ABD Uçakları, IŞİD'e Ait Cephaneliği Vurdu - Son Dakika
Güncel

ABD Uçakları, IŞİD'e Ait Cephaneliği Vurdu

ABD Uçakları, IŞİD\'e Ait Cephaneliği Vurdu

ABD'ye ait 2 savaş uçağı Türkiye saati ile 13.45'te 2 adet 225'er kiloluk lazer güdümlü füzeyle IŞİD cephaneliğini vurdu.

08.08.2014 16:02  Güncelleme: 23:19

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, ABD uçaklarının Kuzey Irak'ta IŞİD'in kullandığı bir cephaneliği vurduğunu duyurdu.

SALDIRI 06.45'TE BAŞLADI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, "ABD savaş uçakları, bu sabah 06.45'te (ABD saatiyle) IŞİD teröristlerinin belirli hedeflerine saldırı düzenledi. İki F/A 18 uçağı, Erbil yakınlarında Kürt kuvvetlerini vurmada kullanılan hareketli topçu birliğine yönelik olarak bombardıman gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

SAHADAKİ DURUMA GÖRE OPERASYON SON BULACAK

Basra Körfezi'nden kalkan ABD savaş uçakları Irak'ta Kürt Bölgesi'nin başkenti Erbil'e yaklaşan IŞİD'in, aralarında Mahmur'un da olduğu mevzilerini bombalıyor. Beyaz Saray, operasyonun sona ermesinin sahadaki duruma bağlı olduğunu açıkladı.

ZEBARİ: IŞİD'İ YENİLGİYE UĞRATMAMIZ AN MESELESİ

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, "IŞİD'i yenilgiye uğratmamız an meselesi" dedi.El Kaide’den kopan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ın kuzeyinde birçok bölgeyi elinde tutuyor.

Pentagon, Sincar'ın ardından Mahmur'u da ele geçiren ve Erbil'e yaklaşan Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) mevzilerinin Amerikan uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı.

225'ŞER KİLOLUK FÜZELER İLE VURDU

ABD'ye ait lazer güdümlü iki F/A-18 savaş uçağı Erbil yakınlarındaki IŞİD mevzilerini 225 kilogram bombayla vurdu.Beyaz Saray, Irak'ta yeni hükümet kurulur ve talepte bulunursa askeri desteği artıracaklarını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, operasyonların bitmesi için herhangi bir süre öngörülmediği ve bunun sahadaki duruma bağlı olduğu belirtildi.

ZEBARİ VE HÜSEYİN'DEN BASIN TOPLANTISI

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Bölgesel Yönetimin Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin Erbil'de bir basın toplantısı düzenleyerek son durum hakkında bilgi verdi.

Zebari, ABD'ye operasyon kararından dolayı teşekkür ederken, IŞİD'in peşmergeyle çatışması için Suriye'den militan getirdiğini söyledi. IŞİD'i yenilgiye uğratmamız an meselesi diyen Zebari, "IŞİD, hareket halinde bir güç. Hassas bölgelere, barajlara ve petrol bölgelerine saldırıyorlar

Türkiye, İran ve Fransa'ya yardımlarından dolayı teşekkür eden Fuad Hüseyin de "IŞİD'in elindeki silahlar bizdeki silahlardan daha ileri düzeyde" dedi. Hüseyin Ezidi ve Hristiyanların evlerine geri dönebileceğini belirtti. Fuad Hüseyin, Haziran ayından bu yana çatışmalarda ölen peşmerge sayısının 150 olduğunu belirtti ve 500 peşmergenin de yaralandığını söyledi.

MAHMUR'A BOMBARDIMAN

ABD uçaklarının hedefindeki bölgeler arasında IŞİD'in ele geçirdiği Mahmur kenti de var. Al Jazeera'ye konuşan yerel kaynaklar, uçakların kentin merkezindeki IŞİD mevzilerini bombaladığını ancak bombardımana rağmen IŞİD üyelerinin hâlâ Mahmur'da olduğunu söyledi.

Kentte, PKK'lılarla IŞİD üyeleri arasında da yer yer çtışmalar yaşanıyor. PKK'lı bir grup IŞİD'in karargah olarak kullandığı bir noktaya saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 4 IŞİD üyesi ölürken, IŞİD'e ait 4 araç da tahrip edildi. PKK'lı grup daha sonra geri çekildi.

GAZETECİ DENİZ FIRAT HAYATINI KAYBETTİ

IŞİD üyeleri ile PKK'lıların çatıştığı Mahmur'da bulunan gazeteci Deniz Fırat, IŞİD üyelerinin açtığı ateşte hayatını kaybetti.

UÇAKLAR BASRA'DAN KALKTI

Pentagon, IŞİD mevzilerini bombalayan uçakların Basra Körfezi'nde bulunan USS George H.W. Bush uçak gemisinden kalktığını duyurdu.

Washington Post gazetesine göre, ABD Savunma Bakanlığı, saldırı emrinin Başkan Obama'nın talimatının ardından ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından verildiğini açıkladı.ABD Merkez Komutanlığı, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da faaliyetlerden sorumlu. CENTCOM'un Türkiye'de ise herhangi bir merkezi bulunmuyor.

Erbil'deki Al Jazeera muhabiri Jane Arraf, IŞİD üyelerinin, peşmerge güçlerinin çekilmesinin ardından ABD yapımı bazı silahlara el koyduğunu ve Washington yönetiminin bu durumla da ilgilendiğini söyledi.

ABD Başkanı Obama, perşembe günü Amerikan ordusuna gerektiğinde IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi vermişti. Obama “Erbil’e tehdit artarsa IŞİD havadan vurulacak” dedi.

Acil toplanan BM Güvenlik Konseyi de IŞİD'i kınadı ve uluslararası destek çağrısı yaptı.

İNGİLTERE: ERBİL'İ TERK EDİN

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Kürt Bölgesi'nde yaşanan çatışmalar nedeniyle İngiliz vatandaşlarına Erbil'in de içinde olduğu civar bölgeleri terk etmesi çağrısında bulundu.
Bakanlığın açıklamasına gerekçe olarak bölgedeki güvenlik koşullarının kötüleşmesi gösterildi.

IŞİD SİNCAR'A TAKVİYE YAPTI

IŞİD örgütü cuma günü Kerkük kırsalında bulunan bazı güçlerini Musul'un Sincar ilçesine kaydırmak üzere geri çekti.

Kerkük'ün ilçelerinden sorumlu polis müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, "IŞİD'e bağlı bazı güçler, Kerkük'teki Reşadiye ve Havice bölgelerinden çekilerek Peşmerge güçleriyle yoğun çatışmaların yaşandığı Musul'un Sincar ilçesine yöneldi" dedi.

IŞİD, Yezidilerin "Şengal" diye adlandırdıkları Musul'un Sincar ilçesini 3 Ağustos'ta ele geçirmişti.IŞİD'in saldırısı üzerine Peşmerge çekilmek zorunda kalırken, binlerce Yezidi, Sincar Dağı'nda mahsur kalmıştı.

Aralarında AFAD ve Kızılay'ın da gıda kolilerinin bulunduğu yardımlar, helikopterlerle dağdaki Yezidilere ulaştırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD Uçakları, IŞİD'e Ait Cephaneliği Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • Abdulkerim Kaplan: Vursun su imansiz kafir isidi insanliktan nasibini almamis bu isid teroristleri Allah sizden razi olsun baskan OBAMA dank u . 104 16 Yanıtla
  • adem: bunlar kavgadada böyle dayak yedilermi sülalerini çağırır 56 4 Yanıtla
  • ZEYTİNBURNU: DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR VUR ABD VUR HELAL SANA ŞİMDİ SANA SEMPATİ DUYMAYA BAŞLADIM BİDE ŞU İSRAİLİ DESTEKLEMESEN HARİKA OLURDU 8 51 Yanıtla
  • RABİA: dün güçlenmeden çor cocuk sabi kadın ihtiyar toplar boynunu kesersen allah böyle belanı verir dinsiz İŞİD 15 37 Yanıtla
    uyanın: lan gerizekalı işid dinsiz abd dindar öylemi oluyor lan abd nin öldürdügü müslümanların haddi hesabı yok abd destekliyorsun inşallah bu gece kamyonun altında kalır ebedi cehenneme gidersin kafir köpek 0 0
  • ALANYALI: HELAL OLSUN İŞTE SÜPER GÜÇ BUNA DERİM ORDA BİNLERCE MÜSLÜMANI KAT LEDEN İŞİDE ABD OPERASYONU BUNU TÜRKİYEDEN BEKLERDİM AMA BİZDE NE O GÜÇ VAR NEDE KUDRET MUZ CUMHURİYETİNE DÖNMÜŞÜZ YURTTA SULH CİHANDA SULH MUŞŞ PEH PEHHHHH 27 23 Yanıtla
  • kara kartal: bu kürtlere laf eden türk vatandaşıma gülüyorum eğer orda kürtler savaşı kaybederse türkiyeye ışid 3-4 ilde bomba saldırısı düzenledimi tamamdır ülke bölündü. iç karışıklıklar çıkar zaten sız benden daha ıyı bılıyorsunuz turkıye de ne kadar ışid teröristlerinnin bulundugunu 33 17 Yanıtla
    rr: hahaha sizin 20 yıldır yapamadığınızı iş it 2 gündemi yapıcak çok komik 0 0
  • resat: niye vuruldu çünkü erbile yaklaşmalarını istemediler orda amerikanın i. tleri var hani pkk vurucu timi gitmişti durdurmak için 42 3 Yanıtla
  • yavuz: işid veye işidi destekleyen sözde müslüman olanlar pkk sala dedimi salıyacaksınız lannnn ve dondurmaya yalıyacaksınız hahahhaha kürtler dondurma yalatmaya bayılır varmı ücrestiz dondurma isteyen :))))))) 0 38 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement