4. Anfaş City Expo Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

4. Anfaş City Expo Fuarı

4. Anfaş City Expo Fuarı

Türkiye'nin en büyük şehircilik ve teknolojileri fuarı Şehircilik ve Teknolojileri Antalya Expo Center'de açıldı.

17.04.2013 14:12  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anfaş Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye'nin en büyük şehircilik ve teknolojileri fuarı Şehircilik ve Teknolojileri(City Expo) Antalya Expo Center'de açıldı. 13 bin kişinin ziyaret etmesinin beklenildiği fuarda 10 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan fuarda 160 firma son teknolojilerini ve yeni ürünlerini sergiledi. Öte yandan belediyelerde yer aldıkları standlarda hizmetlerinin ve projelerinin tanıtımı yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Bosna Hersek ,Makedonya, Moldova, Irak, KKTC'den bin 800'ün üzerinde

belediye başkan ve yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, il özel idare genel sekreterleri, valiler ve kaymakamlar olmak üzere 13 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Anfaş Fuarcılık İşetme ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 17-19 Nisan 2013 tarihleri arasından düzenlenen fuarın; belediyeler, il özel idare, karayolları, DSİ, kooperatif, organize sanayi siteleri, üniversitelerin alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarına cevap verebileceğini söyledi. Bu yıl fuarın ana temasının ' Ulaşım' olduğunu altını çizen Çalık, " Belediyeler fuarda ulaştırma ile ilgili projelerini paylaşma imkanı bulacaklar. Ayrıca ulaşım alanında katılan firmalar yeni ürünlerini sergileme fırsatı yakalayacaklar" dedi.

Türkiye'de belediyelerin özel sektör gibi çalıştığını ifade eden Çalık, " Belediyeler bulundukları şehrin tüm alt yapı ve üst yapı yatırımlarını üstelenmiş durumda. Bütün belediyeler şehirlerinin fiziki görüntüsüne önem veriyor. Bu fuar çok belediyelerin şehirlerini güzelleştirmesi önemli yenilikler sunuyor. Öte yandan Türk ekonomisine, sanayinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır.

Fuar boyunca yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir ticaret hacmi olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Çalık, fuar kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen "Yerel Yönetimler Sempozyumu' nun büyük ilgi göreceğini ifade ederek, "İller Bankası Değişim Süreci, İller Bankası belediye ilişkileri, yerel yönetimlerle proje ortaklıkları, büyükşehir belediyelerinin kurulması ve sınırları hakkında 6360 sayılı yasasına uyum kapsamında belediyelerin rol ve sorumlulukları ve belediyelere mal ve hizmet alımları, ihale usulleri, ihale komisyonlarının oluşumu ve çalışması, genel anlamda ihale sözleşmesi, teknik ve idari şartnamelerin hazırlanması, farklılıkları, mal ve hizmet alımlarında muayene ve kabul işlemlerinin aktarılacağı Kamu İhale Mevzuatı konuları değerlendirilecek" görüşlerine yer verdi.

Çalık, konuşmasına şöyle devam etti: "Devlet Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz neticesinde ; Mersin, Trabzon, Sivas, Konya bölge müdür ve müdür yardımcıları, Diyarbakır, Konya, İstanbul, Bursa, Mersin,

İstanbul bakım, yol yapım ve üstyapı baş mühendisleri ve üst yöneticileri fuarımızı

ziyaret edecekler. İl özel İdarelerinin

Karaman, Iğdır, Bursa, Denizli, Uşak, Afyon, Isparta, Konya, Kilis, Van, Şanlıurfa, Denizli İnşaat Mühendisleri ; Düzce, Aydın, Van Genel Sekreter Yardımcıları, Su kanal Hizmetleri Müdürleri, Makine İkmal ve Bakım Müdürleri fuarı ziyaret edecekler."

Fuarda şehre dair her türlü ürünün sergilendiğini belirten Çalık, "Belediye araçları, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemesi ekipmanları ve donanımı, bahçe-süs bitkileri, peyzaj donatıları ve ekipmanları, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, ekipmanları, temizlik ve bakım ekipmanları ve malzemeleri, ses, ışık ve görüntü sistemleri, spor tesisi ekipman ve donanımları, spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri, elektrik, elektronik-bilgisayar-otomasyon-yazılım, e-belediyecilik sistemleri yer alıyor" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ise eğitim faaliyetleri ile belediyelerin gelişmelerine yardımcı olabilecek platformlara önem verdiklerini kaydetti. Belediyelere katkı sağlayacak olan tüm işbirliklerine önem verdiklerinin altını çizen Sökmen, " Şehircilik ve teknolojik içeriği ile düzenlenen bu fuar, Türkiye'de ve uluslararası alanda yerel yönetimler adına önemli bir etkinliktir. Kentlerin gelişmesinde, çağdaş belediyecilik hizmetlerine katkı sağlayacak tüm yeni ürünler, görme ve uygulama imkanına sahip oluyorlar" diye konuştu.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fuarın tüm belediyelere ve Antalya'ya katkı sağlayacağını dile getirdi.

Belediyelerin proje ve hizmetlerini statlarında sergilediklerini kaydeden Başkan Böcek, "Burada belediyelere yapan firmalar var. Yeni ünler biz belediye başkanları için sergileniyor. Belediyelerin kullandığı ne ürün varsa burada sergileniyor. Yurt dışında belediye başkanı arkadaşlarımız geliyor. Her fuarın kente şehrimize büyük katkısı var. Yerel yönetimler adına önemli bir sempozyum düzenlenecek" dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği olarak önemli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Başkan Böcek, "Yurt içi ve yurt dışından belediye başkanları ve sektör temsilcileri burada. Belediye başkanı arkadaşlarımız burada hizmet ve projelerini sergiliyorlar. Sektör temsilcileri en son yeni ürünlerini buraya getiriyorlar. Bizde bunlardan yararlanıyoruz. Ayrıca yerel yönetimler sempozyumu güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 21. yüzyılın kentlerin yüzyılı olacağını dile getirerek, " Böyle bir yüzyılın başlangıcında çok önemli etkinliği düzenleyenleri kutluyorum. Anfaş ile Antalya'da fuarcılık zirve yaptı. Artık bu alan yetmiyor. Buranın kuzeyinde yeni bir fuar alanı yapmak gibi bir yükümlüğümüz var. Belediye başkanları için fuarlar çok önemlidir. 21. yüzyıla kentlerimizi taşıyoruz" dedi.

Belediye olarak insan odaklı projelere önem verdiklerini kaydeden Başkan Akaydın, "Kendi kendine yeten belediyecilik anlayışı ile Antalya'yı yönetmeye çalışıyoruz. Çiçek ve peyzaj için dışarıya para ödemiyoruz. Belediyeciliğin gerektiği küçük üretimleri kendimiz üretiyoruz. Atıksu tesislerimiz Türkiye'nin bir numarasıdır. 2040 yılın kadar Antalya'nın kanalizasyon, 2060 yılına kadar su sorunu çözdük. Atık suyumuzdan elektrik üretmeye başladık "ifadelerine yer verdi.

Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Antalya'nın 11 milyon turist ağırlayan kapasitesi dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü şehri olduğunu kaydetti. Antalya'yı sadece turizmle düşünülemeyeceğini ifade eden Ergün, "Ülke tarımında Antakya yüzde 43'lük potansiyeline sahiptir. Antalya 3.6 milyar dolar ticaret hacmine sahiptir. Yerli ve yabancı spor kulüplerinin kamp yaptığı spor kentidir. Yılda 365 kongreye ev sahipliği yapan ve 68 binden fazla delege ağırlayan kongre şehridir. Her dilden, her dinden insanın buluştuğu barış şehridir. Vatandaşlarına ve konuklarına iyi hizmet sağlayabilmesi için belediyelere büyük görevler düşmektedir. Bizlere hizmet sağlayan, belediyelere

katkı sağlayacak fuarı düzenleyenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye'deki Belediyeler Birliği temsilcilerine plaketleri verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen'e, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün'de Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e plaketini takdim etti.

Ardından protokol fuarın açılış kurdelesini kesti ve stantları gezdiler.

Fuar 17-19 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 4. Anfaş City Expo Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.


Advertisement