Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var - Son Dakika
Güncel

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

Marmara Denizi'nde batan Batuhan A. gemisinin 1 mürettebatının cansız bedenine ulaşıldı, diğer 5 mürettebat için aramalar devam ediyor. Mürettebatta birinin eşine 06.09'da mesaj yazdığı iddiaları üzerine gemiye geç müdahale edildiği ileri sürüldü. Bursa Valiliği, gemiden yardım çağrısının saat 06.28'de yapıldığını, konum bilgisi sinyalinin de bundan 4 dakika sonra alındığını bildirdi. Açıklamada ''06.50'de sinyalin geldiği bölgeye derhal intikale başlamıştır'' ifadeleri kullanıldı.

17.02.2024 15:09  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valiliği, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinden yardım çağrısının saat 06.28'de yapıldığını, EPIRB (tehlike anında uyduya otomatik sinyal ve konum bilgisi gönderen sistem) sinyalinin bundan 4 dakika sonra alındığını bildirdi. Valilik, 06.50'de sinyalin geldiği bölgeye derhal intikale başlandığını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6 personeli bulunan "Batuhan A" isimli ticari geminin Marmara Adası Badalan Limanı'ndan yaklaşık 1250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat'ta saat 20.30'da hareket ettiği anımsatıldı.

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

"06.32'DE SİNYAL ALINDI, 06.50'DE OLAY YERİNE İNTİKALE BAŞLANDI"

Geminin, Gemlik Limanı'na seyrettiği belirtilen açıklamada, "Planlı rotasında ilerlerken saat 01.30 sularında rotasını önce kuzeye, sonra güneye çevirdiği ve devamında da saat 06.28'de Türk Radyo'ya yardım çağrısında bulunduğu tespit edilmiştir. Bu yardım çağrısı alınana kadar geçen süre zarfında 'Batuhan A' isimli ticari gemiden herhangi bir tehlike ve yardım çağrısında bulunulmamıştır. Müteakiben Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından saat 06.32'de EPIRB sinyali alınması üzerine bölgeye en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313, saat 06.50'de avara ederek olay yerine intikale geçmiştir." bilgileri paylaşıldı.

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

Açıklamada, TCSG 313 tarafından EPIRB sinyalinin geldiği noktaya saat 07.30'da ulaşıldığı bilgisi verilen açıklamada, su üstü yüzey araması sonucu herhangi bir yüzer unsura veya "Batuhan A" isimli gemiye rastlanmadığı duyuruldu.

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

İvedilikle tespit ve teşhis faaliyetlerine devam edilerek diğer Sahil Güvenlik unsurlarının bölgeye yönlendirilmesinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Ayrıca bazı basın ve yayın organlarında 'Batuhan A' isimli ticari geminin içinde bulunan 6 personelden biri olan Hüseyin Tutuk'un eşiyle saat 06.09'da internet üzerinden içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu ancak geminin seyrüsefer bilgilerinin örtüşmediği tespit edilmiştir. Bahse konu gemiden ilk yardım talebinin ve geminin battığına dair ilk bilginin saat 06.28'de Türk Radyo'ya iletildiği, müteakiben de saat 06.32'de EPIRB sinyalinin geldiği tespit edilerek en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313 saat 06.50'de EPIRB sinyalinin geldiği bölgeye derhal intikale başlamıştır. Bu süre zarfından itibaren gemi mürettebatına ulaşmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam edilmekte olup tüm imkan ve kabiliyetler seferber edilmektedir."

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

NE OLDU?

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmalarında 3'üncü günün sonunda 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var

KAYIP DENİZCİ SON ANLARINI GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin mürettebatından Hüseyin Tutuk'un, batmadan kısa süre önce çektiği görüntülerde geminin suyla dolduğu görülüyor. Tutuk'un, eşine gönderdiği videoda, batmak üzere olan gemiye dolan suyu göstererek, "Allah'ım sen yardım et ya Rabbi, gemi batıyor. 5'inci, 6'ncı elbisem gece 01.00'den bu yana. 6 saattir aynı yerdeyiz" dediği duyuluyor.

Bazı basın ve yayın organlarında 'Batuhan A' isimli ticari geminin içinde bulunan 6 personelden biri olan Hüseyin Tutuk'un eşine saat 06.09'da internet üzerinden içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu iddia edildi. Bu durum batan gemiye geç müdahale edildiği yorumlarına sebep oldu.

Marmara\'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik\'ten açıklama var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara'da batan kargo gemisine geç mi müdahale edildi? Valilik'ten açıklama var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ayten Karaç: Gec mi kaldik diyeceklerdi tabiki zamaninda gittik diyecekler 52 15 Yanıtla
  • Ozgur Ozgur: Ee bu daha sorun teşkili değilmi ? Olaydan 1 saat sonra olayın olduğu yeri tesbit edilmesine rağmen denizin sadece 40 metre altına dalgiçlarla inilmeyip bugün e kadar neyi beklediler merak ettim.millet 3 günde okyanusun dibinde titaniği buluyor 18 22 Yanıtla
  • Deniz Can: Devletin başında yönetmek için orda olan biri var mı ki? 22 9 Yanıtla
  • XYZ: Seyrusefer bilgilerinin ortusmedigi gercekleri degistirir mi? Neticede battı. Adam spor olsun diye mi yazmis esine, bu gercek degisti mi? 4 0 Yanıtla

Advertisement