DEVA Partisi lideri Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı - Son Dakika
3.Sayfa

DEVA Partisi lideri Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Diyarbakır programını takip eden gazeteci, bir şahsın sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Şikayetçi olacağını söyleyen gazeteci, ''Ali Babacan daha dışarı çıkmadan biri gelip parmak sallamaya başladı. 'Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, burada Kürtçe konuşamazsınız' gibi sözler söyledi. Bunun provokasyon olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

12.01.2024 15:13  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan'ın Diyarbakır programını takip eden gazeteci, bir şahsın sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

BABACAN'IN PROGRAMINI TAKİP EDEN GAZETECİYE SALDIRI

Merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami'de Ali Babacan'ın programını takip eden Rudaw Tv Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, Kürtçe anons çekeceği sırada yanına yaklaşan bir kişinin önce sözlü, ardından fiziki saldırısına uğradı. Vatandaşlar ve diğer gazeteciler araya girerek şahsı uzaklaştırdı. Polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.

Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı

Cami çıkışı konuya ilişkin açıklamada bulunan Ali Babacan, Türkiye'de özgür basını savunduklarını, özgür basının hayat kurtardığını söyledi. "Olanlardan tam haberim olmamakla beraber geçmiş olsun diyoruz" diyen Babacan, "Bu gerginliğin, kutuplaşmanın ülkemizde bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz. Seçimlere giderken bazıları toplumun hassasiyetini istismar edebiliyor" dedi.

Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı
Ali Babacan

"BURADA KÜRTÇE KONUŞAMAZSINIZ GİBİ SÖZLER SÖYLEDİ"

Saldırıya maruz kalan Rudaw Tv Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak ise, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı takip etmek için camiye geldiklerini aktararak, şunları söyledi: "Cuma namazı kılınmıştı, bir açıklama yapar diye bekliyorduk. Ali Babacan daha dışarı çıkmadan biri gelip parmak sallamaya başladı. 'Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, burada Kürtçe konuşamazsınız' gibi sözler söyledi.

Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı
Maşallah Dekak

"ARKASINDAKİ GÜÇ KİM ONU MERAK EDİYORUM"

Bunun provokasyon olduğunu düşünüyorum. Bilinçli bir şeydi, ısrarla basın mensuplarına saldırdı. Burada vatandaşlar engel olmasaydı ciddi bir saldırıyla karşı karşıyaydım. Basın mensuplarına saldırı kabul edilemez. İnsanlar şiddetten uzak durmalı. Saldırıyı kınıyorum. Şikayetçi olacağız ama arkasındaki güç kim onu merak ediyorum."

DEVA Partisi lideri Babacan\'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa DEVA Partisi lideri Babacan'ın Diyarbakır programında gazeteciye saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mustafa POLAT: Dinli-dinsiz,Alevi-Sünni, Kürt-Türk,işçi-işveren, velhasıl seçim yaklaştıkça kaşınmaya müsait yerleri yine kaşımaya başladılar. Seçim sonuna kadar da kaşıyacaklardır. 17 0 Yanıtla

Advertisement