6. Uluslararası Çocuk Festivali" - Son Dakika
Yerel

6. Uluslararası Çocuk Festivali"

Çorlu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "6. Uluslararası Çocuk Festivali" başladı.

23.04.2015 16:29

Çorlu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "6. Uluslararası Çocuk Festivali" başladı.

Festival, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe ve Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ile vatandaşlardan oluşan kortej yürüyüşüyle başladı.

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Parkı'nda bulunan etkinlik alanında açılış seremonisi düzenlendi.

Baysan, etkinlikte yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen "6. Uluslararası Çocuk Festivali"ni 11 ülkeden gelen misafir ekiplerin katılımıyla her zamankinden daha güzel bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu tür etkinliklerin dünya barışına katkıda bulunacağına inandığını ifade eden Baysan, "Bu tür organizasyonlar çocuklarımızın başka ülkelerdeki yaşıtlarıyla tanışmalarına, onlarla arkadaşlıklar kurmalarına ve kültürlerini tanımalarına vesile oluyor. Bu sayede dünya barışına da katkıda bulunacağımıza inanıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Çocuk Festivali'nin de en iyi şekilde geçmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen ekipler ulusal müzikleri ve yöresel kostümleri ile dans gösterisi sundu

Çeşitli etkinliklerin yapılacağı festival, 26 Nisan Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Uluslararası Çocuk Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement