Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)BAKAN ARSLAN, BABA OCAĞINDA TAM DESTEK İSTEDİULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kars'ın Kağızman ilçesinde yaptığı konuşmada hemşehrilerinden tam destek istedi.

13.03.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ARSLAN, BABA OCAĞINDA TAM DESTEK İSTEDİ

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kars'ın Kağızman ilçesinde yaptığı konuşmada hemşehrilerinden tam destek istedi.

Bakan Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, Kağızmanlı eski milletvekili Sabri Güner, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve partililerle birlikte Kağızman ilçesine geçti. Burada Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, MHP'li İlçe Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman eski Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce ve coşkulu kalabalık karşıladı. Karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Bakan Arslan, herkese gösterdikleri bu büyük ilgi için teşekkür etti ve aynı ilgiyi 16 Nisan'da da göstermelerini istedi.

İstiklal alanında hemşehrilerine seslenen Bakan Ahmet Arslan, "Terör örgütlerinin, FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın, DHKP-C'nin de menfaati başka şeyler gerektiriyor olabilir. Dış güçlerin menfaati başka şeyleri gerektiriyor olabilir ama siz ülkemizin bekası için nasıl ki 15 Temmuz'da el ele, gönül gönüle, hep beraber meydanlara indiniz, hainlere derslerini verdiniz şimdi de ülkemizin istiklali, istikbali için, çift başlılıktan kurtulması için, daha hızlı büyüyebilmesi için; bu dış güçlerin menfaatine göre değil, milletimizin menfaatine göre bir idare sistemi olması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok önemli. Bu değişikliğin arkasında durun. Ama bugün omuzlarınızı aldığınız sorumluluğun hakkını yerine getireceksiniz. İnşallah Kağızman'da sandıkları patlatacaksınız. Ülkücü gençler sizlerle gurur duyuyoruz, çok teşekkür ediyoruz. Bu dava memleket davası olunca, dava ülkemizin istiklali, istikbali olunca bizi yalnız bırakmadınız" diye konuştu.

Bu sırada milli boksör olduğunu söyleyen Erdoğan Su, Bakan Arslan'a "Bu gençleri eroinden, haptan, esrardan, kötü şeylerden hepsini kendime çektim. Çünkü ben milli boksörüm" dedi. Bakan Arslan da "Bakın arkadaş diyor ki; ben milli boksörüm. Gençler yanlış yere gitmesinler, gençlik spor salonuna gitsin, gençlik merkezine gitsin, kültür merkezine gitsin. Bizim de derdimiz, davamız bu. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın" dedi. Bakan Arslan daha sonra AK Parti Kağızman İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti ardından da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakanın havalimanında karşılanması

-Kağızman ilçesine gelişi

-Burada karşılanması

-Kalabalıktan genel ve detaylar

-Bakan Arslan'ın konuşması

-Mili boksörün konuşması

-Bakan Arslan'ın Hatice Nineyi göstermesi ve konuşması

-Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

(385 MB - 5 DK 41 SN)

=================================================

2)MİDYAT'TA 2 BİN KİŞİNİN BAŞVURDUĞU İŞE ALINACAK 200 KİŞİ KURA İLE BELİRLENDİ

MARDİN'in Midyat İlçe Belediyesi ile İŞKUR programı kapsamında, 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu işe alınacak 200 kişi, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mardin İl Müdürlüğü'nce, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik Midyat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 6 ay süreyle istihdam edilecek 200 kişilik geçici işçi kadrosuna, yaklaşık 2 bin kişi başvurdu. İlçe sınırları içerisindeki ağaçlandırma, yeşil alan bakımı ve çevre düzenlemesi gibi işlerde görev yapacak 200 işçinin çalışacağı 6 aylık süre içerisinde maaş ve sosyal güvenlik hakları, İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. 22 Mart'ta işbaşı yapacak olan işçilerin yemek ve servis ücretleri de belediye tarafından karşılanacak.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kapalı Spor Salonu'nda 200 kişilik kontenjan için kura çekimi yapıldı. Salona gelen vatandaşlar, noter huzurunda çekilecek kuraları bekledi. Noter, İŞKUR ve Midyat Belediyesi görevlileri, işe başvuran 2 bin kişi için kura çekimi yaptı. Kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise üzüldü.

Midyat Belediyesi Personel Müdür Vekili Barış Özsunar, işe alınacak 200 kişilik kadro için yaklaşık 2 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 bin kişi başvuru yaptı. Kura çekilişini geçen hafta yapacaktık, tüm Türkiye'de 81 ilde İŞKUR kuraları bir hafta ertelendi. Bugün kura çekimini noter huzurda gerçekleştireceğiz. Kurada çıkacak 200 kişiye şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gönül isterdi ki hepinizi alalım, ama öyle bir imkanımız yok" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yapılan konuşma

Salona giren vatandaşlar

Kura çekimi

Vatandaşların meraklı bekleyişi

Sevinenler ve üzülenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), -

===================================================

3)FAHRİ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın programlarına izin verilmemesi nedeniyle bir grup Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Muratpaşa İlçesi Kızıltoprak Mahallesi Aspendos Bulvarı'ndaki Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosluğu önünde bir araya gelen Akdeniz Gençlik Federasyonu, Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformu, Yeni Dünya Vakfı temsilcileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın programlarına izin verilmemesine tepki gösterdi. Türk bayrakları ve dövizlerle konsolosluk önüne gelen grup adına açıklama yapan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Ahmet Söker, düşmanca tavırlarından dolayı Hollanda'yı kınadıklarını söyledi. Hollanda'nın tavrının bu ülkede yaşayan Türklere yönelik bir taciz olduğunu belirten Söker, şöyle dedi:

"Hollanda hükümeti çıkardığı engellerle orada yaşayan yarım milyona yakın vatandaşımızı rehin almaya, en temel demokratik haklarından mahrum bırakmaya çalışmıştır. Yapılan, Hollanda'nın ne kadar aciz ve korkak bir tutum içinde olduğunun göstergesidir. Hiçbir güç Hollanda'daki vatandaşlarımızla aramızdaki hukuki, insani ve gönül bağını koparamayacaktır."

Başkan Söker, Hollanda makamlarının yanlış tutum ve davranışlarını gözden geçirmesi gerektiğini anlatırken, "Bu tutumun iki ülkenin menfaati açısından fayda doğurmayacağını düşünüyoruz. Umut ediyoruz ki kısa sürede Hollanda, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı takındığı yanlış tutumda döner ve demokratik değerlere sahip bir ülke olmanın gereğini yerine getirir" ifadelerine yer verdi.

Grup açıklamanın ardından 'tekbir' getirerek dağıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Konsolosluk dış plan görüntü

Grubun görüntüsü

Basın açıklamasından görüntü

Slogan atılması

131///4.7

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=================================================

4)REFERANDUMDA 'EVET' OYU İÇİN OTOMOBİLİYLE ÜLKEYİ GEZİYOR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla daha önce 3 kez ülkeyi gezen eski DSP'li Erol Özavcı, bu kez anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' oyuna katkı sağlamak amacıyla otomobiliyle yola koyuldu. Özavcı, tur kapsamında Çanakkale'ye ulaştı. Cumhurbaşkanlığı forsu ve sloganlarla süslediği 41 F 3407 plakalı otomobiliyle, 30 Ocak'ta yaşadığı Kocaeli'den yola çıkan eski DSP'li Erol Özavcı, Çanakkale'ye ulaştı. Özavcı, amacının çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, imkanları ölçüsünde destek olmak olduğunu söyledi. Referanduma 'Evet' için ülkeyi gezdiğini ifade eden Özavcı, şöyle konuştu: " Karadeniz, Doğu, Güneydoğu, Ege ve bugün Çanakkale'deyim. Bizler neden 'evet' diyoruz biliyor musunuz? Türkiye'yi biz kolay kazanmadık. Bedel ödedik. Bedeli bedenimizle ödedik. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve gelecekteki insanlar için, çocuklarımız, evlatlarımız için Türkiye'nin büyümesi gerektiğine inanarak 'evet' diyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle de biz sandıkta 'evet'i çıkaracağız. Bizler 'evet' dediğimiz gibi vatanını, milletini, bayrağını seven Cumhuriyet Halk Partisine destek veren kardeşlerimizin de 'evet' demesini istiyoruz. Çünkü inanıyorum ki, onlar da vatanını, milletini, bayrağını seviyor. ve onlarında evet demesi gerekiyor" dedi.

Erol Özavcı, Çanakkale turunun ardından Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne geçecek.

Görüntü Dökümü

--------------

Otomobiliyle Türkiye turuna çıkan Erol Özavcıdan görüntü

Erol Özavcı konuşma

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==================================================

5)KAHRAMANMARAŞ'TAKİ 70 STK'DAN HOLLANDA'YA TEPKİ

KAHRAMANMARAŞ'taki 70 sivil toplum kuruluşunun (STK) oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na uçuş izni vermeyen, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edip bunu protesto eden, gurbetçilere at ve köpeklerle saldıran Hollanda'ya tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç'un da yer aldığı basın açıklamasına STK'ların kadın üyeleri de katıldı. Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan platform üyeleri 'Haçlı, faşist bitmez düşman saya saya Hollanda'yı titretti bir Müslüman Türk kadını Fatma Betül Sayan Kaya' ile 'Hollanda'nın OHAL ilan etmesi için bir tane Türk kadını yetti' yazılı pankartlar açıp Hollanda ve Avrupa'yı kınayan dövizleri taşıdı.

Platform adına açıklamayı okuyan Ayşe Taşkıran, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda tarafından küstahça sınır dışı edildiğini ve buna tepki gösteren gurbetçilere Hollanda polisinin sert bir şekilde karşılık vererek atları ve köpekleriyle saldırdığını ve bu saldırının Türk Milleti'nin onuruna yapıldığını kaydetti.

Taşkıran, tüm bunların hesabının sorulacağından emin olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye karşıtı birçok terör örgütünün gösteri düzenlemesine izin veren, yayın yapmasına ses çıkarmayan, terörist elebaşlarımın bu programlara telekonferansla katılımına ses çıkarmayan Avrupa devletlerinin, Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın konuşmasına neden tahammül edemediklerini, Türkiye Cumhuriyeti'ne neden düşmanca davrandıklarını çok iyi biliyoruz. Avrupa'nın bu tutumu, Türkiye olarak doğru yolda olduğumuzun apaçık ispatıdır. Onlar 16 Nisan'da sandıklardan evet çıkmasının Türkiye'ye neler kazandıracağını ok iyi biliyor. Bu yüzden genetik kodlarında İslam düşmanlığı yatan bu Haçlı zihniyeti uzantısı Avrupa, büyük ve güçlü bir Türkiye'yi asla istememektedir. Yıllarca bize insanlığın temel değerleri diye yutturulan Avrupa medeniyetinin içi fos, göstermelik bir medeniyet olduğu bu son olayla apaçık ortaya çıkmıştır. Kısaca güçlü, büyük ve Müslüman bir Türkiye karşısında, Avrupa medeniyeti iflas etmenin eşiğindedir."

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Ayşe Taşkıran'ın açıklaması

Pankart ve dövizler

Grubun tekbir getirmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 170 MB

====================================================

6)BODRUM'DA BYLOCK'TAN 5 KADIN ADLİYEDE

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 5 kadın adliyeye sevk edildi.

Bodrum merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. 14 kişinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi. Gözaltına alınanlardan 5'i, Bodrum'da adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, bazılarının ise öğretmen olduğu, ayrıca örgüt içinde 'abla' olarak görev yaptıkları öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kadınların adliyeye getirilişinden görüntü

Adliyeden görüntü

(Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

===================================================

7)ÇOCUĞUN ÇAPA MAKİNESİNE SIKIŞAN PARMAĞINI TORNACI KURTARDI

ŞANLIURFA'da, 11 yaşındaki Casım Demir'in sokaktaki çapa makinesine sıkışan parmağı, tornacıda 1 saat süren uğraşla çıkarıldı.

Küçük Casım, Kısas Mahallesi'ndeki evinin önünde oynarken sokaktaki çapa makinesinin delikli demir parmağını soktu. Casım Demir'in parmağı sıkıştığını gören ailesi, çocuğu makineden söktükleri delikli kapakla birlikte bir tornacıya götürdü. Çocuğun parmağı, tornacıda spiral makinesi yardımıyla kesilen kapaktan 1 saat süren uğraşın ardından çıkarıldı. Küçük çocuğun parmağında morarma oluşurken, aile torna ustasına teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Parmağı demire sıkışan çocuk

Demirin spiral ile kesilmesi

Çocuğun parmağının kurtarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 84 MB

======================================================

8)800 KİŞİ İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI OKUDU

BARTIN'nın Amasra İlçesi'nde, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında hazırlanan videoda 800 kişi İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 4 dakikalık video, ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreninde gösterildi. Videoda 800 kişi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını söyledi. Anaokulu öğrencilerinden sporculara, maden işçilerinden sanayi esnafına, balıkçılardan pazar esnafına, belediye ve sağlık personelinden tüm kamu kurumlarında çalışanların görev yerlerinde farklı zamanlarda İstiklal Marşı'nın birer mısrasını söylerken çekilip, daha sonra bunların birleştirilmesiyle ortaya çıkan video ilgiyle izlendi. Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, videonun 10 günde hazırlandığını söyleyerek, "Amasra'da yaşayan değişik meslek gruplarında yer alan yaklaşık 800 kişi, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudular. Herkes büyük keyif aldı bu çalışmadan. Çok güzel bir video ortaya çıktı. Çok Programlı Anadolu Lisesi bu projeyi hazırladı. Emeği gençenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Hazırlanan video

Süre: 3.53 Boyut: 124 MB

Haber: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================================

9)MEHMET AKİF ERSOY, ÇOCUKLUĞUNUN GEÇTİĞİ MÜZE EVDE ANILDI

VATAN şairi Mehmet Akif Ersoy, çocukluğunun geçtiği ve müzeye dönüştürülen Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ndeki evinde, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ıncı yıl dönümünde anıldı.

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi'nde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri ve İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 96'ıncı yıldönümü programı düzenlendi. Program daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği müze evde devam etti. Müze evde Mehmet Akif'in şiirleri, müzik eşliğinde seslendirildi. Ayrıca müzik dinletisi gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy'un müze evinde düzenlenen anma programına; Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı öncesi alan darlığı nedeniyle sadece protokol üyelerinin müze evine alınacağını öğrenen Başkan Arslan, bu konuda girişimde bulundu. Programa böylelikle öğrenci ve vatandaşlar da alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Müze evdeki şiir ve müzik dinletisinden görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

====================================================

10)FETÖ ŞÜPHELİSİNİN ASKERİ KIYAFETİNDEN 1 ABD DOLARI ÇIKTI

ISPARTA Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan 700 Harbiyeliyi darbe gecesi Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan eski tabur komutanı Yarbay Mustafa Kayar'a ait askeri eşyaların imhası sırasında kıyafetinin cebinden 'F' serisi 1 ABD Doları bulunduğu iddianamede yer aldı.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Üzeyir Sarı'nın, 15 Temmuz gecesi Isparta'daki 700 Harbiyelinin Ankara'ya götürülmek istenmesine ilişkin 12'si tutuklu 27 sanık hakkında şubat ayında hazırladığı ve Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 138 sayfalık ikinci iddianamede, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı eski Tabur Komutanı tutuklu Yarbay Mustafa Kayar'a ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede, baştan itibaren darbe girişiminden haberi olduğu, darbe girişiminin planlayıcısı ve en aktif çalışanı olduğu öne sürülen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanı tutuklu eski Kurmay Albay Devran Çetinkaya'nın izinli olmasına rağmen kışlaya gelerek saat 21.00 sıralarında Mustafa Kayar'ı aradığı ve Harp Okulu öğrencilerinin hazır olup olmadığını, içtima yapıp yapmadıklarını sorduktan sonra Mustafa Kayar'ı yanına çağırdığı ve öğrencilerin Ankara'ya gideceklerini söyleyerek taşımak için araç hazırlanması talimatı verdiği yer aldı. Şüpheli Mustafa Kayar'ın o andan itibaren öğrencilerin Ankara'ya nakli için aktif olarak çalışmaya başladığı belirtildi. Şüphelinin bu aşamada Harbiyelilerin sevkine iştirak ettiği ve onları taşıyan araçların kışla dışına çıkması sürecine müdahil olarak 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçunu işlediğine vurgu yapıldı.

'F' SERİSİ 1 ABD DOLAR ÇIKTI

21 Temmuz 2016'da tutuklanan Mustafa Kayar'ın 27 Aralık 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğinin kesildiği ve kendisine ait askeri eşyaların imhası sırasında kıyafetinin cebinde 'F' serisi 1 ABD Doları bulunduğuna yer verilen iddianamede şöyle denildi:

"Şüphelinin askeri kariyeri, kurmay olması, Komutan ve Karargah Subaylığı Sınavını (KOMKARSU) kazanması, yurt dışı görevleri alması ve erken terfiler alması hususlarının, mensuplarını kritik görevlere getiren ve diğer kişilere göre niteliklerini artırmaya çalışan FETÖ'cü yapılanma içerisinde olduğunu gösterdiği, idari hakim olarak görev yapmakta olan eşi Ülkü Öner Kayar'ın FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklanmış olması da şüphelinin üyesi olan kadın hakimlerin ancak örgüt üyesi birisiyle evlenmesine izin veren FETÖ/PDY'nin üyesi olduğunun başka bir delili olduğu anlaşılmaktadır."

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement