Anka, 5 Aralık 2010 Pazar Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 5 Aralık 2010 Pazar Gündemi

Anka, 5 Aralık 2010 Pazar Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

05.12.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta toplu açılış törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Resmi Konut'ta bir araya geliyor. (Saat: 13.30/18.00)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kepez İlçe Örgütü'nün kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 76. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinliğe ve Antalya İl Başkanlığı'ndaki katılım törenine katılıyor. (Saat: 13.30/16.30)

- MHP LİDERİ BAHÇELİ HATAY VE MERSİN'DE

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'da bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor ve açılışlara katılıyor.

-Bahçeli, Hatay programının ardından da Mersin- Tarsus Belediyesi Devlet Parkı açılışına katılıyor. (Saat: 10.30)

-BDP EŞBAŞKANI KIŞANAK HATAY'DA

-BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Hatay- Dörtyol'da ilçe örgütünün açılış törenine katılıyor. (Saat: 15.30)

-BAKAN ŞİMŞEK İSTANBUL'DA

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Swiss Otel'de, Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen "Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi"nin kapanış konuşmasını gerçekleştiriyor. (Saat: 13.30)

-BAKAN ERGÜN ARDAHAN'DA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ardahan'da açılışlara, toplantılara katılıyor ve bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN EKER ELAZIĞ'DA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Elazığ'da MÜSİAD Tarım Raporu basın toplantısına katılıyor ve Keban Alabalık Tesislerinde de incelemelerde bulunuyor. (Saat: 11.00/14.00)

-MHP BUCA İLÇE BAŞKANLIĞI DİVAN TOPLANTISI

-MHP Buca İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Divan toplantısı, gerçekleştiriliyor.

-Toplantıya, MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural, Şenol Bal, A.Kenan Tanrıkulu, K. Erdal Sipahi katılıyor. (Saat: 13.00)

-YARSAV GENEL KURULU

-YARSAV Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, Türkiye Noterler Birliği'nde yapılıyor. (Saat: 10.00)

-İNTES'TE SEÇİM

-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın merkez binasında, Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılıyor. (Saat: 09.00)

-TBMM'DE BU HAFTA

- Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta HSYK tasarısının ele alınması bekleniyor. Genel Kurul, bu hafta da fazla mesai yapacak. Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günü 13.00-23.00, Cuma günü ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürecek.

-Genel Kurul'da, bütçe maratonu ise önümüzdeki hafta Pazartesi günü başlayacak ve 13 gün sürecek.

-TRT SINAVINI İPTAL ETTİREN CHP'Lİ DİBEK: "YENİ YAPILACAK SINAV LİSTESİNE EKLEME YAPILDI"

-TBMM'ye verdiği soru önergesiyle TRT'ye personel alımı ile ilgili sınavı iptal ettiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 18 Aralık'ta yapılacak yeni sınav ile ilgili ilginç bir iddia gündeme getirdi. Dibek, iptal edilen liste ile onun yerine 18 Aralık'ta yapılacak sınava katılacakların listesinde farklılık olduğunu söyledi.

-İki liste arasında farklılık olduğuna dikkat çeken Dibek, "İlk açıklanan listede ismi olmadığı halde 18 Aralık 2010 Cumartesi günü yapılacak sınava katılacaklar arasında yer alan Muhammet Ergün'ün ismi hangi gerekçeyle yeni yapılacak sınava girecekler arasına eklenmiştir?" diye sordu.

-CHP'Lİ SEYHAN, BAKAN YAZICI'YA SORDU: "GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI TEFTİŞ KURULU BAŞKANI'NIN BAZI ŞİRKETLERLE ORTAKLIK PAYI VAR MI?"

-CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya, Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sezai Uçarmak'ın bazı şirketlerle gizli ortaklık ilişkisi olup olmadığı ve bu şirketlerin çalışmalarına engel olan memurların görevlerinin değiştirilip değiştirilmediğini sordu.

-BAKAN YILMAZ: "EMEKLİLERİN SATIN ALMA GÜCÜ ARTTI"

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği yanıt emeklileri kızdıracak. "Milli gelirden emeklilerin pay alabilmeleri için yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?" sorusuna Bakan Yılmaz, emeklilerin satın alma güçlerinin önemli ölçüde arttığı yanıtını verdi.

-ÇOCUĞA KARŞI CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN 18 YILDA 73 BİN DAVA AÇILDI

-Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın soru önergesine verdiği yanıt, 1990 yılından bu yana çocuğa karşı cinsel istismar suçundan 73 bin 821 dava açıldığını ortaya koydu.

-1990-2005 yılları arasında 63 bin 821 dava açılırken, 2006-2008 döneminde açılan dava sayısı 9 bin 604 oldu.

-TÜRKİYE PETROLE 10 AYDA 17 MİLYAR DOLAR ÖDEDİ

-Türkiye'nin petrol faturası 2010 yılının 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38.2 artışla 16 milyar 921.2 milyon dolara ulaştı. Ocak-Ekim döneminde dayanıklı tüketim malları ithalatı yüzde 36.2 artışla 2 milyar 872 milyon dolara dayandı. Binek otomobil ithalatı yüzde 46.8 artarak 4 milyar 876.3 milyon dolara ulaşırken, motorlu kara taşıtları ithalatı bu dönemde yüzde 45 artışla 9 milyar 874 milyon dolara yükseldi.

-YATIRIMLAR BÜYÜRKEN İSTİHDAM KÜÇÜLÜYOR

-Türkiye'nin büyüme rekorları kırdığı söylenen 2000-2009 yılları arasında teşvikli yatırımlarla sağlanan istihdam, önceki 10 yıllık dönemin ancak yüzde 62'si düzeyinde kaldı. İSMMMO'nun "Yatırım Teşvikleri ve İstihdam Raporu - 2010" çalışmasına göre 1990-1999 arasında düzenlenen teşvik belgeleriyle 2 milyon 212 bin kişiye iş kapısı açılırken IMF programlarının tavizsiz uygulandığı 2000-2009 arasında teşviklerle yaratılan toplam istihdam 835 bin kişi azalarak, 1 milyon 377 bin kişi düzeyine geriledi.

-Teşvikli yatırımlarda teşvik belgesi başına istihdam sürekli düşerken bir kişilik istihdam için gereken yatırım miktarı da sürekli arttı. 2009 yılında gerçekleştirilen yeni teşvik düzenlemeleri de bu eğilimde herhangi bir değişiklik yaratmadı. İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, "Yatırımlara verilen teşvikle yaratılan istihdamda geçen 10 yılları arar olduk" dedi.

-ÇELEBİ'DEN BAŞBAKAN'A MEKTUP: "TASARIYI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN"

-DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan ve Bakanlıklara gönderilmek üzere kaleme aldığı mektupta, meclise sunulan torba yasa tasarısının çalışma hayatına ilişkin ilk 21 maddeyi içeren, ilk dört kısmının TBMM'de ele alınmasını ve Kanun Tasarısı'nın beşinci kısmının ise tasarıdan ayrılmasını talep etti.

-CEYLANPINAR'DA SULU TARIMLA ÜRÜN VERİMLİLİĞİ 3.6 KAT ARTACAK

-TİGEM'in yürüttüğü "Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde 500 bin dekar Arazi'nin Sulaması Projesi" kapsamında hayata geçirilecek olan sulama alanları sayesinde bölgede ki tarımsal üretimin 3.6 kat artacağı ve projenin uygulanmasıyla her yıl 3 bin 670 kişiye ilave istihdam sağlanacağı bildirildi. Projenin toplam maliyeti 300 milyon TL seviyesinde.

-TORBA TASARIDA UNUTULAN UZMANLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

-Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanları ortak bir açıklama yaparak, kendilerinin meclise sunulan torba yasa tasarısında farklı Bakanlıklarda ve kurumlarda çalışmakta olan uzman ve uzman yardımcılarının ücret ve özlük haklarında yapılan iyileştirici düzenlemelerin kapsamına alınmadığını ifade ederek, "Bu durum vatandaşa ilk elden hizmet veren Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanlarında büyük huzursuzluk yaratmıştır" dedi. Konu 14 bin 324 uzman personeli yakından ilgilendiriyor.

-TÜRK SAĞLIK-SEN: HÜKÜMETİN YABANCI DOKTOR SEVDASININ BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDEYECEK

-Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Yabancı sağlık personeline kısa vadede ihtiyacımız var" sözlerini eleştirerek, "Böyle bir şey gerçekleşirse hiç kimse Amerika'dan ve İngiltere'den gelecek doktorları beklemesin. Onların ülkemize gelmelerini sağlayacak bir cazibe yok. Bize ancak Pakistan, Asya ülkeleri ve Doğu Avrupa'dan ucuz iş gücü olarak doktorlar gelir. Bu doktorların verdiği kalitesiz hizmetin faturası da vatandaşa çıkar" dedi.

-BAĞIMSIZ BÜRO-SEN: GELİR UZMANLARI UNUTULDU

-Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa tasarısında gelir uzmanlarının unutulması, Bağımsız Büro-Sen'i harekete geçirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazan Bağımsız Büro-Sen Başkanı Remzi Kızılkaya, tasarıda diğer kurumlardaki uzmanların tek çatı altında toplanarak özlük haklarının iyileştirildiğine dikkat çekerek, buna karşın gelir uzmanlarının tasarının dışında tutulduğunu vurguladı.

-TOKİ, TESLİM ETMEDİĞİ EVLER İÇİN KİRA ÖDEYECEK

-TOKİ'den konut almak için bekleyen vatandaşlar, artık teslim tarihi geçen evler için kira bedeli alacak. Yargıtay'ın geçtiğimiz aylarda verdiği bir karar, süresinde teslim edilmeyen tüm evler için tazminat hakkı doğurdu.

-ÇEK MAĞDURLARI ANKARA'YA YÜRÜYOR

-Karşılıksız çek dolayısıyla hapis cezalarıyla karşı karşıya kalan çek mağdurları seslerini duyurmak için "Suçlu değil borçluyuz" pankartıyla Sivrihisar'dan Ankara'ya yürüyor. Çek mağdurları 8 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir eylem gerçekleştirecekler.

-TÜRK SAĞLIK-SEN: HÜKÜMETİN YABANCI DOKTOR SEVDASININ BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDEYECEK

-Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Yabancı sağlık personeline kısa vadede ihtiyacımız var" sözlerini eleştirerek, "Böyle bir şey gerçekleşirse hiç kimse Amerika'dan ve İngiltere'den gelecek doktorları beklemesin. Onların ülkemize gelmelerini sağlayacak bir cazibe yok. Bize ancak Pakistan, Asya ülkeleri ve Doğu Avrupa'dan ucuz iş gücü olarak doktorlar gelir. Bu doktorların verdiği kalitesiz hizmetin faturası da vatandaşa çıkar" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 5 Aralık 2010 Pazar Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement