Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YARINKİ VAN GEZİSİ İPTALCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Erzurum'da yapacağı miting 15 Nisan'a ertelenirken, yarınki Van mitingine de ses kısıklığı nedeniyle gelemeyeceği açıklandı.

31.03.2017 12:15

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YARINKİ VAN GEZİSİ İPTAL

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Erzurum'da yapacağı miting 15 Nisan'a ertelenirken, yarınki Van mitingine de ses kısıklığı nedeniyle gelemeyeceği açıklandı.Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van gezisini iptaliyle ilgili açıklamasında yarın saat 13.00'te Başbakan Binali Yıldırım'ın halka hitap edeceğini söyledi. Ak Parti İl Başkanı Soğanda, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakanımız Binali Yıldırım 1 Nisan Cumartesi günü Van'a geleceklerdi. Fakat Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yoğun çalışma temposundan ötürü yaşadığı ses kısıklığı nedeniyle Van programını şimdilik iptal etti. Tabi ki son ana kadar yeni gelişmeler olabilir. Başbakanımız Binali Yıldırım Van'a gelip halkla buluşacak. Bütün halkımızı cumartesi günü Beşyol Meydanı'na bekliyoruz."

3 YIL ÖNCE YİNE VAN MİTİNGİNDE SESİ KISILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın 3 yıl önce de yerel seçimler için gittiği Van mitinginde sesi kısılmıştı. 27 Mart 2014 tarihinde o dönem Başbakanken Ak Parti mitinginde konuşan Erdoğan Vanlılara" Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van'ı iptal edemezdim" diye konuşmuştu..

Görüntü Dökümü

--------------------

-Erdoğan ın 27 Mart 2014 tarihindeki Van mitingindeki konuşmasından görüntü

VAN/DHA

=================================================

2)BAKAN IŞIK'TAN FIRAT KALKANI YORUMU: YENİ OPERASYONLAR YAPILABİLİR

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, sona eren Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluştuğunda hiç tereddüt etmeden bertaraf etmek için operasyon yapılacağını ifade eden Işık, "Ama bu operasyonun ismi başka olacak" dedi. Sabah saatlerinde özel uçakla Trabzon'a, oradan karayolu ile Gümüşhane'ye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği ziyaret etti. Vali Okay Memiş'ten brifing alan ve memleketi Gümüşhane'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Işık, kentin büyük gelişim gösterdiğini anlattı.

Bir gazetecinin Fırat Kalkanı operasyonuna yönelik sorusunu yanıtlayan Bakan Işık, iki bin kilometrekarelik alanın DEAŞ'den tamamen temizlendiğini ifade etti. Bu bölgeden Türkiye'ye yönelen tehdidin önüne geçildiğini ifade eden Işık, şunları söyledi: "Bu yapılırken aynı zamanda PYD'nin kantonları birleştirme hayalide özellikle suya düştü. O bölgenin alt ve üst yapısı ile yaşama hazır hale gelmesi sonrasında Türkiye'ye o bölgeden göç eden insanların tekrar bölgeye dönmesi ile ilgili çalışmalar da sürdürülüyor. Bu, bundan sonra ihtiyaç duyulduğunda başka bir operasyon yapılmayacağı anlamına gelmiyor. İhtiyaç duyulduğunda, Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluştuğunda hiç tereddüt etmeden bertaraf etmek için başka operasyonlar yapaılacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Ama bu operasyonun ismi başka olacak. Fırat Kalkanı operasyonunun bitmiş olması, 'Türkiye'ye yönelik tehditler sona erdi. Dolayısıyla biz hemen geri dönüyoruz' anlamı taşımıyor. O bölgede istikrarın kalıcı hale gelmesi, bölgede terörist unsurların hakimiyet kurmasının kesinlikle engellenmesi ve bölge insanının güven içinde kendi şehirlerine dönüp orada yaşamasının sağlanması Fırat Kalkanı operasyonunun temel amacıydı. Operasyon bitti ama bundan sonra yapılması gereken işler yapılmaya devam edecek."

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ziyaretin anısına Bakan Fikri Işık'a el işlemeli vazo hediye etti. Bakan Işık'ta Vali Memiş'e plaket sundu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Bakan Işık'ın açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR DHA

=======================================================

3)KÖYDEKİ CİNAYETTE 'REFERANDUM TARTIŞMASI' İDDİASI

SİVAS'ın Akıncılar İlçesinde önceki gün pompalı tüfekle öldürülen 62 yaşındaki Hüseyin Eser toprağa verilirken, cinayetin şüphelisi 44 yaşındaki Veli Çalışkan tutuklandı.

Olay çarşamba günü akşam saatlerinde ilçeye bağlı Şenbağlar Köyünde meydana geldi. İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan ve yazları köye gelen evli 3 çocuk babası Hüseyin Eser, Şenbağlar Köyü Derneği önünde köyde çobanlık yaptığı belirtilen Veli Çalışkan'ın, pompalı tüfekli saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Jandarma ekiplerince yakalanan Veli Çalışkan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek otopsisi yapılan Hüseyin Eser'in cenazesi, dün köyünde toprağa verildi.

