Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

Süt taşıyan TIR'a çarpan otomobildeki 3 kişi öldüBURSA'da, çalışma nedeniyle yolun daralan kesiminde yavaşlayan süt taşıyan TIR'a arkadan çarpan otomobilde bulunan 3 kişi öldü.

11.11.2016 13:30

Süt taşıyan TIR'a çarpan otomobildeki 3 kişi öldü

BURSA'da, çalışma nedeniyle yolun daralan kesiminde yavaşlayan süt taşıyan TIR'a arkadan çarpan otomobilde bulunan 3 kişi öldü.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Bursa Çevreyolu'nun Mudanya çıkışı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Bursa yönüne giden Şahin Tayyar yönetimindeki 43 RL 669 plakalı TIR, asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle daraltılan yolun bölünmüş kesimine girmek için yavaşladı. Bu sırada arkasından gelen Akgül Tozmaz yönetimindeki 55 AJ 800 plakalı otomobil, tankere arkadan çarptı. Hurda yığınına dönen otomobilde bulunan araç sürücüsü Akgül Tozmaz ile Rıdvan Tozmaz ve Mürsel Tozmaz kaza yerinde yaşamını yitirdi.

Otomobilde yaşamını yitiren üç kişinin Samsun'dan Bandırma'ya akrabalarını ziyarete geldikleri ve dönüş yolunda Bursa'daki bir yakınlarına daha uğrayacakları öğrenildi.

TIR sürücüsü Şahin Tayyar gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yerinden görüntüler

Haber-Kamera : Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

==========================================

TIR'la çarpışan otomobilde sıkışan sürücü 45 dakikada kurtarıldı

ZONGULDAK'ta, karşıdan gelen TIR'a yandan çarpan otomobilde sıkışarak yaralanan sürücü 25 yaşındaki Erkan Köktürk, yaklaşık 45 dakika süren çalışmayla kurtarıldı.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Asma Mahallesi'nde meydana geldi. 25 yaşındaki Erkan Köktürk yönetimindeki 67 ZC 606 plakalı otomobil, karşıdan gelen dorsesinde iş makinesi bulunan 44 yaşındaki Sefer Şişman'ın kullandığı 67 NL 864 plakalı TIR'a yandan çarptı. Sürücü Erkan Köktürk, otomobilde sıkışarak yaralandı. Gelen sağlık ekipleri sürücüye araçta ilk müdahaleyi yaptı. İtfaiye ekipleri de sürücüyü çıkarmak için çalışma başlattı. Kurtarma çalışması uzayınca çevrede toplanan kalabalık, ön tarafı dorsenin altına giren otomobili iterek çıkarmaya çalıştı. İtfaiye görevlileri, otomobilin fazla sallanması ve sürücünün bundan zarar göreceği endişesiyle vatandaşları uyardı. Bazı kişiler otomobili halatla başka bir TIR'a çarparak çekmek istedi, ancak ekipler buna da izin vermedi. Daha sonra gelen AFAD ekiplerinin de müdahalesiyle sürücü yaklaşık 45 dakikalık çalışmayla kurtarıldı. Yaralı sürücü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat ulaşı kapanan yol, TIR ve otomobilin kaldırılmasından sonra açıldı.

Kaza haberi üzerine Çaycuma'dan gelen Erkan Köktürk'ün yakınları da olay yerine yakın yerde otomobilleriyle kaza yaptı. Erkan Köktürk'ün babası Mehmet Köktürk'ün kazada hafif yaralandığı öğrenildi. İki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-İtfaiyenin kurtarma çalışması

-Kalabalıktan detaylar

-Sağlık ekiplerinin sürücüye müdahalesi

-Aracın sallanması

-İtfaiye ekiplerinin uyarması

-Erkan Köktürk'ün araçtan çıkarılması

-Ambulansa alınması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=======================================

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı öldüren özel harekatçı polise 13 yıl 4 ay hapis

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde geçen yıl Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada bugün karar çıktı. Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan özel harekat polise N.G.'ye 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 3 polise suçu bildirmeme nedeniyle 5'er ay hapis cezası verirken, 1 polis ise beraat etti.

Cizre'de geçen 14 Ocak 2015 tarihinde Nihat Kazanhan'ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak ölümüyle ilgili olarak tutuklanan özel harekat polisi Mehmet N.G. ile tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T.'nin yargılanmasına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Şırnak, Diyarbakır, Ankara, Manisa ve İstanbul Barolarının katılımı ile gerçekleştirilen duruşmada söz alan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, kamu görevlilerinin her suçu işleyebileceği algısının yıkılması gerektiğine belirterek, mahkemeye "Sizden tarihi bir karar bekliyoruz" dedi. Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elci ise, Nihat Kazanhan'ın vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten işlendiğini gösterdiğini söyledi. İstanbul Barosunu temsilen konuşan Ayşenur Demirkale de, "Devletin yaşam hakkını koruma yükümlülüğü var, soruşturma eksik yapılmıştır" diye konuştu.

Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi verilen aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan ve tutuklu yargılanan özel harekat polisi N.G.'ye, 'Haksız tahrik altında olası kasıt ile suçu işlediği' gerekçesiyle 13 yıl 4 ay, 3 polise ise 'suçu bildirmeme' suçundan 5'er ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan bir polis ise beraat etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Olay günü hastane önünden çekilern görüntü

Haber; Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), -

====================================================

Ayvacık'ta 27 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 27 mülteci, jandarma tarafından yakalandı.

Ayvacık bölgesinde yasa dışı geçişleri önlemeye yönelik denetimlerini sürdüren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bu sabah Kozlu Köyü sahilinde, 80 GH 176 plakalı minibüsten yabancı uyruklu bir grubun indirildiğini fark etti. Yapılan operasyonla, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Güney Afrika Cumhuriyeti, İran, Kamerun, Afganistan ve Kongo uyruklu 27 mülteci yakalandı. Yakalanan mülteciler, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Mültecileri minibüsten indirip, lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçirmeye çalıştıkları ileri sürülen 2 kişi de jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Mülteciler, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Operasyonda 1 bot, 1 bot motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mültecilerden görüntü

Minibüsten görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

=====================================================

PKK/KCK soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi adliyeye çıkarıldı

ELAZIĞ'da, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında DBP İl Başkanı Mehmet Nafiz Koç ve HDP'lilerin de bulunduğu 11 kişi Emniyetteki sorgunun ardından Ardliye'ye çıkarıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltın alınan ve aralarında DBP İl Başkanı Mehmet Nafiz Koç'un da bulunduğu 11 HDP ve DBP'li Terörle Mücadele Şubesindeki sorgularının ardından Adliye'ye çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sanıkların polis aracından indirilmesi

Eli kelepçeli sanıkların polis nezaretinde adliyeye girişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ,

====================================

İki liseli öğrenci bıçaklandı

ÇORUM'da bir lisenin bahçesinde oturan iki öğrenci kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanarak yaralandı.

Olay dün Eti Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. 12'inci sınıf öğrencileri E.C.Ç. (18) ve M.Ö. (17), okudukları okulun bahçe kısmında bulunan duvarda oturup sohbet ettikleri sırada, iddiaya göre okul dışından gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. İki öğrenci yaralı halde okula sığındı. Olay yerine çağrılan ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı. E.C.Ç.'nin durumunun ağır olduğu belirtilirken, polis saldırganın yakalanması için soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Öğrenci E.C.Ç.'nin ambulansla hastaneye getirilişi

-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===================================================

Sendikadan simit peynirli protesto

İZMİR'de, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hasta, hasta yakını ve personelin zehirlenmesiyle ilgili Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şubesi de açıklama yaptı. Zehirlenmeleri protesto etmek için hastanedeki personel ile vatandaşlara simit ve peynir dağıtan sendika üyeleri adına Şube Başkanı Ahmet Doğruyol açıklama yaptı. Vatandaşa verilen her hizmetin özelleştirildiğini söyleyen Ahmet Doğruyol, " Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerimizde çalışanların, hastaların ve hasta yakınlarının faydalandığı yemek hizmetleri, hizmet alımı marifetiyle sağlanmaktadır. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde dört yıl önce Başhekim Nurettin Ünal döneminde yemekhaneyle ilgili çalışma yapılmış, hastanede yapılan yemeğin maliyetinin daha uygun olacağı ortaya çıkmıştır. Buna rağmen bu hastanede de yemek hizmetleri özelleştirilmiştir. Kamu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının ve hizmet alan hasta ile yakınlarının, hastanedeki yediği yemeğin sağlıksız olması kadar acı bir durum olamaz. Sağlık kuruluşlarımızın önceliği para kazanmak değil, vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermek olmalıdırö dedi. İki hastanede yetkililerin açıklamasının aksine 180 kişinin zehirlendiğini ifade eden Ahmet Doğruyol, "Tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Ancak, bir sivil toplum kuruluşu olarak, defalarca uyarmamıza rağmen neden bir tedbir alınmamaktadır? Çıkan yemekler hastane idarecileri tarafından neden denetlenmemektedir? Görev ihmali mi vardır? ya da farklı sıkıntılardan dolayı mı olayın üzerine gidilmemektedir? Her zaman söylediğimiz gibi yemek hizmetleri sorunun tek çözüm yolu hastanelerimizin kendi yemeklerini kendilerinin yapmasıdır. Bir an önce Sağlık Bakanlığı bu konuda adım atmalıdır. Önceki yıllarda yemeklerimiz hastanelerde yapılmakta iken hiç bir sıkıntıyla karşılaşmıyorduk" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın açıklamasından görüntü.

Simit ve peynir dağıtılmasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

==================================

Halı sahada kalp krizi geçirip öldü

ANTALYA'da halı saha maçı sırasında kalp krizi geçiren 41 yaşındaki Resul Kaçar, yaşamını yitirdi.

Olay, dün saat 19.20 sıralarında Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'ndeki bir halı sahada meydana geldi. Arkadaşları ile futbol maçı yapan Resul Kaçar, bir anda yere yığıldı. Kaçar'a ilk müdahaleyi arkadaşları yaparken ihbar üzerine gelen 112 ekipleri, kalp krizi geçirdiği tespit edilen Kaçar'a saha ortasında yaklaşık yarım saat kalp masajı yaptı. Ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Kaçar, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Evli 2 çocuk babası Kaçar'ın, maç öncesi arkadaşlarına göğüs bölgesinin ağrıdığını söylediği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Resul kaçar'a kalp masajı yapılırken

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA,

================================================

Uzmanlar, Lav Tüpü Mağarası'nı inceledi

HATAY'ın Hassa İlçesi'ndeki magmatik doga oluşumu 'Lav Tüpü Mağarası'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mağara Koruma Şubesi ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

Selim Erdoğan, Hakkı Ergeneli, Haluk Akgönüllü ve Mehmet Atıcı'dan oluşan ekip, içeride metan gazı birikimi olması ihtimaline karşı çeşitli ekipmanlarla koruma önlemleri alarak incelemelerini gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 metrelik bölümü inceleyen ekipler, zemindeki balçık nedeniyle çalışmalarında zaman zorlandı.

İnceleme sonunda elde edilecek bilgilerin, bölgenin coğrafi bilgilerinin netleşmesi ve harita çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Mağaranın girişinde ekipten bir kişinin konuşması

Mağaradan çekilen fotoğraflar

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=======================================================

Darbe kahramanları Mersinlilerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesinin kahramanları Mersin'de darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa darbe kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül'ün yanı sıra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri erkan, il protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Çakacak, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirterek, 'Milletin vergileriyle alınmış silah, helikopter ve uçaklarla milletin evlatlarına ve milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi/ne kurşunlar ve bombalar yağdırdılar. 15 Temmuz akşamı şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine yuvalanmış asker üniformalı teröristler ve onların dışarıdaki işbirlikçileri tarafından ülkemizin bölünmesine ve işgal edilmesine, ülkemizde iç savaş çıkarılmasına yönelik bir senaryo sahnelenmek istendi. Yüce Türk Milletinin kahraman evlatları ellerinde sadece Türk Bayrakları ile bu hainlere geçit vermedi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Veysel Çelikdemir tarafından sergilenen 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Demokrasi Kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Söyleşinin ardından sahne alan sanatçı Üzeyir Aktulum 15 Temmuz'da yaşanan olaylar üzerine yazdığı 'Evladı Fatihan' isimli türküyü seslendirdi. Akabinde Şehit Ömer Halisdemir için yazılan şiirin okunması salondaki duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Vali Çakacak, demokrasi şehitlerinden Mersinli Erkan Yiğit'in abisi Hakan Yiğit'e, diğer protokol üyeleri de programa katılan demokrasi kahramanlarına Türk Bayrağını öperek teslim etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement