vali artık devletin valisi değil. Atanan da öyle başkan vekili falan değil. Sarayın atamasıdır, AKP'nin atamasıdır. Burada haklın iradesini gasp etmeye hakkı yok. Bu halk bunu kabul etmeyecek" dedi. Vali Osman Kaymak ve Başkan Yardımcılığı'na getirilen Vali Yardımcısı Olgun Öner, daha sonra başkanlık makamında basın açıklaması yaptı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, valilik olarak bütün hizmetlerde belediyenin yanında olacaklarını belirterek, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma sonucu belediye başkanı, eş başkan, toplam 12 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Bunun sebebi terör örgütü PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlamasıyla dava açıldı ve tutuklandılar. Bu adli bir karardır. Valilik olarak, hükümetimiz olarak burada amacımız halkımıza hizmet etmektir. Tutuklanınca yasa gereği İçişleri Bakanımız belediye yasası gereği vali yardımcımız Olgun Öner beyi buraya belediye başkan vekili olarak atadı. Arkadaşımızı buraya getirdik. Kendisine başarılar diliyorum. Biz valilik olarak yanında olacağız. Daha önceki belediyede hizmetlerde zaman zaman ayrılıklar oldu ama şimdi valiliğin bütün hizmetleri halkımızın hizmetinde olacak. Arkadaşımız proje hazırlayacak ve sistemli alışacağız. Burada belediyenin amacı halka hizmet götürmektir ama bu güne kadar bu hizmetlerin yeteri kadar verildiğini düşünmüyoruz. Bu çerçevede bizler burada halka zulüm etmek için değil, hizmet etmek için geldik. Bu geçici bir durum. Şu an ülkemiz olağanüstü hal koşullarında yönetiliyor. Bu kalıcı bir şey değildir. Terör örgütünün Tunceli halkının üzerindeki baskısı kalkıncaya kadar devam edecek" dedi.

Tunceli Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak atanan Vali yardımcısı Olgun Öner ise, 3 yıldır Tunceli'de yaşadığını ve Tunceli halkının ihtiyaçları ile eksikliklerini bildiğini ifade ederek, "Tunceli Vali Yardımcısı olarak bugün itibariyle sayın İçişleri Bakanımız'ın onayıyla Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Tunceli'ye bizler yabancı değiliz. 3 yılı aşkın süredir Tunceli'deyiz. Tunceli'nin eksikliklerini, Tunceli'nin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu vesileyle de İçişleri Bakanımız bizleri bu göreve tevbih ettiler. Bu gayri resmi bir atama değil. Kanuni ve adli bir süreç sonunda tutuklanan belediye başkanı ve beraberindekilerle devam eden idari bir sürecin devamı. Önemli olan bunun nasıl olduğuna değil de, bundan sonra önümüze bakmak. Tunceli'ye hizmet etmek için bizler buradayız. Sayın valimiz başımızda olacak, bize destekleri olacak. Tunceli halkı hizmetin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bizler de bu vesileyle önemli olan hizmet etmekse bunun kim tarafından yapıldığı bence çok önemli değil. Tunceli halkı bunu biliyor. Bunun mağduriyetini yıllarca yaşadığını bizler yakinen biliyoruz" diye konuştu. Polis ekipleri belediye önünde yoğun güvenlik önemli alırken, belediye önünde slogan atan kalabalık grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------------

-Belediye binasında bekleyen polis ve vatandaşlar

-Polis ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik

-Kısa süreli müdahale

-HDP'li Alican Önlü'nün konuşması

-Vali Osman Kaymak ve Başkan Vekili Olgun Öner'in konuşmaları

-Alınan güvenlik önlemleri

-Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç'un vatandaşları sakinleştirmeye çalışması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ,

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117199

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117200

==================================================

4)TESLİM OLAN PKK'LILARA MEHMETÇİK ŞEFKATİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 PKK'lı teröriste Mehmetçik büyük şefkat gösterdi. PKK'lı teröristlerle Mehmetçik arasında ilginç diyalog yaşandı.

PKK'nın Kuzey Irak'taki ZAP kampından kaçarak Çukurca'nın Üzümlü Bayrak Tepe bölgesinde güvenlik güçlerine teslim olan 2 PKK'lı teröriste askeri birlikte bir komutan Mehmetçiğin şefkatli yüzünü gösterdi. PKK'lı teröristlerle sohbet eden ve onlara yemek yediren komutan ile örgüt mensupları arasında ilginç diyaloglar geçiyor. PKK'lı teröristlere örgütten kurtuldukları için geçmiş olsun dileğinde bulunan komutan, elinde sargı bulanan teröriste doktor ve ilaç ihtiyacı olup olmadığını soruyor. Komutan, PKK'lı'nın ailesiyle iletişime geçme istediğini de karşılayacaklarını ifade ediyor. Komutan son olarak PKK'lılara korkmalarına gerek olmadığını belirterek dağdaki PKK'lılara seslenerek teslim olmalarını istiyor. Komutan, "Bundan sonra korkmanıza gerek yok. Bundan sonra yüce Türk milletinin, askerinin, adaletinin şefkatli kolları arasındasınız. Endişe edecek bir durum söz konusu değil. Buradan sizin nezdinizde kendi isteğiyle veya kaçırılmış, örgüte katılmış tüm örgüt mensuplarına sesleniyorm. Türk askeri merhametlidir. Gelin teslim olun" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Teslim olan PKK'lıların görüntüleri

HAKKARİ,

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117198

================================================

5)BAKAN AVCI, TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'yi gezdi. Kazı alanında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Avcı, Göbeklitepe'nin yakın bir zamanda tüm dünyayı çeken bir cazibe merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burası en eskisi 11 bin 500 yıl öncesine uzan bir alan. Buranın ne olduğuna dair en çok rağbet gören teori bir tapınak kompleksi olduğu. Bunun nasıl bir inanç sistemine yaslandığına dair henüz elimizde sağlam veriler yok. Şu haliyle bile bütün yerleşik tarih açıklamalarını, arkeolojik senaryoları alt üst eden bir bulguyla karşı karşıyayız. Aşağıdaki buluntuları korumak üzere bir çatı projesi yürürlükte. Bu proje tamamlanana kadar kazılara ara verildi. Çatının önümüzdeki Mayıs sonu Haziran başı itibariyle tamamlanmış olmasını bekliyoruz. Çatı gerçekleştirildikten sonra kazı ve ziyaretler devam edecek. Burası yakın bir zaman tüm dünyadan ziyareti çeken bir cazibe merkezi olacak. Zaten olmaya başladı. Kültür Bakanlığı olarak Göbeklitepe'nin tanıtımına ayrı bir önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa'nın ve Türkiye'nin zenginliklerine yeni bir unsur daha eklenmiş olacaktır. İnşallah burası dünya arkeolojik literatürlüğüne çok önemli bir katkılarda bulunacağını düşünüyoruz." Göbektepe ziyaretinin ardından Bakan Nabi Avcı, Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı müzelerinden biri olan Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesini gezdi. Müzeyi gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Avcı, son olarak kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü gezdi. Bakan Avcı, seyyar satıcılardan aldığı yemi balıklara atarak dilek tutu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve sık sık fotoğraf çektiren Avcı, Hz. İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı gezdikten sonra Dergah Camisi'nde akşam namazı kıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Bakan Avcı'nın müzeyi gezmesi

Bakan Avcı'nın balıklıgölü gezmesi

Bakan Avcı'nın balıklara yem atması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117203

==================================================================

6)DESTİCİ: PKK'LILARIN DEVLETTEN TEMİZLENMESİ LAZIM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mardin'de şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Devlet kurumlarından PKK'lıların temizlenmesi gerektiğini söyleyen Destici, "Hain PKK'lıların devletin içinden temizlenmesi lazım. O bölgeye kayyum olarak atanan belediye başkanları, kaymakam, kaymakam yardımcıları ve valilerin mutlaka yakın çalışma arkadaşlarının kendilerine seçme imkanı verilmesi lazım. Onlar PKK'nın atadığı insanlar" dedi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün Arifiye İlçesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk, Destici'yi kapıda karşıladı. Genel Başkan Destici şehidin babası ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini ilettikten sonra evin önünde bulunan çadırda Kuran okuyarak şehit kaymakam için dua etti. Destici ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün yalnızca dağdaki üyesiyle değil, tüm destekçileriyle mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Terörle mücadelede topyekün bir mücadele safhasına girilmiştir. Biz başından beri bunu söylüyorduk. PKK'nın tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele hem dağdakine, hem finans ayaklarına, hem belediyelere, hem dış desteklere topyekün bir mücadele verilmesi gerektiğini söylüyorduk. Bugün veriliyor, biz bunu sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Destici devlet kurumlarının PKK'lılardan temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kaymakamımızın şehit edilmesinde şunu gördük ki, kaymakamlıkta çalışan, devletten maaş alan, devletin ekmeğini yiyen hainler bu işin içindeler. Bunlar aracılık etmişler. Bundan 4-5 yıl önce de Gaziantep'te bomba patlatıp 9 sivilimizi şehit ettiklerinde de o zaman da başmüdür yardımcıları vardı bu işin içinde. Bu hain PKK'lıların devletin içinden temizlenmesi lazım. O bölgeye kayyum olarak atanan belediye başkanları, kaymakam, kaymakam yardımcıları ve valilerin mutlaka yakın çalışma arkadaşlarının kendilerine seçme imkanı verilmesi lazım. Onlar PKK'nın atadığı insanlar. Onlarla çalıştırırsanız bu gibi kahpeliklerle karşı karşıya kalabiliriz. Oraya sızmış olan PKK'lı imam, memurdu, yazı işleri müdürüydü hepsinin temizlenmesi lazım. Terörle mücadelede ne kadar doğru adım atılıyorsa ki bugün doğru adımlar atılıyor, biz devletimizin, hükümetimizin terörle mücadelede yanındayız"

Görüntü Dökümü

---------------------------

Destici ziyareti

Açıklamaları

Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya),

17.11.2016 - Haber Kodu : 161117191

==================================================================

7)CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI GEDİKLİ: VESAYET BİTECEK BAŞKANLIK GELECEK

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Bülent Gedikli, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 'Başkanlık Sistemi'ni anlattı. Kahramankazan Belediyesi Konferans solunda konuşan Gedikli, "Türkiye'nin gelecek vizyonunu oluşturacak olan başkanlık sistemidir. Kahramankazanlılar 15 Temmuz gecesi gerçekten büyük bir iman ateşi yaktılar. İnşallah şimdi başkanlık sistemiyle ilgili de bu ateşi yakacaklar. Vesayet bitecek, başkanlık gelecek" dedi.Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesinde simge ilçe haline gelen Kahramankazan'da vatandaşlar başkanlık sistemi hakkında bilgilendirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli tarafından anlatılan 'Başkanlık sistemi'ni Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da izledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli konuşmasında, "Başkanlık sisteminin tabi en temel özelliği, Türkiye'nin geleceği açısından ekonomik kalkınmayı sağlayacak olması. Yani biz bunu böyle koyuyoruz. Bunun da temel sebebi istikrardır. Yani siyasete istikrarı sağlayacağımız için ekonomik kalkınmada çok önemli hamleler yapacak. Türkiye'nin gelecek vizyonunu oluşturacak olan başkanlık sistemi. Şahsi bir olay değildir başkanlık meselesi. Cumhuriyet Halk Partisi bunu böyle algılamakta ısrar ediyor. Ama biz biliyoruz ki kendileri başkan seçilebilecek olsa başkanlık sistemine 'evet' derler. İşte biri açıklama yapıyor, diyor ki; 'anahtar deliğinden bile içeri giremez' gibi yaklaşım gösteriyorlar. Artık bu iş milletin gönlüne düşmüş. CHP kendi bilir. Yani onların anahtar deliğinden geçer geçmez demesi hiç önemli değil. Bu işin içinde olurlarsa, katılırlarsa tabi hem kendileri açısından, hem de Türkiye açısından iyi bir şey yapmış olurlar" dedi.

VESAYET BİTECEK, BAŞKANLIK GELECEK

Baştanışman Gedikli konuşmasının devamında, "Burada temel konulardan bir tanesi de vesayetin, vasilerin temizlenmiş olmasıdır. Türkiye vasilerden çok çekti. Artık vesayet bitecek, başkanlık gelecek. Temel olay bu. Şu anda başkanlığa en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantıları. Hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar. Çünkü bunların şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Çünkü bunlar hep istikrarsızlıktan kazandılar. Siyasi istikrarsızlık olduğu zaman, koalisyon çatışmaları olduğu zaman bunlar en fazla menfaat elde ederler. Dolayısıyla bunlar bitecek ve sistem daha etkin hale gelecek. Bizim milletimizin de bunu tasvip ettiğini biliyoruz, görüyoruz. Birileri' millet istemiyor' diyor, ama biz de onlara diyoruz ki; buyurun referanduma gidelim millet istiyor mu istemiyor mu görelim" diye konuştu.

TÜRKİYE DEVLETİ BİR CUMHURİYETTİR, BU DEVAM EDECEK

Burada yasama ve yürütmeNİN birbirinden tamamen ayrı ve asla bir rejim olayı olmadığını belirten Bülent Gedikli, "Bu; CHP'nin uydurduğu en büyük yalan. Bu işin bir rejim değişikliği anlamına geldiğini söylemeleri. Uzaktan yakından alakası yok, rejimimiz cumhuriyettir. Türkiye devleti bir cumhuriyettir, bu devam ediyor ve bütün bir milletin cumhuriyetidir bu Cumhuriyet. Sadece CHP'nin cumhuriyeti değildir. Burada konuşulan konu hükümet etme modelinin değişmesidir. Yani siyasi sistemin değişikliğiyle alakalı bir yaklaşımdır. Bunlar anayasayı da bilmiyorlar, anayasal hukuku da bilmiyorlar, sistemleri de tam bilmiyorlar. Bunu, rejim değişikliği olarak görüyorlarsa bunlar eğitimlerini de bir gözden geçirsinler derim ben. Bu kadar büyük bir çarpıtmayı ilk kez görüyoruz" diye konuştu.

DOLARIN YÜKSELMESİ KÜRESEL KONJÖKTÜRÜN YANSIMASI

Dövizdeki hareketin Türkiye ile alakalı olmadığını da belirten Baştanışman Gedikli, "Bir çok ülkenin parası değer kaybetti. Trump'ın seçilmesine çok keskin tepkiler geldi. Bir takım spekülatörlerin ve manipülatörlerin de devreye girmesiyle bunlar oluyor. Genel olarak dünya da yaşanan bir konjonktür. Bunu özellikle vurgulamamız lazım. Dalgalı kur sistemindeyiz. Bu sistemde bu tarz dalgalanmalar oluyor. Küresel konjonktürden kaynaklanmış olması önemli. Türkiye'nin ekonomik dengelerinde herhangi bir sorun yok. Kamu maliyesinde sorun yok, devlet borçlarında sorun yok. Bugün birçok dünya ülkesinde bu sorunlar yaşanıyor. İnanılmaz ölçüde kamu borçlu bütçe açıkları muazzam. Türkiye bu konuda masum ve korunmuş bir halde. Biz bu günlere hazırlandık çünkü. Bankacılık sistemimiz de sağlam. Dolayısıyla ekonomik temeller sağlam olduğu içinde inşallah bu süreci gayet iyi yöneteceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------------

-Salondan genel görüntüler,

-Bülent Gedikli'nin açıklaması

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), -

====================================

8)KAMYONETİN ÇARPTIĞI 7 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ AĞIR YARALANDI

Afyonkarahisar'da 7 yaşındaki çocuk kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaza anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İhsaniye İlçesi'ne bağlı Kayıhan Beldesi'nde meydana gelen kazada, Kayıhan İlkokulu öğrencisi İzzet Ak, okul kapısından arkadaşlarıyla birlikte koşarak çıktı. Aniden yola fırlayan çocuğa M.D.'nin kullandığı 03 UU 084 plakalı kamyonet çarptı. Kamyonetin altında aldığı çocuk bir süre sürüklendikten sonra yerde kaldı.

Çevredekilerin yardımıyla başka bir araca konulan İzzet Ak, götürüldüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, gözaltına alınan kamyonet sürücüsü ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaza anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde 3 çocuğun ara sokaktan koşarak yola çıktığı yer alıyor. Gelen kamyoneti fark etmeyen çocuklardan biri park halindeki minibüsün önünden yola fırlıyor. Ardından kamyonet sağ tarafıyla çocuğa çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle kamyonete başını vuran çocuğun ayaklarının üzerinden aracın sağ arka tekeri geçiyor. Çocuğa çarptığını fark eden sürücü birkaç metre sonra aracı durdurarak iniyor.

Sürücünün kucağına aldığı çocuğu başka bir araçla hastaneye götürüldüğü görüntülerde yer alıyor.

Görüntü dökümü

-----------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

HABER: Onur BAYRAM- KAMERA: AFYONKARAHİSAR,

18.11.2016 - Haber Kodu : 161118002

============================================

9)TOMBALACI HOLDİNGE BASKIN

ADANA'da son iki yıl içinde farklı siyasi parti adı altında kumar oynatılan, en son 90 gün kapatma cezası alıp, dün cezası sona eren mekana, polis yine baskın yaptı. Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları adı altında faaliyete başlayan tombalacılar, yeniden suçüstü yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki Galleria İş Merkezi'nde 2014 yılında açılan Güven Partisi Adana İl Teşkilatı adı altında mekanda tombala oynatılmaya başlandı. Polisin onlarca baskın yapıp mühürlediği mekanda şüpheliler, farklı parti isimleriyle 2 yıl içinde tombala oynatmaya devam etti. Şüphelilerin, Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları adıyla faaliyete başladığı mekana, 90 gün önce baskın yapıldı, yine kapatma cezası verildi.

Dün cezası biten mekana, polis bugün yine baskın yaptı. Mekana demir kapıyı kırarak giren ekipler, şüphelileri kumar oynatırken suç üstü yakaladı. Yapılan aramada tombala kağıtları, tombala makinesi, pullar, tombala topları, projeksiyon cihazı ve çeşitli envanterlere el konuldu.

Tombala oynayan 141 kişiye Kabahatlar Kanunu'na göre para cezası kesilirken, Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları yöneticisi ve çalışanı 6 kişi hakkında ise 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak' suçundan adli tahkikat başlatıldı. Mekan, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla bir kez daha mühürlendi.

Görüntü Dökümü

-------

Sivil polislerin koşmaları

Polislerin Holding kapısında 'aç kapıyı polis' demeleri

Kapıyı balyoz ile kırmaları

İçeri girmeleri

Masalarda oturanlar

Tombala malzemeleri

Projeksiyon cihazı

Holding tabelası

Polislerin içerde bulunanlara ceza yazmaları

Holding içerisinde ele geçirilen tombala malzemeleri

Bina önünde bekleyen polis araçları

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

18.11.2016 - Haber Kodu : 161118003

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement