Tarım ve Hayvancılığın Kalbi İzmir'de Atacak - Son Dakika
Ekonomi

Tarım ve Hayvancılığın Kalbi İzmir'de Atacak

Tarım ve Hayvancılığın Kalbi İzmir\'de Atacak

10. Agroexpo Eurasia-İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 12-15 Şubat tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

07.02.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10. Agroexpo Eurasia- İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 12-15 Şubat tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşma platformu olan Agroexpo Eurasia 10.Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen Animalexpo 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın basın toplantısı düzenlendi. 12-15 Şubat'ta İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda Orion Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek olan Agroexpo Eurasia ve Animalexpo Fuarları'nın kahvaltı eşliğinde yapılan basın toplantısına destek veren kurum yetkilileri de katıldı. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Tomar, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer, ARİSÜD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kırkpınar, Tarım Kredi Kooperatifi İzmir Bölge Şefi Varol Yıldırım, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan'ın katıldığı toplantıda İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Türk tarım sektörüne katkıları masaya yatırıldı.

"200 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ"

Agroexpo Eurasia 10. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile eşzamanlı düzenlenecek olan Animalexpo 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın tanıtım faaliyetleri, fuar katılımcı-ziyaretçi profili ve ziyaretçi organizasyonu çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Fatih Tan, "Geçtiğimiz fuarda 647 firma ve temsilcinin yer aldığı fuarımızı 149 bin 914 sektör profesyoneli ziyaret etmiştir. Bu sene ise katılımcı ve ziyaretçi hedefimizi daha da artırdık. Bu sene Agroexpo Eurasia ve Animalexpo'da 58 ülkeden 708 katılımcı yer alırken, tarafımızdan gerçekleştirilecek olan bin 500 otobüs organizasyonu ile sektör çalışanlarımızı gelişen teknolojilerden haberdar olmasına vesile olacağız. Yaptığımız tanıtım ve reklam çalışmalarının sonucunda da bu sene 200 bine yakın ziyaretçinin fuarı gezeceğini öngörüyoruz" dedi.

"FUAR ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR"

Bir yıllık hazırlanma sürecinde uluslararası tarım fuarları ve etkinliklerinde tanıtımı yapılan fuarının meyvelerini fazlasıyla verdiğini kaydeden Tan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) Başkanı Markus Rediger ve Yönetim Kurulu Üyesi Michael Godtfredsen, Türkiye'ye ilk defa gelecek ve Orion Fuarcılık tarafından düzenlenecek 10. Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret edecek. 11 Şubat Çarşamba günü gelecek heyet, fuar boyunca çeşitli etkinliklere katılacak. IFAJ yöneticileri, 14 Şubat Cumartesi günü İzmir'den ayrılacak. Bu arada Orion Fuarcılık ile Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Yönetim Kurulu üyeleri de Rediger ve Godtfredsen'i ağırlamak üzere hazır bulunacak. Fuar uluslararası platformlarda büyük ilgi görüyor."

58 ÜLKEDEN ZİYARET

17 ülkede bulunan temsilciliklerinden başarılı dönüşler alan fuara 58 ülkeden ziyaret bekleniyor. Alım heyeti programı olan 5. Tarım İhracat ve İthalat Günleri'ne İran, Macaristan, Avusturya, Kazakistan, Azerbaycan, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Ukrayna, Rusya, Belçika, Hollanda, Afrika, Çek Cumhuriyeti, Kuveyt, Afrika, Avustralya, İtalya, Amerika, Hindistan, Güney Kore gibi birçok ülkeden bürokrat ve kalabalık alım heyetleri e-biltem işbirliğinde geliyor. 5 senedir fuarın en büyük destekçilerinden olan Amerika Canlı Hayvan İhracatçılar Birliği bu yıl da fuarın en çok ziyaret edilen stantlarından olacak.

PODYUMA BU KEZ İNEKLER ÇIKACAK

Fuarın 1-B numaralı holünde 500 kişilik tribün düzeni oluşturan Orion Fuarcılık bu alanda Altın Çan Güzellik Yarışması düzenleyecek. Türkiye'deki en seçkin 51 hayvancılık işletmesinden özel elemeler sonucu seçilen süt ineklerinin yanı sıra 100'ü aşkın koyun, podyumda güzelliklerini sergileyecek. Konu hakkında açıklama yapan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, fiziki özelliklerin yanı sıra süt verimliliği konusunda da değerlendirme yapılacağını belirtti. Günlük 70 litreye kadar rekor miktarda süt verebilen gösterişli hayvanların yetiştiricileri, toplam 70 bin liraya para ödülleri ve hediyelerin sahibi olacak.

ROBOTLAR SÜT SAĞACAK

Türkiye'de ilk defa sergilenecek süt sağım robotları İsveçli de Laval, Hollandalı Leely ve Alman Gea Farm bilim adamları tarafından çalıştırılacak. Lazer sensörleri aracılığı ile inekleri algılayıp sağım işlemini yüzde 100 başarıyla tamamlayan bu robotlar yüzlerce ineklik çiftliklerde bile 1-2 kişinin çalışabilmesini yeterli kılıyor. El değmeden sağılan ineklerin sütleri yine el değmeden soğutma tanklarına gönderiliyor ve bakteri seviyesinin minimum düzeyde kalması sağlanıyor.

FUARDA TARIM MAKİNELERİ DE BOY ÖLÇÜŞECEK

13 Şubat günü ayrıca dünya ve Türkiye tarım makineleri yeni buluşlarıyla canlı olarak sergilenecek. Tarım Makinalarında İnnovativ Gelişmeler ismindeki özel etkinlikte ise 500 kişilik tribünde çiftçilere teknolojide gelinen son noktalar sunulacak.

PANELLER DÜZENLENECEK

Fuarda Tarım TAGYAD Başkanı Sn. İsmail Uğural'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Kooperatifçilik ve Aile Çiftçiliği, Süt Sektöründe Son Gelişmeler, Tarımsal Mekanizasyonda Son Uygulamalar, Kırmızı Et Sektöründeki Son Gelişmeler ve Arıcılık Sektörü Konuşuyor konulu panellere de yer verilecek.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Fuarı; TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İzmir Büyük Şehir Belediyesi, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, İzmir Ziraat Odaları, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir İtalyan Ticaret Odası, İzmir Veteriner Hekimleri Odası, Tarım Kredi Kooperatifi - İzmir Bölge Müdürlüğü, İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ari ve Onay Belgeli Süt Üreticileri Derneği, Fide Üreticileri Al Birliği, Amerika Canlı Hayvan İhracatçıları Birliği, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği, Gübre Üreticileri ve İthalatçıları Derneği, Sera Konstrüksiyon ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, İhracatı Geliştirme Merkezi, Iran Agri Magazine, Maestral Expand S.R.O, Kremli Anna destekliyor. Girişin ücretsiz olduğu İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 12-13-14 Şubat tarihleri arasında 10.00-18.00, 15 Şubat tarihinde ise 10.00-17: 00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tarım ve Hayvancılığın Kalbi İzmir'de Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement