UNICEF, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi işbirliği ile IKEA Türkiye'nin mali desteği ile düzenlenen "Çocuk Dostu Şehirler Projesi"nin ilk aşamasının kapanış töreni yapıldı.
Taksim'deki Nippon Otel'de düzenlenen törene UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin'in de aralarında yer aldığı davetliler katıldı.
Duamelle, projenin geldiği aşamadan son derece mutlu olduğunu belirterek, Adana Yüreğir, Ankara Mamak, Bitlis, Erzurum İspir, İzmir Bornova, Kırklareli Lüleburgaz, Giresun, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa Eyyübiye belediyeleriyle ortak çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.
Phillippe Duamelle, belediye başkanlarına ve projede görev alan gönüllülere teşekkür etti. .
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanı Şefik Aygöl de projede yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Aygöl, "Çocuğu çok önemseyen bir milletiz. İzdivaçtan sonra hayatımızın her şeyini çocuklarımıza göre ayarlarız. Yatma saatlerini, kalkma saatlerini, gezilerimizi, tatillerimizi her şeyi çocuklarımıza göre ayarlarız. Hatta çocuklarımız büyüyüp 18'ini geçtikten, evlendikten, çoluk çocuğu olduktan sonra dahi ayarlarız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, dünyaya bir örnek olarak 23 Nisan'ı, resmi bayramı çocuklara armağan etmiştir. Projeye destek verenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin ise 10 belediyeyle başlattıkları projeyi tamamlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 2 yıl önce başlatılan projede 500 bin doların üstünde para harcandığını dile getirdi.
Bilgin, şöyle konuştu:
"Çocuk Dostu Şehirler, çocuk haklarının saygı gördüğü ve bu hakların belediye politikalarına süreçlerine, ve bütçelerine yansıdığı yerlerdir. Bu şehirlerde çocuklar eğitim, sağlık gibi nitelikli hizmetlere erişir, güvenli ortamlarda yaşayıp oyun oynar, temiz ve yeşil alanların keyfini çıkarır. Ayrıca çocukların sesleri dikkate alınır. Kendileriyle ilgili karar alma süreçlerinde etkili olurlar. Daha yapacak çok işimiz var. Dünyanın hızlı kentleşme sürecinde çocuk hakları ve ihtiyaçları gözardı ediliyor. Hedefimiz tüm çocukların, tüm hakları için Türkiye'de daha çok belediyeye ulaşabilmek."
Projenin destekçisi IKEA'nın Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay da kurumlarının insanlara ve çevreye olan sorumlulukların bilincinde olduklarını kaydederek, "Geleceğimiz olan çocukların ve dünyada daha iyi bir yaşama kavuşması için sosyal sorumluluk alanında bize düşen ne varsa onu yapma noktasında hassasiyet gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, yerel yönetimlerin topluma en yakın yönetim birimi olduğunu kaydederek, "Kentlerimizi çocuklarımızı da dikkate alarak inşa etmezsek, sadece bina yığınlarından oluşan cansız mahallelerden başka hiçbir şeye sahip olamayız" dedi.
Törenin sonunda Adana Yüreğir, Ankara Mamak, Bitlis, Erzurum İspir, İzmir Bornova, Kırklareli Lüleburgaz, Giresun, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa Eyyübiye belediyeleri temsilcilerine plaket verildi.
Çocuk Dostu Kentler Projesi ile çocukların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik programlar tasarlanması, belediyelere destek olunması ve çocukların oyun ve gelişim haklarından faydalanması amaçlanıyor.
Son Dakika › Güncel › Çocuk Dostu Şehirler Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?