REFERANDUM TARTIŞMASI İDDİASI

Tutuklanan Veli Çalışkan'ın jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerde, dernek önünde aralarında referandum tartışması geçtiğini söylediği öğrenildi. Çalışkan'ın ifadesinde, tartışmanın küfürlüşmeye dönüşmesi üzerine sinirlenerek pompalı tüfekle ateş ettiğini söylediği belirtildi. Hangi partili olduğu bilinmeyen Çalışkan'ın, alkolün de etkisiyle 'Hayır' oyu vereceklere küfür ettiği, Eser'in terbiyeli olması konusunda kendisini uyarması üzerine de ateş açtığı öne sürüldü.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CHP DOĞRULADI

öte yandan CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise kendilerine de bu yönde bir bilgi ulaşmasının ardından konuyu araştırdıklarını belirterek, "Orada bir referandum tartışması yaşanmış. Ölen Hüseyin Eser partilimiz. Zanlı, 'Hayır' oyu vereceklere yönelik küfürlü sözler söyleyince uyarılmış. Alkollü olan kişi de bunun üzerine tüfeğini alıp gelip ateş açmış. Ölen vatandaşımızın yakınları da bu yönde kaymakamlığa bilgi vermişler" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-İlçeden görüntüler

-Olayın yaşandığı binadan kısa görüntü

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Bülent TATLI/AKINCILAR (Sivas),

(51 mb)

==================================================

4)31 YIL SONRA GELEN ŞEHİTLİK BERATI

MARDİN İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan Astsubay Başçavuş Vahdettin Özdemir'in şehitlik beratı, 31 yıl sonra Mersin'in Erdemli İlçesi'nde oturan ailesine teslim edildi.

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile birlikte şehit ailesini ziyaret etti. Kaymakam Pamuk, şehit eşi Mine Özdemir (61) ve kızı Demet Özdemir (33) ile bir süre sohbet etti, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen Şehitlik Beratını verdi. Demet Özdemir duygulanarak, 31 yıl sonra gelen şehitlik beratı için gözyaşı döktü.

Kaymakam Pamuk, şehitle gurur duyulması gerektiğini belirterek, "Vahdettin Özdemir, 1986 yılında askeri araçla göreve giderken geçirmiş olduğu trafik kazasında yaralanmış ve tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olmuştur. Devletimiz şehitlerimizin, ailesinin ve yakınlarının her zaman yanında olmuştur" dedi.

Mine Özdemir ise geç gelen bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, "Şu anda eşim adına çok mutluyum. Ona karşı son görevimizi yerine getirmiş gibi hissediyorum. 15 yıl önce şehit olarak tüm işlemler yapıldığı halde, Jandarma Genel Komutanlığı'na şehit beratı almak için başvuru yapmıştım ama nedense verilmemişti. 15 gün önce yeniden Jandarma Genel Komutanlığı'na bir dilekçe daha yazdım. Manevi değeri çok büyük olan bir beratı bizlere veren devletimize, Genelkurmay Başkanlığımıza, Jandarma Genel Komutanlığımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaymakam ve beraberindekilerin şehit evini ziyaret ederken

-Şehit beratı, eşi ve kızına takdim edilirken

-Şehit kızı Demet Özdemir beratı alırken gözyaşı dökmesi

-Şehit Eşi Mine Özdemir ile röportaj

-Şehit fotoğrafı ve beratı birlikte görüntüsü

(Boyut: 118 MB) (Süre 3.37 dakika)

Haber -Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

================================================

5)ERCİYES'TE BİSİKLETLE KAR YARIŞI

ERCİYES Kayak Merkezi'nde bisiklet severlerin katılımıyla karda bisiklet yarışı yapıldı.

Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen etkinlikte, 2 bin 200 metredeki Erciyes Kayak Merkezi'nde bir araya gelen bisikletseverler, dağ bisikletleri ile yarıştı. 2 bin 800 metreden iniş yapan 20 bisikletçinin katıldığı yarışta renkli görüntüler oluştu. Yarış sırasında bazı bisikletçilerin düşüş anı kameralara yansıdı. Etkinlikle ilgili konuşan Erciyes A.Ş. Organizasyon sorumlusu Emrah Özbay, Erciyes Kayak Merkezi'nde bu yıl ilk kez karda bisiklet yarışı organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl bisikletçiler için özel pist alanı hazır edeceğiz. bugün güzel bir etkinlik oldu. Yarışmaya katılan arkadaşlarımızda eğlenme imkanı buldu. Bu yıl 20 olan yarışmacı sayısını gelecek yıl daha da artırarak bu tür etkinlikleri sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yarış sonrası derece girenlere kupaları verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Bisikletçilerin karda yarışı

-Emrah Özbay ile röportaj

-Yarış sırasında düşen bisikletçiler

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

========================

6)İZMİT LALELERLE RENKLENDİ

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin başta Sekapark olmak üzere park ve bahçelere ektiği laleler rengarenk görüntüleriyle çevreye güzellik kattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park ve bahçelere laleler ekti. Lalelerle ile çeşitli figürler oluşturulurken, lalelerin yarattığı renk cümbüşü dikkat çekti. Özellikle Seka Park'ta lalelerle ayrı bir güzellik oluşturuldu. Seka Park'a gelenler sahil kenarında ve parkın içerisinde yürürken, cep telefonlarıyla laleleri fotoğraf karelerine taşırken, anneler ise lalelerin önünde küçük çocuklarının fotoğraflarını çekti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Sekapark alanında lalelerden görüntü

-Fotoğraf çeken vatandaşlar

-Lalelerin görüntüleri

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement